Jezu, ale mnie schepali za fotę 276 na FotoToku :roll: .
Następna:
277
Wersja do druku
Jezu, ale mnie schepali za fotę 276 na FotoToku :roll: .
Następna:
277
277 to ekstra na walętynki ;)
Bardzo romantyczne... az milo sobie przypomniec klimaty.
Ty, a co Ci napisali na tym fototoku? Jako Czarny tam jestes?
276 nie jest złe, nie to żeby był to ideał tramwajowy, ale jakoś mnie nie odrzuciło. Ot, całkiem przyzwoita fota sytuacyjna, bez stabilizacji ;)
edycja/ e tam zjechali... delikatnie zwrócili uwagę na słupek, którego ja nie zauważyłem ;)
Siedem kontr i jedno pro :D :roll: . Niestety, zauważyli słupek. :D
http://www.fototok.tkb.pl/pt/photo.php?p=119700#
Są jeszcze dwa szczeniaki (suczki) do rozdania. Jeśli ktoś chętny z okolic Krakowa, to zapraszam do oglądania. Matka rasowa owczarzyca niemiecka, ojciec wilczur z NRD :D . Pieski oddaję za darmochę (ale tylko w dobre ręce).
278
Blady, znasz bajkę o romantyźmie?Cytat:
Zamieszczone przez blady
"Roman, tyź mie dziecko zrobił". ;)
Następna fota:
279
A tu Romek wsowa i zasowa
dziwnie mi się to skojarzyło "277 to ekstra na walętynki ;)" bo spojrzałem na zdjęcie 279 i pomyślałem kto tu wali tynki? ;) skoro one nie istnieją, toż to czysta ściana
Troszkę się pochwalę. Moja fota załapała się jako zdjęcie tygodnia na Fotopolis. Mała rzecz, a cieszy :D .
http://www.fotopolis.pl/index.php?ztyg=1
No patrzcie i to ten rozmazany rower ;p
Gratulacje!
noo i tak ma być ;)
Jeśli dobrze pamietam, to rower (rozmazany) bardzośmy tu chwalili. Tym bardziej gratulacje, jest ci bowiem jakaś siła w olkach :!: Rafał, przeoczyłem psiaki. Piękna fota. Szkoda, że to tak daleko, bo brałbym.
Żałuj. Psiaki są debest. Zabawę na sto fajerek mają dzieciaki i starzy. Tak mi się to spodobało (i moim bachorzykom), że na wiosnę zaproszę do mojej suki Kasi (tak ma na imię) kawalera godnego jej stanu. Znaczy się rasowego owczarka :D .Cytat:
Zamieszczone przez Piotr Grześ
Następne foty. Mikołaje na dwóch kółkach. Świeże foty z dziesiejszego spacerrosa.
280
281
282
Następna fota (kliknij, by powiększyć):
283
Dbacie, żeby mi się w głowie nie pop...liło od nadmiaru komentarzy. Rozumiem. Ale nie zrażam się. Patrzę na licznik wjazdów do mojego wątku (ponad 22 tys.) i nadal widzę sens wrzucania tu fot, choć komentów tyle co kot napłakał.
Kolejna fota:
284
wrzucaj wrzucaj. ja kopiuje i sprzedaje :mrgreen:
niektore fotki to tak wrzucasz na pamiatke rozumiem. machajacy mikolaj z aberryzujaca dlonia na tle nieba.. juz mogles ja odciac, tak jak glowe innemu faciowi, z ktorym nie zgadza sie kobitka.
te wystawy fajne sa. zawsze fajne wystawy pokazujesz. wogole to mile, ze tak zachodzisz szybe, aeby nie odbijala. nie wiem, po co ludzie stawiaja gole manekiny na wystawach.
dawaj dawaj, ja ogladam wszystkie
Ja tez ogladam :) Te trzy z Mikolajami jakos mi nie leza, na kazdym chcialbym inna glebie ostrosci i odrobine inny kadr. 282 byloby calkiem fajne, gdyby tylko ten Mikolaj mial cala glowe...;) Wystawy przyjemne, szczegolnie mi sie podobaja uchwycone miny ludzi, wpatrujacych sie w manekiny. Jakies takie zaskoczenie widac na ich twarzy (bardziej na twarzy tego Pana, chociaz mine tej Pani tez mozna rozczytac). A silnik, jak silnik, ladny ;)
P.S. Coraz bardziej podoba mi sie Street-Photography :)
Oba zdjęcia ze sklejki to ta sama wystawa. A manekin został roznegliżowany po to, by go odziać w inną sukienkę. Akurat trafiłem na zmienę ekspozycji. Spodobał mi się manekin bez rąk wypinający **** na klientów.Cytat:
Zamieszczone przez dka
mnie tez sie spodobal :mrgreen:
Manekin Rulez :D Ta Pani chyba tez tak uwaza ;) Ogladam twoje zdjecia, Rafal i bardzo mi sie podobaja :)
Pzdr
Mikołaje ok :)
Co Ty tak ten rynek męczysz?
Dzięki Panowie.
Bo mam blisko. A jestem leniwy i nie chce mi się łazić po górach.Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Kolejna fota:
285
wypinający się manekin jest cacy ;) mikołaje-motocykliści nie podobają mi się. nie lubię tematyki motocyklowej, poza tym chyba za duże kontrasty cień-błyszcząca blacha [chrom?]. jakoś mi nie leżą. ale manekin ':D'
Bo mam blisko. A jestem leniwy i nie chce mi się łazić po górach.Cytat:
Zamieszczone przez grizz
I browara ma pod reka
Faktycznie za mocne kontrasty i za mocne kolory. Pozwoliłem sobie na mały eksperyment. Zwykle jeśli już obrabiam jakąś fotę w kolorze (a zdarza się to w sumie dość rzadko), to gaszę olkowe barwy w programie. Tym razem podciągnąłem nasycynie koloru i stąd ten efekt. Po dwóch dniach stwierdzam, że nieudany.Cytat:
Zamieszczone przez olifant
Jednak najlepiej obrobić zdjęcia i poczekać 2-3 dni. Jeśli po tym czasie nadal się podobają to wrzucać do ludzi. Jeśli nie, to precz do kosza. Tak zwykle robię, ale w tym przypadku wrzuciłem foty na świeżo. Po namyśle zostawiłbym tylko pierwsze mikołajowe, ale inaczej obrobione. No trudno. Błądzić jest rzeczą ludzką.
PS. Ja lubię tematy motocyklowe, bo lubię motocykle. Od zawsze marzyłem, żeby mieć duży motórek i na nim jeździć po fajki. Moje marzenie powoli się ziszcza. Właśnie zacząłem skrobać z rdzy 49-letnia czeską Jawę 350. Na tym sprzęcie mój stary poginał za kawalerki. Stał 35 lat w garażu. Mam tylko jeden problem - ni ch..ja nie znam się na silnikach, gaźnikach itp. Ale pocieszam się tym, że szybko się uczę :D .
czasem żałuję, że nie urodziłem się wcześniej :roll: nigdy w życiu nie wszedłem na żadne drzewo, nie mam pojęcia o 'Tych' motocyklach, 'Tamtych' samochodach, nie grałem w pierwsze wersje Ponga, nigdy w życiu nie zrobiłem zdjęcia analogiem, w ciemni przesiedziałem może z 20 minut jak ojcu dotrzymywałem towarzystwa przy jego zabawach - sam w życiu zdjęcia nie wywołałem...dziecko neostrady :razz:
280 podoba mi sie najbardziej z ostatnich. Jako ze brat jest zapalonym milosnikiem motocykli mam z nimi do czynienia od pierwszych lat zycia. Sam marze o wlasnym "harley-u" ale jak na razie jezdze takze jednosladem jednak trzeba pedałować. Zdjecie mi sie podoba bo ma wyraznie klimat motocyklowy, intensywna czerwien mi sie podoba. I w ogole :P
Pzdr
Miałem wcześniej napisać ale jakoś tak chyba przysnąłem nad klawiaturą...
Mikołaje na Szalejących Rumakach są jak najbardziej cool bananas (czyt. w porzo banan).
Podoba mi się kontrast i klimat reporterski. Dynamiczne foty. Lubię motocykle, lubię jeździć na motocyklach (na razie tyko na kursie na kat A, ale zawsze coś ;) lubię foty z tematem motocyklowym w tle.
Wystawa też fajna. Duży plus za pomysł z odbiciem lustrzanym.
Co do najnowszego odcinka nr 285 fotonoweli to uważam, że obróbka spoko ale za bardzo obciąłeś czapkę Gandalfa ;)
Racja. Mogłem zdecydować się na mocniejsze cięcie beretki Gandalfa. Fota jest z całej klatki (uciąłem beret przy kadrowaniu aparatem :roll: ). Mikołaj z ostatniej foty ma niezłą facjatę. Niestety, nie zauważyłem tego przyz malutki wizjer mojego E500, dopiero w domu pożałowałem, że nie poświęciłem mu jeszcze kilku klatek ;) .Cytat:
Zamieszczone przez blady
Następna fota, to fiksografia. Nie mogę się powstrzymać przed robieniem od czasu do czasu takich fot moim IXUSem IIs.
286
Fota poniżej przedstawia Rudolfa Czerwononosego. Wypiął się z zaprzęgu św. Mikołaja (z foty 285), wziął i znikł.
287
Biedny Rudolf chyba dlugo nie mogl znalezc Mikolaja i kolegow z zaprzegu, bo az zasnal na lawce :) Te dwie ostatnie fotki mi sie mniej podobaja, jakos nie trafiaja do mnie. Na pierwszej ta Pani molgaby byc bardziej w kadrze, a to drugie to ot, takie zdjecie. Ale nadal mile :)
Rafał
Ty to masz swietne poczucie humoru
Dzięki za komenty.
Kolejna fota - mój przychówek w pełnej krasie. Tytuł: "Uśmiech plizzzzzzzzz!!!!".
Jeszcze dwie sunie do wzięcia!!!
287
:) Dwie? Ja tam widze raz, dwa, trzy...szesc :) Chyba, ze 4 chcesz sobie zatrzymac i robic im zdjecia, bo uznales, ze 6 to za duzo na jeden kadr ;) Ja uwazam, ze z pewnoscia nie, bo kadr z szescioma psinami bardzo przyjemny :)
Piechów jest sześć, ale cztery już zaklepane. Wielce okej towarzystwo. Fotę zrobiłem na potrzeby ogłoszenia, które rozlepiłem w mojej wsi i okolicy. Potem stwierdziłem, że spoczko nawet wyjszło, więc czaiłem na podobny moment (czyli wszystkie w jednym czasie w wejściu do budy, ale ładniej ustawione, z fajnymi minami. Niestety, nie chcą się już ustawić wszystkie na raz :roll: ).Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Fajoska ramka Ci wyszła. Ale cuś masz ostatnio tendencje do ucinania głów i członków, tym razem szkoda tej łapy ;).
Ja bym na Twoim miejscu sprzedała jakieś firmie komórkowej - fAjoOska TaPEtka dO KomOOOoraSKa :lol:
287 - superoskie jest.
o cie pierona, rafale! bardzo mi sie podoba jak nie wiem co normalnie!!!
dwom psiakom takie oto wypowiedzi podkladam:
-"ja tez.. ja tez chce do foto sie zmiescic.."
-"ten to, psiakrew, z tym aparatem i aparatem.. kiedy juz stad pojde?"
chyba nikt nie ma klopotow z dopasowaniem do konkretnego egzemplarza, co nie?
Dziś jeszcze zaczaję się na to towarzystwo. Jak coś się uda, to pokażę. Sprawa jest trudna, bo nie chcą pozować.
ogolnie to zdjecie jest zdjeciem tygodnia.
miesiaca moze nie, bo w zeszlym tygodniu ja jakies zdjecia robilem :mrgreen:
W tym temacie drzemie potencjał. Na focie łapki są niestety ucięte i pasiaki mogłyby jadniej ustawić się w kadrze (jeden mógłby np. ziewać, dwa przekrzywić uroczo główki, kolejny w mocnym punkcie patrzeć ufnie o obiektyw ;) ). Jeszcze popracuję nad psiakami, żeby ładnie pozowały. Mam nawet pomysł, jak je zmusić, żeby wszystkie w jednym czasie wystawiły łepetyny z budy.Cytat:
Zamieszczone przez dka
No, więc moim skromnym zdaniem, koledzy i koleżanki ustawili się do poniższego cyknięcia jak należy.
Nie zdradzę, jak ich do tego skłoniłem. Gdyby te wieści dotarły do Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami, to z pewnością ci zacni ludzie rozłożyliby się pikietą przed moim obejściem. A gdyby poznali szczegóły operacji, oflagowaliby się i rozpoczęliby strajk głodowy :roll: .
EDIT: literówki.
289