Dobas jak focenie nocne? Matryca lepsza niż w em1?
Wersja do druku
Dobas jak focenie nocne? Matryca lepsza niż w em1?
Z tego meczetu tylko zestaw normalny RAW+JPG + Duży JPG
duże RAWY na spokojnie dorobię tu bo widzę że jest już jakaś czarodziejska wtyczka do CSów
Dobas,
a jak się trzyma sprzęt z dużymi szkłami (np. 12-40)?
E-M5 z czymś takim bez gripa raczej ani rusz (szczególnie dotyczy to czarnej wersji, która jest bardziej śliska).
pytanie trudne bo rzecz indywidualna. lepiej niż em5 gorzej niż em1. z 12-40 używałem dość często mi nie wadzi bez gripa zwłaszcza że pod kciukiem ma taką fikuśną wypustkę i grip ciut głębszy więc jest to wygodniejsze do trzymania. Ale jednemu będzie pasowac a drugiemu nie. myślę że trzeba pomacać samemu a nie słuchać wrażeń innych bo może się okazać że coś co pasuje jednemu drugiemu nie pasuje ani troszkę :)
Kolejna recenzja
http://www.amateurphotographer.co.uk...=15270&elqat=1
---------- Post dodany o 00:55 ---------- Poprzedni post był o 00:48 ----------
Fajny wywiad jest z Mijagi (Canon). Zdaje się mówić: nie ma bezlusterkowców bo ludzie wciąż łykają Rebelię.
Co do Olka; pracują równolegle z M1... będzie nowy soft z filmikami a'la M5/2. Hi-rez, odrazu mocniejsze, dadzą pewnie w M1/2.
NYC w trybie hi-res.
http://www.dpreview.com/forums/post/55430851
http://www.dpreview.com/forums/post/55438308
i inne fajnie skoszone w wątku linki.
Kurcze gratulacje, brawo :D
Jesli tam siedzi matryca od tych na S to szczerze zazdraszczam :)
pozdro
Czyli pierwszy OM-D E-M5 II u Andrzeja :-)
No to super!
U Olego pojawiła się instrukcja pl na stronie. http://www.olympus.pl/site/rmt/media..._MANUAL_PL.pdf drukuję ją sobie...
@apz'tu jak juz dotrze do Ciebie poprosze w hires szota z zapietym ZD50 czegos o skomplikowanej fakturze w maksymalnej skali jaka oferuje ZD50.
Moze byc bardzo chetnie kora drzewa, ale tak by na fotce znalazlo sie jeszcze okolo centymetra bokehu:smile:
I RAWka oraz jpg na emajle, bardzo poprosze.
pozdro
Nie ma sprawy trzeba sie będzie wybrać do Thomasso, nie mam tego szkiełka. A z S 150 lub S105 nie chcesz?
---------- Post dodany o 20:53 ---------- Poprzedni post był o 20:50 ----------
I poleci z nami na Satorini do Oia, byleby tylko Neptun był nam łaskawy.
Nyny czyżbyś miał smaka na nową puchę do makro... :-P
Mysle intensywnie.
Zolty jeszcze D7200 wypuscil i mam zgryz ;)
pozdro
---------- Post dodany o 20:58 ---------- Poprzedni post był o 20:57 ----------
Dzieki, jak to za duzy klopot to nie musi byc ZD50, w zupelnosci wystarczy cos z 150 albo 105.
pzodro
Też podziwiam... A PIN?:wink:
To są dane powszechnie znane - adres zakładu, telefon na zawodowej pieczątce, na dostępnych wykazach w Izbie, wychodzą codziennie na zaświadczeniach, receptach i innych zawodowych drukach. Taka specyfika tego co na co dzień robię.
---------- Post dodany o 21:28 ---------- Poprzedni post był o 21:26 ----------
Do alarmu? Nie na temat.
Czy CoO to znaczy, że toto jest produkowane w Wietnamie?
Donieśli. szybkość godna uwagi. W niecałe 24 godziny drogą lotniczą do Katowic i dalej kurierem. Niestety czarny. Jak się chce szybko się nie grymasi, bierze co mają...
Za to z gustownym kolorowym paseczkiem. Migawka brzmi inaczej, Poszedł do jck do wprowadzenia wypróbowanych ustawień, ja i tak nie mam dziś czasu się nim pobawić pewnie do soboty.
gratulacje. Czekamy na pierwsze wrażenia.
Gratulacje :)
Ciekaw jestem czy da się strzelić hi-resa z ręki. Choć pewnie za duże ryzyko poruszenia i spaprania zdjęcia.
Czy zamawiałeś srebrny, a wysłali czarny, czy na srebrne trzeba dłużej czekać i zamówiłeś świadomie czarny?
Pytam bo 5 min. temu zamówiłem srebrny:), i wolał bym żeby taki dotarł.
A przy okazji, jaki rozmiar filtra pasuje na 12-40, oraz w jaką kartę pamięci (sd?) należy się zaopatrzyć, o jakiej max pojemności ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
W momencie kiedy zamawiałem mogłem zamówić body bez wyboru koloru, zapewne nie wiedzieli, jakie dostana. Dziś pewnie są zaplanowane dostawy, ale kolor nie ma to dla mnie znaczenia, poprzednie mam srebrne. nie dla koloru a dla wyświetlacza i wizjera oraz gibanego ekranu zamówiłem to body, inne funkcje będą miłym dodatkiem.
Dopracowane opakowanie, bardzo eleganckie wykonanie.
Na moje pierwsze wrażenie szybciej zapisuje na karcie serię w breacketingu, włącza się go gdzie indziej, kółka inaczej umiejscowione, 4 przyciski funkcyjne.
Więcej po dłuższym fotografowaniu.
@apz - dziękuję !
Zaczynam delektować się instrukcją obsługi:), mam na to ok 2 tygodni, bo takie wstępne info o terminie dostawy dostałem.
Pozdrowienia!
@apz - pierwszy mk2 na forum? Gratuluję zakupu i życzę radości z użytkowania :-)
Odczuwam przyjemność z trzymania tego aparatu w dłoni, bardzo dobry jakościowo materiał pokrywający grip od przedniej strony. Ten gumowy występ pod kciuka dobrze sprofilowany, tak, że przy chwytani prawą ręka nie uruchamia się przycisków funkcyjnych na prawej części obudowy. I nareszcie z powrotem ten gibany ekranik z delikatnym zatrzaskiem, by przypadkowo się nie otworzył. Tylna część obudowy o strukturze powierzchni, lakieru? przypominające drobniutkie kompozyty używane dziś w kuchniach na blaty , zlewozmywaki, matowe i dobre w dotyku. Rolki rozmieszczone wprost pod palcami, pionowa ich powierzchnia ponacinana w kratkę i szorstka. Aparat bardzo dobrze trzyma się mi w prawej dłoni. W stosunku do pierwszej piątki dopracowano wiele szczegółów.
Foć Andrzeju a ładne.
Moje gratulacje:grin: