Ja wstawiam tak jak na każde inne forum.
---------- Post dodany o 20:20 ---------- Poprzedni post był o 20:19 ----------
Z czego linkujesz zdjęcia, z picasy czy innego miejsca ?
Wersja do druku
Ja wstawiam tak jak na każde inne forum.
---------- Post dodany o 20:20 ---------- Poprzedni post był o 20:19 ----------
Z czego linkujesz zdjęcia, z picasy czy innego miejsca ?
najlepiej wgrywać przez forum foty,
Opcje zaawansowane
na dole Zarządzaj załącznikami
po wgraniu klikasz dodaj w linii
w oknie postu klikasz 2 razy na miniaturkę i wybierasz large.
też lubię widoczki, pisałem że wywołane na papierze najlepsze to te z ludźmi, na kompie wszystkie mi pasują :)
Załącznik 90881
Załącznik 90882
Widzę Yamada, że trochę ta klisza gniła u Cibie w aparacie :). To tak jak u mnie pierwsza z pół roku. Teraz pstrykam byle pierdoły ale chyba muszę zacząć pstrykać fajniejsze pierdoły. Problem z tym, że jak już to mam ze sobą dwa aparaty i zawsze dylemat, którym bo po cholerę powtarzać analogiem i cyfrowym :)
O a MacGrong wrzucił jakiś ludzki przerywnik :)
No to ja kilka pierdołowatych ptaszków wrzucę :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...3&d=1371195485
Oli OM10 + Kodak ProFoto XL 100
A tak wracając do analogów i tego co napisałem to fajnie jakby była taka hybryda - cyfrówka i analog w jednym (pewnie drogie by było jak cholera). Albo chociażby taki analog z wyświetlaczem z tyłu i pamięcią aby przejrzeć co się cyknęło na kliszy :)
Załącznik 90886No CzaRmaX, pomysł iście z piekła rodem :twisted:
Załącznik 90885Załącznik 90886
Już się biorę do roboty :mrgreen:
A co Ty kombinujesz z tymi Zenkami? :)
A takie tam zabawy:wink:, jeden do astro, drugi do makro. Próbki są w wątku "Rubinar".
A wracając do tematu, to gdyby kamerkę podpiąć do wizjera, pobawić się z synchronizacją migawki, dodać wyświetlacz ..... hehehe. A sie mi pi...li.
Pewnie do zrealizowania tylko koszty :)
Najlepsze rozwiązanie to jakby było coś zaraz przed kliszą lub za nią co by rejestrowało obraz taki jaki padnie na nią bo wiadomo są różne obiektywy. Lub coś wmontowane w pryzmat co zarejestruje obraz chwilę przed podniesienie się lustra. Przecież obraz nie musiałby być żyleta byle wiedzieć co w kadrze się uchwyciło :)
Załącznik 90887
Dzięki :)
A ja wszystko na Picasa pchałem i dopiero linkowałem, a tu proszę.