Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
154
Śliczne :)
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Dla kogo ten śliczny kwiatek nr. 154 ??? :mrgreen:
1 załącznik(ów)
Mi też się podoba, zdjęcie i sam kwiatek :grin:. Kolor trochę mniej, choć go nie widziałem - wydaje mi się, że balans bieli uciekł.
Pozwoliłem sobie w nim grzebnąć :), mam nadzieję, że można?
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Mi też się podoba, zdjęcie i sam kwiatek :grin:. Kolor trochę mniej, choć go nie widziałem - wydaje mi się, że balans bieli uciekł.
Pozwoliłem sobie w nim grzebnąć :), mam nadzieję, że można?
Naturalnie że można... dziękuję za sugestie. twoja wersja też mi się podoba.
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Bardzo możliwe, że masz rację co do balansu bieli ale czy zawsze musi być idealny? Przyznam, ze mi jednak bardziej w odbiorze podoba się oryginał.
Moja wersja znów jest delikatniejsza, mniej oczywista i jakby nieco romantyczna... :P Trochę jakby w blasku świec:). Alnico - sprawił że zdjęcie jest poprawne, bardziej nadaje się do katalogu:).
1 załącznik(ów)
... ale może rzeczywiście coś zmienić... hmm... tak trochę po środku :)
Załącznik 116707
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Moja wersja znów jest delikatniejsza, mniej oczywista i jakby nieco romantyczna... :P Trochę jakby w blasku świec:smile:. Alnico - sprawił że zdjęcie jest poprawne, bardziej nadaje się do katalogu:smile:.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Bardzo możliwe, że masz rację co do balansu bieli ale czy zawsze musi być idealny? Przyznam, ze mi jednak bardziej w odbiorze podoba się oryginał.
Nie musi być idealny, przedstawiam trochę inną wizję. Sam nieraz zmieniam balans w stronę cieplejszego niż w rzeczywistości. Co do balansu w świetle żarowym (tu chyba takie było) to nieraz wolę ocieplone kolory niż skorygowane do neutralnych i tu się zgadzam z Tobą Be_Beata :grin: - też tak często mam. W tym akurat przypadku dla mnie optymalne by było coś pomiędzy oryginałem a tym co przedstawiłem.
---------- Post dodany o 20:49 ---------- Poprzedni post był o 20:48 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
... ale może rzeczywiście coś zmienić... hmm... tak trochę po środku :)
O właśnie, wstawiłaś gdy pisałem posta :grin:, w ten sposób znaleźliśmy złoty środek :grin: