1 - ciekawe (sieć jako żagielek) i ładne (troszkę bym wyciągnął kolor trawy i łódki aby zwiększyć kontrast) ale jak dla mnie zbyt ciasno skadrowane
2 - ciasno :( trzeba było przeprosić na chwilkę wędkarza :D
Wersja do druku
1 - ciekawe (sieć jako żagielek) i ładne (troszkę bym wyciągnął kolor trawy i łódki aby zwiększyć kontrast) ale jak dla mnie zbyt ciasno skadrowane
2 - ciasno :( trzeba było przeprosić na chwilkę wędkarza :D
Witam po dlugiej przerwie!
Dziś zaryzykuję fotki z promem, dla mnie to widok powszedni więc może patrzę na to inaczej niż powinnam, choć pewnie to warsztat ciągle kuleje mimo cennych rad.
z gory dzięki za poświęcenie czasu
2 i 3 prom bardzo fajny pierwszy troche za jasny moim zdaniem ale ogolnie zdjęcia na +:)
Prom na zdjęciu 2 gdzie ładnie pada światło i na 3 gdzie widać kontrast wielkości pomiędzy nim a ludźmi zwracają uwagę. Zdjęcie jump ciekawe światło i zabawa zatrzymana w odpowiednim momencie z tym, że do bardziej wyrafinowanej kompozycji kadru piesek powinien być w innym miejscu tj. bardziej po lewej tworząc dodatkowy punkt.
widok rzeczywiscie nie jest codzienny :)
nie chcialbym ci narzucac swojego punktu widzenia, ale moze przez przypadek masz taka kombinacje jak w zdj 1, tylko prom i wiatrak wypelniaja niemal caly kadr? zbilzenie po prostu?
tak czy inaczej podoba sie najbardziej pierwsze.
mam dwa promy wchodzące do portu ale fotki raczej do udanych nie należą niestety:(
jeszcze tylko jedno na dziś:), choć może pokuszę się o te dwa promiki, zobaczę
??? kierowca:)
...tylko jako atrakcja dla tych co nie mają tego na codzień:)
promiki Świnoujście-Ystad, UnityLine i Polferries
{biję się w piersi do kadrów nie przykładałam się wcale, śmietnik się nawet załapał:(}
Z ostatniej serii (promowej) MSZ najciekawiej prezentuje się prom2 - bardzo ładne światełko dodało uroku tej fotce...
Pozdrawiam
Mi się podoba najbardziej prom3. Chociaż winetka jest zbedna MZ.
ciekawy pomysł z lusterkiem ;) w Anglii myślę, że fotka wzbudziłaby o wiele większy aplauz :grin:
co do promów, bardziej mi podchodzi cz/b, chociaż jakbyś miała statyw to panoramka sklejona z kilku zdjęć byłaby MSZ jeszcze bardziej klimatyczna, więc jeśli masz takie widoczki na co dzień to może w 'złotej godzinie' się wybierz ze statywem o ile posiadasz i pokombinuj, z Twoim okiem myślę, że wyjdzie z tego coś interesującego, powodzenia życzę :cool: