Najczęściej niedomaga osoba robiąca zdjęcia :wink: IMO ruchliwe dzieciaki najlepiej focic na MF, korzystając z ogromnej GO w kompaktach.
Wersja do druku
Ale dales przyklad, rajdy samochodowe, latwizna, pulapka ostrosci, manual i kazde zdjecie dobre, sprobuj z dzieciakiem, ktory Ci gania od metra do 3 kolo Ciebie jak meserszmit, Afy w topowych lustrach maja problem.
Stad rada: jestes fotografem i panem swojego aparatu, musisz STWORZYC sobie takie warunki, by kazde zdjecie bylo ok.
Jak nie potrafisz, to trzeba albo sie uczyc, uczyc, uczyc i jeszcze raz (niech zyje, zyje nam) albo zmienic hobby.
Zatem reasumujac dla mnie najprosciej to robic na manualu.
pozdroofka
PS
X20 AF torpeda - bujda na resorach, a co to jakies panaceum w kompaktowym AF?
PSS
Na dzedaja, to chyba nie masz co na razie liczyc, nadciagaja zmiany ( na lepsze!) wiec udaj sie do najblizszej macalni i zamawiaj.
Ciesz sie kazdym dniem z aparatem.
Howgh
Pytanie do posiadaczy opcjonalnej ładowarki tu polecanej. Ja też taką zakupiłem + bateria. Jedna rzecz mnie irytuje / zastanawia. Wczoraj naładowałem baterię na full, zapaliła się zielona dioda. Dziś wkładam tą samą baterię naładowaną i znów ładuje kilka godzin. Tak się dzieje i na oryginalnej i na zamienniku. Czy u Was też tak się dzieje? Czy tak powinno być? Moim zdaniem ładowarka powinna od razu sprawdzić, że bateria jest naładowana i zapalić zieloną diodę. Jednak naładowaną ładuje, jakby była rozładowana. Dziwne to.
Ale jarzy sie na czerwono czy pomaranczowo?
Szczerze Ci powiem, nie zwrocilem uwagi, moze to nie inteligentna jest tylko ma ustawiona jakas czasowke, choc z drugiej strony nie, teraz pamietam, ze lekko rozladowane aku laduje zdecydowanie krocej.
Potestuj jeszcze i jak bedzie tak nadal to reklamacja
pozdroofka
Offtopując - o co chodzi z tym OlyJedi? Że niby jak się ów stopień uzyska, to ma się zniżkę na sprzęt? W którym sklepie? Jak duży jest to rabat? Pytam, bo czeka mnie zakup xz-2.
A ja wlasnie pietnastego odkupilem od kolegi, tak na zapas, bo to swietny aparacik:)
pozdroofka