Odp: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?
Wolałbym jednak żeby kupili jakąś matrycę około 14 MP od Kodaka, Sony, czy innego Samsunga.
Jeśli będzie wbudowany wizjer, to mógłby mieć możliwość sterowania okiem punktu AF :)
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
...
Jeśli będzie wbudowany wizjer, to mógłby mieć możliwość sterowania okiem punktu AF :)
To jest dla mnie jedna z większych zagadek ludzkości: dlaczego ten patent umarł razem z analogami?
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
To jest dla mnie jedna z większych zagadek ludzkości: dlaczego ten patent umarł razem z analogami?
Oj tak. Canon 50E. Piękna maszyna była, długo nie mogłem się z nim rozstać...
[Fanfary] TaaaDammm.
Olympus ma 8 lutego przedstawić nowy PRO aparat, oraz zupełnie nową linię produktów.
Z innych plotek wynika, że mają być wzorowane na linii OM.
Oczywiście nowe body będzie miało uszczelnienia, oraz wbudowany wizjer (na środku).
Niestety na środku.
A matryca? Niech zgadnę... 12MP? Oby nie!
Trzymam kciuki za Olka.
Cytat:
Zamieszczone przez
efat
Niestety na środku.
A matryca? Niech zgadnę... 12MP? Oby nie!
Trzymam kciuki za Olka.
Może przynajmniej ta z G3... Rewelacji nie ma ale szumi troszkę mniej, a Olympus będzie potrafił jeszcze więcej z niej wycisnąć niż Panasonic.
może być i 12, byle nowszej konstrukcji,
w ostatnim czasie, a zwłaszcza po ostatnich premierach konkurencji, mam nieodparte wrażenie że świat nam ucieka ...
może mieć dla mnie 8 mieć ale prosz ę o wizjer W LEWYM GÓRNYM ROGU, MAŁY !!! OBRACANY EKRAN, i matrycę z jak największym DR i pełną zgodnodność ze szkłami 4/3.
Cytat:
Zamieszczone przez
TomekH
w ostatnim czasie, a zwłaszcza po ostatnich premierach konkurencji, mam nieodparte wrażenie że świat nam ucieka ...
A ja mam wrażenie, że świat mi zostaje. Mój śmieszny, jedenastokrotny zoom na body za 700zł wciąż ''pstryka i bywa'', w przeciwieństwie do większości bardzo profi setów, jak się to ładnie mówi, pochowanych po szafach, wyjmowanych raz do roku, by pstryknąć miliardowy raz sfinksa albo londyńskiego strażnika z głupią czapką.
Cytat:
Zamieszczone przez
mynameisnobody
może mieć dla mnie 8 mieć ale prosz ę o wizjer W LEWYM GÓRNYM ROGU, MAŁY !!! OBRACANY EKRAN, i matrycę z jak największym DR i pełną zgodnodność ze szkłami 4/3.
podpisuje sie pod tym obiema rekami ale na wizjer hybrydowy bym nie liczyl...