Ta informacja o firmware puszki lub szkła zapisywana jest w każdym ORFie.
W oryginalnym JPG (nie sPSutym) pewnie też.
Wersja do druku
Nie rozumiem skąd wielkie rozczarowanie i to u osób, które i tak by nie kupiły E-5. Czego się spodziewaliście? Jakość obrazu ogólnie od 2 lat stoi w miejscu i tylko matryce wędrują z wyższych półek na niższe.
Bardzo mnie interesuje rzekomo poprawiony AF i cichsze klepanie lustrem. Czy ktoś jeszcze miał takie wrażenia? Testy raczej tego nie wykażą a fajnie byłoby wiedzieć ;)
Gdzieś trafiłem na nagrany dźwięk klapania... E3 i E5
Jak na mój słuch, to jest wytłumiony, może nawet ze dwa razy. Wyraźnie ciszej niż E3
Byłoby miło gdyby faktycznie E-5 kłapało z kulturą podobną do E-1.
Jeśli prawdą jest, że Olek w E-5 zrezygnował z filtra AA, to może Olek pójdzie po rozum do głowy i da sobie spokój z programowym usuwaniem mory w RAW w kolejnym firmware. Gdzieś na sieci są fotki z E-5xx z usuniętym AA, ilość szczegółów jak z matrycy 24Mpix.
Bedziecie tak gdybac zamiast uslyszec: http://www.youtube.com/watch?v=quCMeSOikww
Co do kłapania to E-1 nie dość, ze kłapie cichutko to jeszcze mniej wali w budę w porównaniu z E-3.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No to na mój słuch E-5 ma podobny rechot migawki-lustra jak E-3. Jak robię fotki E-1 a potem biorę E-3 to zawsze mam wrażenie, że za chwilę migawka w E-3 się rozpadnie bo wydaje takie jakieś dziwne rzężenie.