Mi najbardziej pasuje 229. Trochę z kontrastem trzeba by coś zrobić i będzie git.
Parasolka mniej.
Wersja do druku
Mi najbardziej pasuje 229. Trochę z kontrastem trzeba by coś zrobić i będzie git.
Parasolka mniej.
Najbardziej podoba mi sie pierwsze 228, fajny klimat i taki kolor do tego mi pasuje. Wersja Mirka moim zdaniem zdeptala atmosfere pierwotna tego zdjecia, te kolory to juz calkiem inna historia. Parasolka to dobry pomysl, mozna sobie do niej dopowiedziec opowiesc....
Wszystkie trzy bardzo ładnie oddają klimat. Kadrowo chyba zdjęcie 229 najbardziej mi się podoba. Poziome pasy mgły i ciemniejszej ziemi ładnie się układają w kadrze. Użycie parasolki to bardzo ciekawy pomysł i nie mam nic przeciwko. :grin: Jest jakby uzupełnieniem drzewa w przeciwstawnym rogu zdjęcia.
a może by tak podkręcić samą parasolkę?:grin:
Z parasolką podoba mi się szczególnie.
Widoczki przyjemne ;)
Pozdrawiam
Piękne te mgliste widokówki. Bardzo lubię taki klimat w pejzażach. Proste zdjęcia są najlepsze. Kombinatorom mówimy NIE!!! :wink:
Wiejo bardzo klimatyczne Twoje ostatnie zdjęcia:) Szczególnie podoba mi się 1 i 3 . Choć przy 3 coś z tą parasolką bym kombinował:-P może nasycenie zmniejszyć :) ?
A mi się parasolka podoba.
Co prawda goła pikna kobita z parasolką podobała by się bardziej, ale nie będę już wybrzydzał ;) ;) ;) ;)
Bardzo fajna fota z parasolką,może bardziej zaakcentowałbym ją w kadrze.
Rzepakowe z mgłą mają klimacik, 1 i 3 podobają się najbardziej z przewagą na parasolkę. Pozdrawiam
Zawsze chętnie tu zaglądam. I tym razem jest ładnie. Fajne wszystkie trzy z kolejnością: 1;3;2.:grin:
fajna ta ostatnia trójka, lubię mgliste widoczki.
Interpretacja helmuta bardzo na tak
P.S. Motyw z parasolką extra :)
Dziękuję za rzeczowe opinie i chyba parasolkę będę częściej wyciągał. Dzisiaj już miałem taki głód robienia zdjęć iż nie mogę się doczekać słoneczka które rozświetli krajobraz. Pomimo panującej od prawie trzech tygodni szarzyzny ruszyłem w teren z czego zamieszczam dwa plenery i jedno które wydało mi się ciekawe z powodu interpretacyjnych możliwości rysunku lodu zamarznietej rzeczki.
Lubię takie zdjęcia drzewo i wszędzie pusto :) Pokazuje taką ciszę...
Podobają mi się takie zaśnieżone pola z drzewami ;)
Dwa zdjęcia pierwsze z zasypanego śniegiem parku i drugie próba portretu w terenie. Dzięki za opinie i proszę o dalsze. Helmuth odwracałem i nic mi się nie kojarzy.
Zasypany park bardzo fajny. :grin: Widzę, że u Ciebie też śniegu dopisało.
Bardzo podoba mi się portret. Szczególnie ładna kolorystyka zwraca uwagę.
tak, portret bardzo przyjemny
Laweczka zasypana czeka wiosny aby znow byc uzyteczna.. Portrecik swietny.Obie fotki zasluguja na wysokie noty.
Portret bardzo pozytywny w odbiorze. Czekam na więcej w Twoim wykonaniu.
W tym roku zima dopisała :) Brakuje mi trochu kontrastu szczególnie na oczach :)
Portret delikatny, przyjemny.
Dwa ostatnie zdjęcia naprawdę na wysokim poziomie. Nawet mój małżonek zaglądający mi przez ramię docenił :grin:
Portret bardzo ładny, nic dodać nic ująć. W moim wydaniu byłoby tylko nieco bardziej kontrastowe, ale wiem , że Ty lubisz takie pastelowe obrazy.
Co do ławeczki, to spróbowałabym troszkę obróbką wyciągnąć szczegółów ze śniegu. Kadr piękny i tło za ławeczką również. Moje uznanie :grin:
Przyjemny portrecik, sympatyczna dziewczyna ;)
pzdr
Ławeczka -ktoś już napisał ''czeka na wiosnę " Portret przyjemny -bardzo naturalny Ładne " pastelowe" ( za Wanilią ) kolory
Bardzo przyjemna zimowa seria (ławeczka w szczególności). Sympatyczny zimowy(choć ciepły) portrecik miły w odbiorze.
Bardzo ładny portret, wypada naturalnie i optymistycznie. :grin:
234 - za dużo w kadrze, miejsce ma duży potencjał, technicznie super.
235 - bardzo przyjemny portret
Co do oczu w portrecie zgadzam się ponieważ musiałem je ze względu na lekkie rozmazanie makijażu podretuszować stąd ten brak kontrastu. Dziękuję za opinie. Zima pokazała swój pazurek i jak to bywa co ostre to piękne. Czy mi się udało to oddać na zamieszczonych trzech zdjęciach?
Z tej serii to trzecia fotka ma cos w sobie...( jak dla mnie)
Sroga zima.
Helmuth pogoda była słoneczna tylko to słońce świeciło jakby zza mgiełki dając faktycznie rozproszone światło. Niepokoi mnie tylko fakt, że widzisz śnieg jako białą plamę podczas gdy u mnie widać jego fakturę i pofalowanie ale to chyba tak jest jak sie balansuje na granicy możliwości swojego sprzętu i dobrze to skonfrontować z innym tym bardziej, że mój monitorek wrócił z naprawy ale bardziej obawiałem się kolorystyki jak takiej wtopy. Mirku wiem, że taki filtr ociepla kolory ale umyślnie w zimie jak eksponuje śnieg nie chcę go używać gdyż pomimo ORF mam kłopot z uzyskaniem bieli sniegu która jak to w zimie zależna jest od barwy słoneczka i raz idzie w niebieskie a raz w czerwone. Nie zmienia to faktu, że wdzięczny jestem za wskazówki.
Wiejo u mnie również ten śnieg jest taki... jednolity (na laptopie). Nie zmienia to natomiast faktu, że zdjęcia ukazują ostrą zimę w pełni ;)
Pozdrawiam
Helmuth, Mirek54, Szklarz, Kubiracja całkowita po Waszej stronie i musze to u siebie jakos wypośrodkować aby takich wtop nie było wiecej. Jeden plenerek i dwie inspiracje przez Kasprzyka ze śladami zwierząt. Oczywiście w zimowej scenerii.
2. znaki na sniegu - pismo Braille'a .. ( szkoda, ze niewypukle )