-
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Potrzebuję zabrać ze sobą, kogoś silnego, kto mógłby mnie wziąć na ramiona tak bym mogła swobodnie zrobić zdjęcia z interesującej mnie perspektywy.
Wystarczy monopod, 10s zwłoki i odchylany ekranik. Nie bedziesz musiala na nikogo wlazić, no chyba , że lubisz:wink:
-
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Abo dwie kolezanki i drabina.Aaaa i jeszcze balans popraw w tych kutych kratach i latarniach.Bo bialy i czarna z takim samym zielonkawym odcieniem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
I tak lepiej niż u BIKERA, co myśmy się namęczli z Nim :D
I w koncu jakos sie przelamal... :mrgreen:
-
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Jeżdżąc rowerem po uliczkach w okolicach Wrocławskiego rynku zauważyłam piękne latarnie i kute kraty na oknach. Zrobiłam mnóstwo zdjęć których głównym tematem były właśnie one. Jednak wiecie jak to jest, niby wydają się fajne... a kiedy wrzuci się w kompa to wszystko jest jakoś nie tak! Potrzebuję zabrać ze sobą, kogoś silnego, kto mógłby mnie wziąć na ramiona tak bym mogła swobodnie zrobić zdjęcia z interesującej mnie perspektywy. Tak dla przykładu podam, zdjęcie zegara z poprzedniej wrzuty... wyglądałoby o niebo lepiej gdyby zegar był na wprost!
Tak po prawdzie to nie trzeba nikogo wysokiego, statywu ... wystarczy własna łapa.
Kliknij na zdjęcie poniżej i powiedz z jakiego poziomu było robione ?
Załącznik 90460
Nie, to nie było ani pierwsze, ani drugie piętro. Stałem na dole, na ulicy. Dwa zdjęcia złożone i wyprostowane
Załącznik 90462Załącznik 90461
Ale to co Helmuth robi to bajka po prostu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Wystarczy monopod, 10s zwłoki i odchylany ekranik. Nie bedziesz musiala na nikogo wlazić, no chyba , że lubisz:wink:
A lubię lubię...:)
---------- Post dodany o 19:49 ---------- Poprzedni post był o 19:44 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Abo dwie kolezanki i drabina.Aaaa i jeszcze balans popraw w tych kutych kratach i latarniach.Bo bialy i czarna z takim samym zielonkawym odcieniem.
Wystarczyłby mój prywatny bohater... :) Niestety DITL'a nie mam...:( We Wrocławiu jest boska impreza, gdzie miałam przyjemność próbować wspaniałych win świata... czego rezultatem były ruszone fotografie. Prawdę mówiąc jeszcze ich nie zgrałam (bo po takiej imprezie trzeba odpocząć) ale z tego co widzę w aparacie to raczej nic nie wybiorę...:)
---------- Post dodany o 19:51 ---------- Poprzedni post był o 19:49 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ale to co Helmuth robi to bajka po prostu.
No jasne że Helmuth potrafi....:)
Dzięki za podpowiedź
-
Dzisiaj po raz kolejny uświadomiłam sobie że ANDROID jest do d... Miałam piękne zdjęcie łabędzia z rozłożonymi skrzydłami. Przycięłam je kontrolnie w programie do przeglądania zdjęć. Kontynuując segregacje zdjęć usunęłam oryginał zostawiając marnej jakości wycinek! :evil: Android nie posiada czegoś takiego jak kosz! Jeśli coś usuniesz to na dobre... Normalnie ryczeć mi się chce!
To jest to co udało mi się wybrać...
-
No i śliczny ten bałądek. Postępy dziewczyna robisz, tak trzymaj.
-
Uuu ładne, bardzo ładne :eek:
Co do skasowania to da się taki plik odzyskać podpinając kartę do komputera i uruchamiając program do odzyskiwania usuniętych plików. Warunek jednak jest taki, że od skasowania nie można nic na karcie zapisywać.
-
Krakusom się podoba....łabądek :grin: jest fajny....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Krakusom się podoba....łabądek :grin: jest fajny....
się podpiszę jak już tu tak krakowsko ;)
-
To co Krakusy, bo bałądku dorzucimy Beacie do wątku? O ile oczywiście pozwoli :lol:
-
:) Dziękuję pięknie... naprawdę mnie ucieszyliście :D
---------- Post dodany o 00:19 ---------- Poprzedni post był o 00:18 ----------
pozwalam...:)
---------- Post dodany o 00:22 ---------- Poprzedni post był o 00:19 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
bobdylan
Uuu ładne, bardzo ładne :eek:
Co do skasowania to da się taki plik odzyskać podpinając kartę do komputera i uruchamiając program do odzyskiwania usuniętych plików. Warunek jednak jest taki, że od skasowania nie można nic na karcie zapisywać.
No to już po PTAKU... bo, bo,bo...:twisted: bawiłam się już zdjęciami i zapisywałam przeróbki...:oops:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
:) Dziękuję pięknie... naprawdę mnie ucieszyliście :D
Tylko nikogo nie pobudź bo po 24 już ;)
-
1 załącznik(ów)
-
Śliczny... jak udało ci się podejść tak blisko?
-
Dzięki. Nad Wisłą pod wawelem to trzeba uważać, żeby cię nie zdeptały.
-
Zapewne świetne miejsce do "polowania" na te piękne ptaki:D. Mój model to GUCIO :) dowiedziałam się od miejscowego wędkarza. Gucio jak zobaczy kogoś na brzegu to podpływa w nadziei na posiłek :D
-
I co dałaś Guciowi coś do jedzenia w zamian za ładną pozę? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Tylko nikogo nie pobudź bo po 24 już ;)
masz na myśli budzenie czy pobudzanie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
masz na myśli budzenie czy pobudzanie?
Ja nie wiem Ty masz nocną porą jakieś kosmate myśli Droga Wać Panno :)
-
Niestety... nie miałam nic dla niego. Następnym razem nakarmię ptaka...:)
-
2 załącznik(ów)
Ojjjj Ty niedobra a tak się starał do zdjęcia ;)
Skoro Sepi wrzucił ptaszka no to też Ci dorzucę łabądki bo tak nigdy ich nigdzie nie wrzucę a z 6 lat już mają :)
Był sobie łabądek
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1371079177
A potem odpłynął w siną dal w stronę zachodzącego słońca = very romantiś hehe
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1371079184
-
-
No to jeszcze jeden...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
:) Łabędzie są super...
Dzięki - przekażę im :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Dzisiaj po raz kolejny uświadomiłam sobie że ANDROID jest do d... Miałam piękne zdjęcie łabędzia z rozłożonymi skrzydłami. Przycięłam je kontrolnie w programie do przeglądania zdjęć. Kontynuując segregacje zdjęć usunęłam oryginał zostawiając marnej jakości wycinek! :evil: Android nie posiada czegoś takiego jak kosz! Jeśli coś usuniesz to na dobre... Normalnie ryczeć mi się chce!
To jest to co udało mi się wybrać...
Android nie jest dodupy, android jest odpowiedzialny.
Szukaj na dysku katalogu. Też w zależności od producenta - szukaj katalogu Lost lub Trash
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Android nie jest dodupy, android jest odpowiedzialny.
Szukaj na dysku katalogu. Też w zależności od producenta - szukaj katalogu Lost lub Trash
Przeszukałam właśnie dysk automatycznie, w Total Commander i niestety takiego pliku nie znalazł. Może powinnam przeszukać dysk ręcznie? Choć to pewnie zajmie sporo czasu... jak myślisz czy jest jakikolwiek sens się męczyć? Posiadam Asus Transformer Pad TF300T. Jeśli warto szukać ręcznie to od czego najlepiej zacząć??? Zaznaczę tylko że w pliku pt główny plik systemowy znajduje się mnóstwo katalogów i... na sam ich widok rozkładam ręce.
dzięki za info :)
-
Weź aparat i zrób zdjęcie ponownie. Są też narzędzia odzyskiwania utracjuszów, wybierz to co Cię bardziej pasjonuje.
powodzenia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Weź aparat i zrób zdjęcie ponownie. Są też narzędzia odzyskiwania utracjuszów, wybierz to co Cię bardziej pasjonuje.
powodzenia.
Już pogodziłam się ze stratą... myślę jednak że warto wiedzieć takie rzeczy. Zdarzają się różne sytuacje...
-
Zacznij od katalogu /home
jest to zazwyczaj główny katalog użytkownika danego urządzenia
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Zacznij od katalogu /home
jest to zazwyczaj główny katalog użytkownika danego urządzenia
Eeee, to jest Android, a nie Debian. Generalnie w Androidzie jak usuniesz, to usuniesz. Można się ew. posiłkować dodatkowymi programami. Niestety część wymaga root'a. Ale jest np. taki Dumpster, który pozwala odzyskać przypadkowo skasowane pliki. Jednak pewnie zadziała, tylko dla tych kasowanych po jego instalacji.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Eeee, to jest Android, a nie Debian. Generalnie w Androidzie jak usuniesz, to usuniesz. Można się ew. posiłkować dodatkowymi programami. Niestety część wymaga root'a. Ale jest np. taki Dumpster, który pozwala odzyskać przypadkowo skasowane pliki. Jednak pewnie zadziała, tylko dla tych kasowanych po jego instalacji.
Zainstalowałam sobie ten program na wszelki wypadek...:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
No, wiem :cry:
Ooo, dzisiaj się będę widział z kumplem, który programuje dla Androida. Jest jakiś tam deweloperem. To się go zapytam, choć pewnie bez roota i tak się nie obejdzie, a Beata tego nie przeskoczy.
-
No nic... zdjęcia i tak pewnie już nie odzyskam, ale pięknie dziękuję za pomoc...;) Teraz jak się przyglądam temu marnej jakości wycinkowi to mogę stwierdzić że wcale nie jest takie wspaniałe jak myślałam na początku - trochę niedoświetlone i takie tam... podobało mi się przede wszystkim ze względu na to że łabędź pięknie rozłożył skrzydła.<br><br>Kto wie może uda mi się jeszcze kiedyś "upolować" taki moment:)
-
1 załącznik(ów)
-
Ale ładne, i nie słuchaj, jak ktos Ci powie, że landszafcik:wink:
-
Sepi19 :) obiecuję nie przejmować się "takimi" opiniami... czasem takie (ja to nazwę) lekkie podejście do tematu, jest najlepszym sposobem na pokazanie nastroju.
-
I dawania sobie radości z fotografowania :lol:
-
Pewnie że tak! Szkoda tylko że w takich miejscach komary są bezlitosne...:( jestem cała pogryziona!
-
67 bardzo fajna...super zdjęcie