Dziękuje za uwagi i dobry odbiór fotek. Żałuję, że nie wziąłem swojej OM-ki, T-max 100 pojemnością tonalną ułatwił by pokazanie tych klimatów. Musze tam ić raz jeszcze. Zapraszam bufetowo :-P
Pozdr.
Wersja do druku
Dziękuje za uwagi i dobry odbiór fotek. Żałuję, że nie wziąłem swojej OM-ki, T-max 100 pojemnością tonalną ułatwił by pokazanie tych klimatów. Musze tam ić raz jeszcze. Zapraszam bufetowo :-P
Pozdr.
25, 32 - bardzo ładne zdjęcia. Dobre, miękkie światło i łagodne kolory poprawiają jedynie odbiór. Fajnie, fajnie.
Opuszczona fabryka w Twoim wykonaniu jest rewelacyjna. Kadr, swiatło,, wszystko gra jak należy. Klimat bijący z fotek jest niesamowity. Tym bardziej ze bardzo lubię takie klimaty. Gratuluję kadrów, oka, pomysłu i na koncu miejsca :mrgreen: Dzięki za świetną serię którą bede sobie mógł oglądać do woli aż się nasycę tym widokiem. I nieśmiało poproszę wiecej ;)
Ostatnie i portreciki - świetne.
Pozdrówka.
Patrząc na te zdjęcia z fabryk to zaczynam żałować, że nie mieszkam gdzieś w pobliżu Łodzi. Wtedy byłoby się jak wybrać z Wami na takie wojaże po tych miejscach.
Okienka i schody, ciekawie wypatrzone i pokazane, podoba się :)
:esystem:Teraz takie niefabryki.
a ja wyskoczę z pytaniem jak robiony LAG1?
szkło, ustawienia aparatu, czy była na kompie poprawiana GO?
jesli mozna, oczywiście z takim pytaniem, bo exif pusty ;)
a żeby nie było że tak darmo, to
muszę się zachwycę nad serią Okien,
zachwycam się nie dla przekupstawa, ale dlatego,
że okienka są niesamowicie klimatyczne
Witam :)
LAG1, badzo prosto. E-520 + OM Zuiko 50/1,8. Robione przy przysłonie 2,8. W PSP X2 obróbka kolorów na wrastwach i wyostrzenie po zmniejszeniu. Nie bawie sie w rozmywanie tła programowe, bo nie umiem i poza tym często nie wygląda to dobrze. OM Zuiko zaskoczył mnie jakością optyczną, na innej fotce, nie pokazuję jej - nieciekawa, wygląda na lepiej rysujący od kita 14-42. Ja przestałem mieć kompleksy w stosunku do Tamrona czy też Heliosa.
Pozdrawiam.