1 załącznik(ów)
Odp: z szuflady pradziadka i dziadka...
Ok już wiem o co kaman. Przypadkiem załącznik wykasowałem :) No to jeszcze raz :)
Wrzucę coś u Ciebie bo mam zawsze ubaw z tego zdjęcia :smile:. Fota mojego dziadka z połowy lat 50'tych a na niej jakże piękny samochód znany ze wszystkich filmów wojennych oraz mój tata ze swoim bratem bliźniakiem i siostrą
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1357896910
lata szkolne...
CzaRmaX " Fota mojego dziadka z połowy lat 50'tych a na niej jakże piękny samochód znany ze wszystkich filmów wojennych oraz mój tata ze swoim bratem bliźniakiem i siostrą " to zdjęcie z duszą...
3 załącznik(ów)
Toi ja coś dodam . Mój dziadek rocznik 1911 . Myślę ,że zdjęcia wykonane były w latach 30 .
Dziadek był harcerzem . Z przekazów i tego co widzę na zdjęciach ZHP w okresie międzywojennym działała bardzo prężnie .
Dziadek z hufcem wędrowali przez Węgry i Rumunię ( to z koniem chyba z takiej wycieczki ) .
Wilno , Lwów - kresy wschodnie itp . Załapali się także na audiencję u Piłsudzkiego ( ponoć marszałek wspomógł ich finansowo :) )
Niestety podczas okupacji babcia z obawy przed Niemcami spaliła prawie wszystkie zdjęcia . Udało mi się wykopać ok 25 zdjęć z okresu harcerskiej przygody .
Większość to już pożółkłe fotografie no i ten format 60 x 87 mm ciężko wydobyć informacje z takiego zdjęcia .
To ostatnie z rowerem nawet fajna kompozycja i kadr .
Cytat:
Zamieszczone przez
ajan
z komody dziadka...
No i dotarłeś do ślubniaków! A to zazwyczaj zwiastuje burzę :-). Zobaczymy jak będzie tym razem:-) Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
ajan
Tylko układ rąk to chyba odwrotny powinien być... :)
czy mi się coś pomyliło?
Fajnie ogląda się Twoje szuflady :). Przepraszam, że do nich zaglądam skoro nie moje ale powstrzymać się często nie mogę :)
To jeden z moich ulubionych wątków na tym forum . Uwielbiam takie stare historyczne zdjęcia, dziękuje Panie Janie i proszę o więcej . Pozdrawiam