Odp: Podwodne przygody, czyli Masakrer Torpedo UW foty.
Cytat:
Zamieszczone przez
Farensbach
Ciekawa przygoda z płaszczką. Biją z Twojego opisu emocje :-) ładne te rybki na dwóch ostatnich.
Zapewniam Cie, ze tylko emocje mogly mnie sklonic do wstawienia zdjecia plaszczki tak fatalnej jakosci.:cool:
Dla kogos kto spedza wiele czasu w wodzie tak jak ja, takie spotkanie w najmniej oczekiwanej chwili i miejscu to duze przezycie.
Szczerze gratuluję bo ja nie mogę sobie przypomnieć bym widział płaszczkę w Morzu Śródziemnym.
Pewnie zostały już tylko osobniki, które wiedzą dokładnie że zawsze kończy się na telerzu po spotkaniu z człowiekiem :-)
Te ostatnie rybki to prawdopodobnie Goatfish, jadalne. One wyszukują wąsikami jedzonko w piasku.
Cytat:
Zamieszczone przez
droplet
Szczerze gratuluję bo ja nie mogę sobie przypomnieć bym widział płaszczkę w Morzu Śródziemnym.
Phi, ja ostatnio w Gdyni widziała :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
droplet
Pewnie zostały już tylko osobniki, które wiedzą dokładnie że zawsze kończy się na telerzu po spotkaniu z człowiekiem :-)
Te ostatnie rybki to prawdopodobnie Goatfish, jadalne. One wyszukują wąsikami jedzonko w piasku.
Ja pare lat wstecz widzialam plaszczki, ale z innej rodziny znacznie mniejsze i w kolorze szarawym. Natomiast ta wczorajasza jak widac na zdjeciu byla czarna jak diabel i ogromna.
Nadal jestem w szoku (pozytywnym ) po tym spotkaniu, bo wrecz nie moglam uwierzyc w to co zobaczylam.
W sumie to spoznilam sie ze zrobieneim lepszego zdjecia chyba rowniez przez wrazenie jakie wywarl na mnie ten okaz.
Jeszcze bardziej mnie sparalizowalo kiedy zaczela plynac, taki ogromny skrzydlowiec ...cos cudnego.
Co do rybek masz racje. To Goatfish .
Na dodatek sa pyszne, ja je uwielbiam smazone, ale nigdy nie widzialam takich duzych i to mnie troche zmylilo.
Tutaj nazywamy je Salmonete.
---------- Post dodany o 15:11 ---------- Poprzedni post był o 15:08 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
Phi, ja ostatnio w Gdyni widziała :-P
Taaa, pluszowa czy dmuchana :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
masakrer
Taaa, pluszowa czy dmuchana :wink:
Się zdziwisz moja droga :wink: Najprawdziwniejsze to płaszczki były, mam dowody... zdjęcia znaczy się :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
masakrer
W sumie to spoznilam sie ze zrobieneim lepszego zdjecia chyba rowniez przez wrazenie jakie wywarl na mnie ten okaz.
Jeszcze bardziej mnie sparalizowalo kiedy zaczela plynac, taki ogromny skrzydlowiec ...cos cudnego.
No tak, ale to oznacza tylko, że następne spotkanie zaowocuje ładniejszym ujęciem :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Farensbach
No tak, ale to oznacza tylko, że następne spotkanie zaowocuje ładniejszym ujęciem :-)
Mam ogromna nadzieje, ze dojdzie to nastepnego spotkania.
2 załącznik(ów)
A co powiecie na pierwsze foty....z długoletniego nurkowania :)...
Grupa fajnie sie prezentuje :-)
4 załącznik(ów)
Z dzisiejszego polowu.
Na osmiornice moglabym sie gapic godzinami. Jak ona sie swietne kamufluje, nawet lepiej niz kameleon.
Załącznik 55892 Załącznik 55893 Załącznik 55894 Załącznik 55895