Odp: Olympus PEN E-P5 - premiera
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
Zobaczymy jak będzie. Dobrym wyznacznikiem powinna być cena, jeśli E-P5 będzie trzymał cenę to znaczy że się raczej sprzedaje.
Co do samego aparatu to podoba mi się on, co prawda ma swoje wady, ale myślę że może kiedyś go sobie kupię, ale na pewno nie w premierowej cenie, może jak się ukaże E-P6...
Na razie E-PL jest więcej niż wystarczający.
E-Px zawsze miały swój styl, trzymało się je przyjemnie w ręce, blaszana obudowa dawała wrażenie solidnego aparatu. EPL-e zalatują tandetą. Biorąc do ręki E-PL3 miałem takie wrażenie, mam je nadal gdy sięgam po E-PL1.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
E-Px zawsze miały swój styl, trzymało się je przyjemnie w ręce, blaszana obudowa dawała wrażenie solidnego aparatu. EPL-e zalatują tandetą. Biorąc do ręki E-PL3 miałem takie wrażenie, mam je nadal gdy sięgam po E-PL1.
Aż muszę jakiegoś "poważnego" pena obejrzeć.
E-PL5 nie sprawia wrażenia tandetnego. Wręcz przeciwnie, wydaje się całkiem solidny. Tak czy siak najpierw się "oszklę" do końca, a potem jak będzie możliwość to pomyślę nad wymianą korpusu.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Nadal twierdzę, że wszelkie posty o charaktererze ujmijmy to finansowym powinny być bardzo mocno moderowane czytaj wycinane.
...
PEN-5 jest prześliczny i to jest fakt.
To może żeby odciągnąć od tematu pieniędzy spytam tak. Srebrny, czarny czy biały? :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Maciek_WM
To może żeby odciągnąć od tematu pieniędzy spytam tak. Srebrny, czarny czy biały? :D
Ze względów estetycznych wybrałbym dla siebie srebrny tj. czarny z metaliczną górą.
Cytat:
Zamieszczone przez
Maciek_WM
Srebrny najbardziej mi się podoba, ale jak przyjdzie do ewentualnego kupowania to raczej zdecyduję się na czarny ;-)
Mam podobnie. Jak zobaczyłem pierwsze przecieki to srebrny mi się bardzo spodobał. Ale przy kupowaniu to już miałby dylemat. Ta metaliczna góra pewnie "świeci" na ulicy na kilometr. Czarny z pewnością mniej rzuca się w oczy, ale też jest dość ładny i mam wrażenie że na 2-wymiarowej focie te czarne kontury się zlewają i aparat pozornie robi gorsze wrażenie.
Jak prawie wszyscy, też sobie nie kupię, ale sobie wybiorę. Srebrny. Albo czarny. Albo inny :)
A tak na marginesie, najfajniejsze są rozmowy o tym, w co się zainwestuje po wygranej w totka :)
Zdecydowanie srebrny bardziej mi się podoba. Zresztą pisałem już o tym :)
Nie wiem czy wersja kolorystyczna robi jakąś różnicę w widoczności aparatu. Trzeba by jakieś badania przeprowadzić :wink: