Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Chrzanić rację, efekt! Efekt chcę zobaczyć, a nie: bodzip fajnie wypatrzyłeś, Saboor masz rację, Helmuth tak mi program wyprostował.... .
Czekam na fajne i proste zdjęcie.:-P
Zrobione z przyklęku i lekko poruszona brama by 1. było całe obrzeże bez cegiel i 2. delikatnie układem cieni podkreślić fakturę i przestrzenność wzoru , tak jakieś 30-45 stopni i trzeba patrzeć w wizjer i potem lcd-eka... i 3. prościutko, żadnych skrzywień i prosto w poziomie najlepiej z 15-25 zakladką po bokach. Nie do przecenienia byłby również statyw i wyłączenie stabilizacji i musi być wschodzące lub zachodzące słońce.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Zawsze podejrzewałem, że aparat jest do czegoś potrzebny, tylko nie mogłem ustalić do czego.
Teraz już wiem :mrgreen:
To 6,413 postów było trzeba, Żebyś "zatrybił" nie prościej było spytać? :-P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Obiecujesz?
Przysięgnij!:evil:
---------- Post dodany o 15:12 ---------- Poprzedni post był o 15:10 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Zrobione z przyklęku i lekko poruszona brama by 1. było całe obrzeże bez cegiel i 2. delikatnie układem cieni podkreślić fakturę i przestrzenność wzoru , tak jakieś 30-45 stopni i trzeba patrzeć w wizjer i potem lcd-eka... i 3. prościutko, żarnych skrzywień i prosto w poziomie najlepiej z 15-25 zakladką po bokach. Nie do przecenienia byłby również statyw i wyłączenie stabilizacji i musi być wschodzące lub zachodzące słońce.
BIKER!
Czytałeś?
Wydrukuj, Przepisz, Zapamiętaj i... do roboty!
hahaha, jestescie bezcenni, dzięki. Będzie powtórka z innym szkiełkiem, spojrzeniem i myslę że efektem też.:grin:
Mam parę kadrów na trening.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
hahaha, jestescie bezcenni, dzięki. Będzie powtórka z innym szkiełkiem, spojrzeniem i myslę że efektem też.:grin:
żeby nie było, że tylko bazgrolę:grin: trochę inne.....
1
14-54 się nie nadaje. Ma za dużą GO.
Na 14-35 nie namawiam, bardzo psuje kontakty z żoną. Weź ZD 50 lub Sigma 30/1,4 i do pracy :)
zrobione 14-42 teraz zabiore 40-150 a jak się da to może coś innego:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
... nie prościej było spytać? :-P
Zbyt dumny jestem :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Zbyt dumny jestem :-P
Za często nosa Zadzierasz...:mrgreen: przy foceniu.:-P
---------- Post dodany o 15:55 ---------- Poprzedni post był o 15:54 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
żeby nie było, że tylko bazgrolę:grin: trochę inne.....
1
Wywal To i wyprostuj beczkę!
Heniu a bądź sobie i dumny i pożyteczny:grin:, dzięki że wpadłeś.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
zrobione 14-42 teraz zabiore 40-150 a jak się da to może coś innego:grin:
To nastaw ok 100 i jak najjaśniej. Chyba że starczy ulicy i możesz nastawić 150 mm.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Zapowiadałem że wrócę do ruin przedzalni Grohmana i wróciłem, ale nie sam. Nim tam dotarłem z kol. ZbiZ-em, odwiedziłem jeszcze dwa miejsca w których zdobyłem ciekawe informacje. Pozwolą mi one wystapić do odpowiednich osów o zgode na fotki w bardzo ciekawych miejscach. Ale wróćmy do sedna. Dziś pokażę Wam kilka kadrów z zakamarków zrujnowanej przędzalni Grohmana. ja wiem, nie dla wszystkich te zdjęcia będą atrakcją, więc mogę Wam powiedzieć, ze są rodzajem(smutnym) ciekawostki. Zobaczycie je tylko Wy a potem zostaną schowane w moich archiwach.
1. Parterowa hala
2 Szyb windowy lub magazyn
3.Okno na rampę magazynową i tło hali na II piętrze
4. Jedno z pomieszczeń w wysokiej wieży, zapewne byłe biuro
5. Hala na II piętrze
Fotki traktuję jak materiał dokumentacyjno-pamiątkowy, ale i świetny poligon foto i kadry do hadeerów. Niestety brak słońca nie pozwolił zrobić zdjęć na które wciąż mam nadzieję. Ale słońce dla mnie zaświeci..............
Pozdrowerki
Witam wszystkich (jako ze to moj 1wszy post tutaj),
Wrzuty fot z Nikona tez tu sa dozwolone ?? :):)
Bylem rowniez na tym plenerku (u gryphoona na focie nr 3 pierwszy z lewej:))