Wysluzone jak widac, ale fajne parowozy, mozna sobie odswiezyc pamiec...:-)
Wersja do druku
Wysluzone jak widac, ale fajne parowozy, mozna sobie odswiezyc pamiec...:-)
Oni tam trochę regenerują, ale tego nie pokazali. Może za dwa tygodnie coś więcej zobacze i bardziej pogoda dopisze.
Poproszę o więcej zdjęć przekrojonego parowozu.
Żal, że to wszystko musi rdzewieć.
Lubię tu zaglądać, mam wrażenie że Ci towarzyszę w tych rowerowych wyprawach :)
Witaj Jasiu.
Bardzo mi miło, że stałeś się stałym bywalcem mojego wątku. Specjalnie dla Ciebie jeszcze dwie fotki ciuchci w przekroju. A niedługo gotowa będzie dodatkowa galeria z tegorocznej wyprawy.
Pozdrowerki
Podobaja sie :-)
Adam fajnie że zaglądasz. Szkoda mi, że pogoda na zdjęcia nie dopisała, były by jeszcze ciekawsze.
Daj rawa z numeru P9013085 - postaram się wyciągnąć niebo :)
Boguś na gmaila???????????
tak, lub
bodzio@linux.pl
I swiatla mu zapal,na rawie bedzie lepiejZałącznik 69788:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mirku witam ciepło w moich twórczościach i dzięki za fotkę składam. Napisz proszę czy z tych fotek co pokazałem (z wersji raw) da się coś wyciągnąć. Rawa do Bodzipa wysłałem.
Poszły.
ważne że doszły.
Stałym bywalcom mojego wątku na dobranoc, a ja do pracy.
Pozdrowerki:wink:
cdn.
No, po 10 godzinach jazdy i wyspaniu - można działać :D
Przepuszczone tylko przez Darktable i nic wiele nie grzebane.
Aaa, szukałem długo i nie znalazłem kontaktu do świateł :mrgreen:
Załącznik 69930
Bogu dzięki za wizytę i fotkę.
Aj .No to tak na szybko napisze Ci gdzie wlacznik i kontakt jest.
Start.20:14
Zaznaczenie eliptyczne wybierasz.
Pierwszy reflektor zaznaczasz,wciskasz schift i zaznaczasz drugi.
Zaznaczone obszary zapisujesz jako warstwe.
Z listwy wybierasz opcje filtr fotograficzny.Kolor zolty.Zachowujesz jasnosc lub nie.Zaznaczasz kolor na max.Teraz opcja barwa i nasycenie,Nasycenie na max,kolor troche w pomarancz,jasnosc na plus,wg swoich ucz-obydwuch:mrgreen:
Mozna jeszcze pedzlem na czerwono podmalowac odblaski w reflektorach,ale niekoniecznie
Z listwy opcja scalaj warstwy i zapisz na forum.
Czas stop.20:15
Wstawiasz jako zalacznik do posta(bylo jak wstawiac-Saboor nawet wersje rezyserska filma zrobil):mrgreen:
Witaj BIKER. Fajne lokomotywki no i gratuluję szkiełka.
Chłopaki dzięki za wizyty:wink: i lekcję teoretyczną, ja tez się pobawię.
A za szkiełko to ja się kłaniam tym kolegom dzieki którym je mogę uzywać, ale wybaczcie nie powiem komu:wink::grin:.
Dzięki pomocy Mirka uzyskałem dzieła pogdlądowe moich ciuchci.
Dzięki Mirku i szacun. Żyj nam 100 lat.
Pozdrowerki
Biker podobaja mi sie Twoje ciuchcie.. :-)
Czy w tych obu ciuchciach niebo jest naturalne, czy dorabiałeś ?
Jak dorabiałeś, to gratulacje bo ładnie wyszło.
Co mnie zasugerowało...
- brak cieni przy takim niebie
- zimny odcień - nie wiem jak to napisać - ziemia i lomokotywa jest zimniejsza niż powinna
a tam, tak sobie mamram :-P
Boguś to niebo i światła to efekt mistrzosta Mirka. Na wszystkich fotkach orginalnie niebo wygląda jak mleko, bo takie było. Próbowałem je troche wyciągnąć podczas focenia, ale z mizernym skutkiem. Teraz to jedynie podmiana może te fotki trochę podratować. Mogą być chmury nawet deszczowe co dodało by zdjęciom autentyzmu, ale te Mirkowe też bardzo fajnie pasują.
Tak to jest czekałem na dzień otwarty ponad miesiąc, ak nadszedł pogoda trochę sesję popsuła.
Pozdrowerki
Atam Mirka.Troche niebieskiego dodalem i wsio.Fakt mozna ocieplenie dodac.Jednak temat byl o niebie,o ociepleniu nie bylo mowy.
Takie lepsze??Załącznik 69992
Mirku też świetne, ale..........czy dałbyś radę wyczarować pochmurne niebo takie jak ze zdjęć wcześniejszych z krowami. Ciekawi mnie jak by to wyglądało.
Pozdrówka i dzięki za lekcje.
Chodzi o takie cóś?
Załącznik 69997
a czy oni nie pisali czasem o lokomo..yy parowozach? :)
A mowia,ze tylko dzieci bawia sie pociagami:mrgreen:Załącznik 69999Załącznik 70000:mrgreen:
Jak się stare chłopy zaczynają bawić pociągami, to już chyba początki zdziecinnienia :-P
Każdy tata kupuje kolejkę dla syna, aby się samemu bawić :D
W dzisiejszych czasach to się Lego albo konsolę kupuje :)
Szkoda by mi było czasu na lego, wolę takie focić. Za tydzień 15-16 września jest znów w skierniewickiej parowozowni dzień otwarty, może ktoś z Was chciałby przyjechać i pofocić bo jest co http://www.psmk.org.pl/index.php?id=aktualnosci. Szukać w imprezach
Witajcie chłopaki.
Ale galerię obrazków stworzyliście, a Heniek trafił w dychę. Taka wersja jest chyba najlepsza bo najbliższa do orginalnej pogody. Bardzo fajne te Wasze dzieła- raz jeszcze dziękuję. Mój Fotoszop wygasnie za kilka dni, ale wkrótce postaram się o nowy i trochę sam poćwiczę, mam teraz wzorki.
Pozdrowerki i dzięki za wizytę.