To ja się też przyznam - oglądam ostatnio, ale nie komentuję. Jak znajdę trochę czasu, to coś mądrego napiszę ;)
Pozdrawiam
Wersja do druku
To ja się też przyznam - oglądam ostatnio, ale nie komentuję. Jak znajdę trochę czasu, to coś mądrego napiszę ;)
Pozdrawiam
Dzięki Wam za odwiedziny :D
A Marysia ? - wracam kiedyś z łazęgi, a Ona gary myje. Wielki szacunek. Ale, ale często razem wędrujemy :) a kondycję ma taką że ja wysiadam.
Gdybyś drogi kolego zrobił w długie zimowe wieczory jakąś mapkę albo dał linka do strony gdzie można zapoznać się z topografią tereny na którym są te cerkwie to wdzięczny Ci będę. Uwielbiam te klimaty, może na wiosnę się wybiorę w strony które pokazujesz. Dotychczas jeździłem na Roztocze, tam również cerkwie, stare chałupy, mało turystów :grin:
U nas to się nazywa: "Szlak Architektury Drewnianej". Jak dobrze pamiętam to zrobiłem zdjęcie takiej tablicy poglądowej, na której są zaznaczone szlaki turystyczne piesze i rowerowe, cerkwie prawosławne, greko-katolickie i kościółki, oraz topografia terenu.
A i proszę pamiętaj o jeszcze jednym :) - Beskid Niski to stare Polskie zagłębie naftowe. Tu są stare kiwony, tu Łukasiewicz. Ale przyjdzie jeszcze na to czas w długie zimowe wieczory :D
...
ps. przyjedziesz - daj wcześniej znać, załatwimy nocleg i pojeździmy razem :)
Ok. Na pewno się odezwę :grin:
Gdzie? Co? Kiedy? Też przyjeżdżam :mrgreen:
:mrgreen: Taki nieformalny zlot? Zwalimy się Bodzipowi na głowę, dzień wcześniej dostanie wiadomość na PW i niech nas zabawia:grin:
Byle do wiosny albo ładnej zimy:grin:
Co prawda nie do mnie, ale pozwolę się wtrącić. Dużo dobrego jest na stronie www.drewniana.malopolska.pl
Szlak Architektury Drewnianej
Szlak Architektury Drewnianej : mapa : 1:200000
Dziękuję. Z namiarów na miód skorzystam, może nawet już wkrótce. Co do Łemków - poznałem jedną rodzinę łemkowską. Otwartość, życzliwość i pracowitość tych ludzi jest niesamowita. Kilkugodzinna opowieść człowieka pamiętającego z dzieciństwa "akcję Wisła" zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Co do wątku - jak widać cała przyjemność po mojej stronie ;-)