Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
czy tylko ja mam głupie skojarzenia...
Zrób jeszcze raz:
- pierwsza fota ostrz na tego cosia,
- druga fota ostrz na płatki
- wyrównaj kadry i sklej.
- popraw światło
Będzie super.
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Zawsze można jeszcze płatki oberwać, zostawić tylko ten dolny :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Zrób jeszcze raz:
- pierwsza fota ostrz na tego cosia,
- druga fota ostrz na płatki
- wyrównaj kadry i sklej.
- popraw światło
Będzie super.
A jeśli zdjęcia był nadal robione w zielonej automatyce, to może lepiej zmienić tryb, zacząć świadomie dobierać GO i dopiero jak się nie da, to bawić się w sklejanki? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
A jeśli zdjęcia był nadal robione w zielonej automatyce, to może lepiej zmienić tryb, zacząć świadomie dobierać GO i dopiero jak się nie da, to bawić się w sklejanki? :)
Każdy z nas robi zdjęcia tak, jak mu pasuje. Proponowałem, opanowanie kadru w trybie "M" jako szkoleniowym.
Wychodzę z założenia: jeden woli blondynki - inny grabie, więc podsunąłem jeden ze sposobów uzyskania pożądanej głębi ostrości.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Każdy z nas robi zdjęcia tak, jak mu pasuje. ...
I tu jest pies pogrzebany :)
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
I tu jest pies pogrzebany :)
Ano jak mówi przysłowie: i w Paryżu...
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Ano jak mówi przysłowie: i w Paryżu...
...bata nie ukręcisz.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
...bata nie ukręcisz.
Dokładnie, generalnie chodzi mi o to, że aby był sens coś obrabiać, to coś musi stanowić
solidną podstawę, jeżeli zdjęcie jest kiepskie - żadna obróbka mu nie pomoże a czy jest robione
w trybie "Auto" czy jakimkolwiek z PASM, nie ma znaczenia.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Dokładnie, generalnie chodzi mi o to, że aby był sens coś obrabiać, to coś musi stanowić
solidną podstawę, jeżeli zdjęcie jest kiepskie - żadna obróbka mu nie pomoże a czy jest robione
w trybie "Auto" czy jakimkolwiek z PASM, nie ma znaczenia.
Zgoda, ale wyjście z trybu auto daje większą szansę na zdjęcie warte obróbki :)