Pomyśleć, że z tych miłych stworzonek można tu kupić w każdym sklepie chipsy o smaku owieczki....echhh gupi kraj...
Wersja do druku
Pomyśleć, że z tych miłych stworzonek można tu kupić w każdym sklepie chipsy o smaku owieczki....echhh gupi kraj...
Pomyłkowo dwa razy wrzuciłem to samo:evil:.... szkoda że nie ma opcji skasowania postu
Robione iso400 stąd delikatny szum
Przejrzałem cały wątek, widać że fotki coraz lepsze, niestety obróbka nie jest Twoją najmocniejszą stroną (mam tak samo...:wink: )
MSZ masz piękne widoki, potrafisz je oddać, szczególnie spodobało mi się zdjęcie nr. 64
Co do ostatniego - ciekawie, tylko szkoda że jest ten niebieski zafarb na chmurach...
Pozdrawiam
Właśnie co do tego "zafarbu" to mam jeszcze taką wersję zdjęcia- wahałem się , które wstawić.
Co do obróbki to najgorzej mam z ostrością i odpowiednim podświetleniem zdjęcia, matryca w moim laptopie jest tak czuła na zmianę kąta widzenia, że czasami nawet porównując jasność do zdjęć innych w galerii- za cholere nie mogę ustawić (bo i tak nie wychodzi). Ostatanie zdjęcie 67 np prześwietliłem u mnie widać za jasno - ale skoro tego nie zauważyłeś znaczy, że chyba jest dobrze?
Z przyjemnością przejrzałam wątek. Widoki piękne i do pozazdroszczenia, ale chyba wszędzie daleko :-)
Obróbka na laptopie to rzeczywiście trudniejsza sztuka (też mam problem), ale tak jak Agulka jestem zwolenniczką "umiejętnych fotek" a nie obróbki.
To co szczególnie mi się podobało:
51. kwiat - ciekawie pokazany taki niby fruwający, ładne kolory,
57. spokój i harmonia - aż chciałby sie przysiąść na trawie i patrzeć, patrzeć...
59. okno - wzrok przyciaga rysa/występ na murze, a z okienka jakby patrzyły oczy robota (takie skojarzenia z Walle:-))
63. podobnie jak 57. na uspokojenie, poza tym mamy dowód że Ziemia jest okrągła ;-)
Troszkę więcej słońca życzę (byle nie za dużo):-)
....że też Wam się chciało cały wątek przeglądać;)
A tak na poważnie to miło mi Ranya i K_Puchatek...trochę stron się nazbierało i czasu trzeba było poświęcić....
Ranya te ciekawe miejsca są faktycznie daleko i trudno dojechać...ale warto...
Pozdrawiam
Cześć, ja również dzisiaj przeczytałem cały wątek. Bardzo podoba mi się zdjęcie 7 z wieżą, następnie ciekawe jest 17, ale ja bym zrobił je o innej porze, tak żeby nie było widać samochodów. Ciekawe są oba zdjęcia z torami, chociaż bardziej by mi się podobały gdyby szyny były bardziej wyeksponowane. Poza tym bardzo fajne jest zdjęcie z owcami.
Pozdrawiam Rys