-
Patent z woreczkiem spróbuję wykorzystać, nie zawsze chce mi się targać statyw. Z tym tłem też muszę poćwiczyć - tylko na razie nigdzie nie widziałem takiej czarnej torby... No i nie bardzo rozumiem, co masz na myśli pisząc "papierowa GO to chyba największy błąd fotografujących" - wiem jedynie, że łatwo przesadzić i zgubić ostrość na właściwym (obranym) punkcie.
-
zobacz moje zdjęcie śnieżnicy gdyby był ostry cały kielich zdjęci było by dużo lepsze. Co do torby to zwykła czarna torba fotograficzna w której noszę aparat :) postawiona za obiektem :).
-
Witam !!
Do kwiatów cześciej stosuje 50-200 niż 50 :) Przy 50-200 bardzo łatwo zmieścić roslinę w GO i tło fajnie rozmywa !! natomiast 50 to wyższa szkoła jazdy ;) trzeba porządnie przymknąć, częściej stosuje do motylków i większych zbliżeń :)
200 mm na długim końcu ma f3,5 światła więc jest sporo ;)
To tak ode mnie w temacie kwiatków !!
Pozdrawiam !!
Peter
-
Uraczę Was jeszcze paroma zdjęciami z Budapesztu. Wracam do numeracji - policzyłem foty i wychodzi na to, że jest/było ch 204.
205 - magia miejskiej geometrii: jedno ze sklepień kamienicy Parisi Udvar (Pasaż Paryski). Wnętrze w stylu Art Nouveau dzieła Henrika Schmala. Wszystkim polecam to miejsce, ze względu na przepiękne zdobienia.
206 - Stare i Nowe, czyli dwie twarze Budapesztu
207 - Trudny węgierski język, czyli wskazówki dla nie tubylców w miejskiej madziarskiej dżungli
208 - "Ech, ten Dunaj..."
209 - Wielka Hala Targowa (Vásárcsarnok): tak smakują Węgry
Pozdrówka.
-
2 oblicza podoba się ale myślę że więcej się da wyciągnąć.
A na smak Węgier aż ślinotoku dostałem, pysznie. :)
-
205, 209 - bardzo fajne :)
Gratulacje z udanej wyprawy (fotograficznej) :)
-
205 ekstra... fajna kompozycja
-
205 do galerii panie :)
(mnie) sie bardzo, bardzo podoba :)
-
-
Faktycznie, 205-ka jest swietna.
206 i 208 też bardzo mi się podobają :)