Dowołałeś dobrze, widać po światłach (albo to umiejętna obróbka).. "cienkie" cienie to niedoświetlenie, albo wywojka słabo wyzyskuje czułość tego negatywu, albo jedno i drugie.
Wersja do druku
Delikatne niedoświetlenie plus słaby skaner. Na odbitkach będzie znacznie lepiej.
Jak przeglądam ten temat to zastanawiam się czy może powiększalnika nie odkurzyć.. kuwety gdzieś jeszcze mam, kilka rolek Acrosa 100 120, składany ręcznie PMK Pyro w glikolu pewnie jeszcze żyje hmm.. ale nie, nie mam gdzie tego rozłożyć i już mi się nie chce. :-O
Niezłe kadry i odbitki zapewne też..
Ech szkoda... Robisz jeszcze na filmie trochę?
Pod wpływem (chwili) chciałem wyciągnąć Rolleiflexa i przestrzelić migawkę po czym przypomniałem sobie, że puściłem go na allegro jakieś 2 lata temu.. nie to już koniec ;-)
Ech to straszna szkoda ale jak masz jakieś graty ciemniowe i filmy jeszcze na sprzedaż to chętnie kupię. Szkoda żeby się marnowały a sam prowadzę koło fotograficzne i mamy tez ciemnie więc na pewno się przydadzą.
Będę pod koniec miesiąca tam gdzie wszystko leży to do Ciebie odezwę, na pewno mam baryty 11x14 cala i powiększalnik z gratami.
Super. Czekam na odzew w takim razie.
Na dobranoc czereśnia wielkim formatem...
394
Świetna fota.
Na dzień dobry
395
Nie ma co pisać. Rób tak dalej.
Cieszymy oczy senne.
Zapowiada sie udany.
399:idea:
399 powstało na filmie technicznym o czułości iso 6 tak żeby pokazać wiatr w lesie :)
Tak sie zastanawialem...Co tam w galeziach "gra"?
A tak w ogole to na maly obrazek jest do kupienia tak niskoczuly film?
Ten polski baobab z 394 jest super - nieźle zakręciłeś ten kadr :)
to ostatnie naprawdę super wyszło :)
Oczywiście mam ja ci taki dostępny w małym obrazku jako Orwo MA8 jak chcesz parę rolek to pisz na pw oddam za 10zł sztuka.
Krowy rządzą!
396. Super landszafcik!
Na dobranoc... coś z dzisiejszego burzowego spaceru z nową zabawką Fuji GSW 680...
400
To ostatnie jakieś bez ikry, ale 399 - bardzo przyjemne.
z ikrą... ale bez ryby...
401
Fajne to ostatnie - mógł tamtędy jechać jakiś stary samochód :)
No proszę, to 401 - bardzo fajne.
Wróciłem z urlopu w Turcji czas na zdjęcia...
401
402
403
Środkowe czyli 402 zwróciło moją uwagę. Fajna fota.
Mój faworyt to 401.
Po 2 latach pracy w wolnych chwilach doprowadziłem dalmierzowy aparat 6x6 Certo Six do stanu używalności. Lista napraw:
- naprawa i czyszczenie migawki oraz soczewek
- renowacja lustra
- regulacja dalmierza
- demontaż połamanego spustu
- czyszczenie i smarowanie
A teraz efekt z wczorajszej rolki testowej Obiektyw to Zeiss tessar f2,8
404
405
i jeszcze zdjęcie dzisiejszego bohatera.
Warto było :) Aparat piękny, zazdroszczę umiejętności również manualno-technicznych.
Świetny obiektyw, mam go w małoobrazkowej Beltice, z tym, że bez dalmierza. Posiłkuję się ruskim Blikem.
Dzięki. Lubie podłubać więc jak ktoś, coś to pisać. Pomogę.
405...lubie takie straszne niebo serii:jak trwoga...
Jeszcze jedno z certo sixa tym razem na Tmaxie 400
406
Fajne, lekko zmarszczone, z delikatnym jednkaże niepokojem, hę Saboor? :)
Reflekte II sobie naprawiłem :) Wymieniłem lustro, wyczysciłem soczewki i migawkę, wymieniłem smary nastawy ostrości, wymontowałem blokadę podwójnej ekspozycji...
407
408
409
410
411
412
413
czas na bohaterkę