Motylos to 179 naj.
pozdro
Wersja do druku
Motylos to 179 naj.
pozdro
166 - dla mnie naj. Też muszę zacząć rano wstawać.
183 coraz słabiej mi idzie, jedna fota dziś tylko...
Załącznik 154860
Piękne a w mojej ocenie 182 naj.
To nic, że jedna :mrgreen:, wystarczająco obrzydliwa, choć ładna. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Za to masz jedną o jedną więcej niż ja.
Kurna rano wstać nie mogę.
to nie rano tylko o 17:13 zrobione :)
Ją używam Off-a max i działa. Wystarczy że zapomnę to od razu mnie żrą, mało tego kleszcza już miałem w tym roku i to było wtedy gdy zapomniałem o Offie.
30 % DEET z allegro daje radę. Na kleszcze też jest dobra "muszka plus" psika się tym ubranie i kleszcze kaput. Niestety mocno niezdrowe dla kotów, wręcz zabójcze. No i przepocone ubranie mocno śmierdzi.
sprawdze te środki, ja bez czegoś na krwiopijców nie mogę się ruszyć bo jestem uczulony i momentalnie miejsce użarcia puchnie.
Wracamy do fot, dzisiejsze kilka kadrów:
184
Załącznik 155005
185
Załącznik 155006
186
Załącznik 155003
187
Załącznik 155002
188
Załącznik 155004
189
Załącznik 155007
190
Załącznik 155008
191
Załącznik 155009
Qń modele miałeś niezłe :) . Bardzo fajnie to powychodziło, pająki też :)
Piękna ostatnia seria, jestem pod wrażeniem :grin:
A co do DEETów, OFFÓW etc. to nie lepiej się umyć ?, w końcu robale do smrodu ciągną :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Cała ostatni wstawka lekko ostre światło.
@alnico - chyba komarom to obojętne czy śmierdzi czy nie byle krew. To nie muchy co do g..na lecą:roll:
:shock: a ja myślałem że komar to widzi ciepło (żyły pod skórą) wszak krwi musi się opić.
Ale to człowiek głupi jest.
Następnym razem nie ubiorę skarpetek :lol:
Nic z tego, wczoraj fociłem w sandałkach, bez skarpetek i zostałem ukąszony...
Uważaj na bosaka, pisałeś że jesteś uczulony. Już parę żmij na łące widziałem. Wstrząs anafilaktyczny zabija osoby uczulone bardzo szybko, a nie mam zamiaru na znajomy pogrzeb jechać.
---edit---
ostatnio na łące to mnie mucha w moją łysą glacę żarła. A tak nachalna była, że łysinie dała się zabić. W sumie szkoda, bo ładna jako oblech - nietypowe kolory :D
Nie tylko skarpetki :razz:
" Aby chronić się jeszcze skuteczniej, trzeba być świadomym, co komary przyciąga. To m.in. dwutlenek węgla, kwas mlekowy, wilgoć oraz kwiatowe i owocowe zapachy. Warto zatem ograniczyć w swoim otoczeniu ich obecność.
Dwutlenek węgla znajduje się w wydychanym przez nas powietrzu. Jego ilość wzrasta, gdy jest nam gorąco i podczas wysiłku fizycznego. Natomiast kwasu mlekowego, obecnego w naszym pocie, przybywa również podczas wysiłku fizycznego, a także po spożyciu niektórych potraw – słonych i bogatych w potas (np. sok pomidorowy). Komary przyciąga wilgoć – także ta na ciele człowieka, spowodowana poceniem. Przed wyjściem na wieczorne spotkanie na świeżym powietrzu dobrze więc… wziąć prysznic.
Aby nie przyciągać komarów, unikajmy w swoim otoczeniu perfum, kosmetyków i środków czystości o kwiatowych i owocowych zapachach."
Mycie panowie, mycie nawet perfumy nie pomogą :razz: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Filipki na zielono i beżowo są świetne. :)
Dzisiejsze, klikamy do oporu...
192
Załącznik 155068
193
Załącznik 155069
194
Załącznik 155070
195
Załącznik 155071
196
Załącznik 155072
CDN
O, znowu ciekawie. :mrgreen:
Bardzo fajne kadry, choć ostrośc trochę siadła :grin:
na których, klikaj do końca
nie mam 60 makro więc nie będę miał takich fot jak Ty, nyny czy inni ale te moim zdaniem są dobre.
Fajne te ostatnie wrzuty :)
pozdro
dla mnei ostrość ok - lepsza niż w poprzednich wrzutach
ostatni gagatek niezły - nie widziałam takiego dziwactwa wczesniej :D
Moim zdaniem też dobre i bardzo dobre :grin:. To że piszę, że ostrość gdzieś trochę osiadła nie przekreśla zdjęcia tym bardziej, że kadry masz bardzo ładne. Co do ostrości czy detalu miałem na myśli głównie 196, 196, 195. Poprzednia seria z koniami dla mnie OK z ostrością. Często a może i najczesciej to nie wina obiektywu a po prostu światła, ułożenia obiektu etc. na co i tak nic nie poradzimy.
---------- Post dodany o 23:42 ---------- Poprzedni post był o 23:40 ----------
Za foty dałbym plusa gdyby system pozwolił :grin:
Napisałeś że ostrość siadła ogólnie, 193, 196 to pojedyncze kadry z ręki,? Za nisko siedziały, że statywu bym sobie stacki machnął i było by lepiej. 196 fajnie było by lepszym szkłem robić by więcej szczegółów wydobyć, Co prawda zrobiłem trzy kadry i poskładałem je ale zdałem się tu na af bo płochliwe są te ćmy bardzo. Następnym razem postaram się bardziej.
Szkła którymi focę nie są niestety demonami jakości. Mnie to aż tak bardzo nie przeszkadza. Choć focenie z założonym raynoksem to tylko przy cierpliwych modelach wychodzi. Blisko trzeba szkłem do owada podjechać. 40-150 lepiej radzi sobie w lepszym świetle, dlatego czasem wybierany lekko już ostrzejsze światło. Jak to mówią coś za coś.
---------- Post dodany o 06:08 ---------- Poprzedni post był o 06:07 ----------
Dzięki :)
Widzę że kuzynkę Marge znalazłeś ;):mrgreen:
Ostatni ciekawy