Przeprawa z żyrafą świetna.
Wersja do druku
Przeprawa z żyrafą świetna.
I zimorodek i żyrafa śliczne, ze wskazaniem na żyrafę :)
Jak już pisałam w innym serwisie - ostatnia fota z żyrafą miazga totalna!!! Mega mi się podoba :)
i słusznie została zgłoszona do konkursu FM Listopada
Piękna scena i piękne światło, efekt - genialna fota :) - proste c'nie
ale słodzicie..... Dziękuję!
161. Tym razem mały kiczek z USA czyli: Zachód słońca nad Yosemite. Widok z punktu widokowego Tunnel View. Z lewej strony widoczna jest słynna skała wspinaczkowa El Capitan a z prawej wodospad Bridalveil.
Załącznik 216556
162. W rezerwacie Lesio Louna w Kongo-Brazzaville istnieje niewielki sierociniec dla małych goryli, które z jakiegoś powodu nie miały szczęścia wychowywać się na pełnej wolności.
Młodszy poniższej dwójki (2lata) został znaleziony w pobliskiej wiosce i przyniesiony do sierocińca przez jej mieszkańca. Starszy (4 lata), o imieniu Dominik został zabrany z domu prywatnego, gdzie był przetrzymywany jako zwierzątko domowe. W sierocińcu goryle przebywają przez około 7 – 9 lat i potem są przenoszone do miejsca gdzie mogą żyć na wolności.
Załącznik 216590
163. Drozd wędrowny (Turdus migratorius), Yosemite, USA
Załącznik 216618
162.... można by rzec... dwa goryle wzięły się za łby :).
Fajne strzały.
Świetne kadry to mało nazwane ale dobrze, że je zamieszczasz bo przypominają od czego jest aparat.
164. Na niskim pułapie
Wyłaniający się z mgły i nieruszający skrzydłami pelikan sprawiał wrażenie jakby był zawieszony w powietrzu. Ten nieco surrealistyczny widok sprawił, że omal nie zapomniałem, że mam aparat w ręku. :wink:
Pelikan kędzierzawy (Pelecanus crispus), jezioro Kerkini, Grecja.
Załącznik 216828
Świetne, a punkta dać nie mogę. :evil:
Tak się zastanawiam... ile takich kadrów-perełek chomikujesz jeszcze na dysku? :)
Kolejny świetny kadr.
Fajnie, że się pelikan spodobał. :grin:
Co do pytania czy coś jeszcze mam w szufladzie z tej wyprawy: kilka fotek się jeszcze znajdzie - jeżeli perełki to obawiam się, że raczej takie bardziej odpustowe niż prawdziwe :D
Przepraszam, też za swoją słabą aktywność na forum ale nie udaje mi się ostatnio znaleźć wystarczającą ilość czasu :cry:
165. Czułe spojrzenie małego kotawca sawannego (Chlorocebus pygerythrus) na matkę, czujnie wypatrującą ewentualnych zagrożeń. Park Narodowy Liwonde w Malawi.
Załącznik 216846
166. Dwugłowa bestia
Gepard grzywiasty, (Acinonyx jubatus), Masai Mara, Kenia
Załącznik 216972
jak zwykle świetnie uchwycone. 162 wymiata
Ale się pięknie ustawiły:-)
Dzięki panowie!
167. Portret goryla nizinnego o imieniu Kangu, który żyje w rezerwacie Lesio Luna (Kongo-Brazzaville) w warunkach półwolności. Kangu ma obecnie 20 lat a przez większość swojego życia był mieszkańcem londyńskiego zoo. Do rezerwatu trafił dzięki działaniom Aspinall Foundation, której celem jest przywracanie zniewolonych goryli naturze.
Załącznik 217009
Mamusia z małym super!!!
bardzo duże wrażenie robią na mnie wszystkie zwierzęta chodzące po ziemi na Twoich zdjęciach. Żyrafa w oszałamiającej scenerii, gepardy i gorylowy porteret. Te zdjęcia wywołują u mnie emocje
o plusie zapomnij. mam blokadę na wszystkich zasługujących na plusa. nie mam komu dać :cry:
no jest lipa z plusami
ale portret przecudny :)
i miło mi poinformować że zostało zgłoszone do konkursu na najlepsze foto grudnia
a poniższe zdjęcie zostało zgłoszone do konkursu na najlepsze foto listopada
Dziękuje za nominacje. Zawsze to miło otrzymywać takie informacje :)
168. Pasące się stado Gnu na tanzańskiej sawannie na tle pomarańczowego wieczornego nieba.
Załącznik 217068
169. W oczekiwaniu na kolejną przeprawę Gnu przez rzekę nie dawałem odpocząć Olkowi. Nawet zwykły motyl nie mógł sobie spokojnie posiedzieć na kwiatku, żeby nie poczuć na swoim "karku" mojego spojrzenia przez obiektyw... (Czarne tło to opona stojącego nieopodal nas jeepa)
Popularny w tej części afryki Pioneer white (Belenois aurota), nie doczekał się jeszcze polskiej nazwy.
Załącznik 217099
Czarne tło i wyszło rewelacyjnie. Brawo :)
169 trafiła w mój gust, w samo centrum. Fotka dzięki czarnemu tłu i ograniczeniu do dwóch obiektów stała się emblematyczna, uporządkowana, wyrazista w przekazie jak tarcza herbowa, a jednocześnie przestrzenna, świetlista i kolorowa. Oceniam ją bardzo wysoko.
Pzdr, TJ
Pięknie w locie uchwycony:-) Gdybyś nie napisał o tej oponie pomyślałbym, że to nocne zdjęcie bardzo zręcznie oświetlone lampą błyskowa.
przedostatnie z Gnu nie do końca mnie kupuje - ale ten motyl świetnie wyszedł na tle opony
czarne tło idealnie tu zagrało :)
Motyl rewelacja... Opona też nieźle :wink:
Co do pochodzenia to jego pradziadowie musieli mieć do czynienia z naszym Bielinkiem od kapusty.
Sztos!!! Jestem pod wrażeniem!! Piękne zdjęcia! :)
Kapitalne kadry, zwłaszcza portret goryla.
Miło, że motylek wam przypadł do gustu ;)
Musieli, to ta sama rodzina :)
170. Na owadach się nie znam ale to na górze to chyba osa a to na dole to raczej na pewno pająk. Waleczna i sprytna osa pokonała pająka, potem pozbawiła go nóg dla ułatwienia sobie transportu i zaciągnęła tak przygotowanego pająka do swojego gniazda.
(jeżeli ktoś może poprawnie zidentyfikować "osę" to byłoby super, dla ułatwienia podam, że to okaz kongijski... :)
Załącznik 217193
to Ci sprytna bestia
robactwa nie lubię ale osy w takiej walce całkiem spoko się ogląda ;)
Piękna akcja w kadrze! A i sam kadr zarówno technicznie jak i estetycznie bardzo przyjemny.