-
9 załącznik(ów)
Odp: A co myslicie o tym?
Witam po krotkiej nieobecnosci w swoim watku ,kozystajac z pieknej pogody podczas ostatniego (wekenda :) ) wybralem sie ze znajomym na krotka przejazdzke a w somie wyszlo z 500 km , wrzycam kilka fotek z wyprawy do new forest , gdzie mozna spotkac dozo dzikich koni zyjacych na wolnosci poza tym osiolki kroliki zajace i wiele innego zwierza.Lsa jest przeogromny ale kontrolowany i ogrodzony ( jak to u mnie ) i ciagnie sie az do wybrzeza , tam tez bylem i tez bylo milo , tylko piekne slonce to akurat nie pora do udanych kadrow, ale sie staralem i cos tam ciekawego chyba wyszlo, pierwsze trzy fotki to krotka historiadla przestrogi tych ktorzy lubia dlogie czasy nad woda ( nie dajcie sie zwiesc malej fali przy slabym sietrze, zawsze moze zawiac mocniej :) ) a reszte sami ocencie , pozdrawiam.
Załącznik 64999Załącznik 65000Załącznik 65001Załącznik 65006Załącznik 65007Załącznik 65002Załącznik 65003Załącznik 65004Załącznik 65005
-
Najbardziej judaszowe pierwsze trzy i ostatnie dwa. Z naciskiem na pierwsze i ostatnie! :-D
-
2 załącznik(ów)
dzieki sabor, to dla ciebie panoramka z ( marsa) znaczy z new forest, tak to mniej wiecej tam wyglada, tylko domku na preri brakuje ,pzdr.Załącznik 65020
-
Cytat:
Zamieszczone przez
judasz
dzieki sabor, to dla ciebie panoramka z ( marsa) znaczy z new forest, tak to mniej wiecej tam wyglada, tylko domku na preri brakuje ,pzdr.
Załącznik 65020
Dzięki za prezent. :-D Rzeczywiście; Marsowa! :-) Fajna. Domku na prerii i komboja, co w stronem zachodu dzikiego słońca odjeżdża ... .
-
Cytat:
Zamieszczone przez
judasz
... pierwsze trzy fotki to krotka historiadla przestrogi tych ktorzy lubia dlogie czasy nad woda ...
Nie przepadam za zdjęciami fal, rozbijających się o brzeg, robionych z długimi czasami.
Właśnie z powodu rozmycia, utraty dynamiki. Białe smugi na brzegu, wyglądają dość dziwnie. Trzeba mieć dużo wyobraźni aby dostrzec w tym potęgę żywiołu.
---------- Post dodany o 14:57 ---------- Poprzedni post był o 14:48 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
... i komboja, co w stronem zachodu dzikiego słońca odjeżdża ... .
Ale na oswojonym kuniu :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Nie przepadam za zdjęciami fal, rozbijających się o brzeg, robionych z długimi czasami.
Właśnie z powodu rozmycia, utraty dynamiki. Białe smugi na brzegu, wyglądają dość dziwnie. Trzeba mieć dużo wyobraźni aby dostrzec w tym potęgę żywiołu.
---------- Post dodany o 14:57 ---------- Poprzedni post był o 14:48 ----------
Ale na oswojonym kuniu :D
Qń tak, oswojony bo własny. :mrgreen:
-
9 załącznik(ów)
hehe , dzieki za odwiedziny ,helmut, gdzies tam w galeri mojej jest krotki czas ze sporo fala , taka z 3 metry :) komboja na qniu nie bylo :( ale taki klimacik byl by swietny , pzdr.Załącznik 65021Załącznik 65022Załącznik 65023Załącznik 65024Załącznik 65025Załącznik 65026Załącznik 65027Załącznik 65028Załącznik 65029ps. nie wiem ktore z pierwszej trojki najlepsze ? jakies pomysly?
-
-
8 załącznik(ów)
-
z ostatniej wrzutki najbardziej podoba mi panoramka, czyli 5. widze ja w B&W na kotrascie i z lekkim przyciemnieniem kadru. gdyby zaglowka byla troszke blizej to MZ byla by mailna:)
-
Podobne zdjęcia z Bałtyku robiła Mysikrólik. I myślę (nie zabijaj :mrgreen: ) że lepsze.
Popatrz do Jej galerii - też są rozmyte, ale jest inna perspektywa, inne światło, inny kontrast. I są autentycznie przyjemniejsze w odbiorze.
Pobaw się z numerem 3 - jest ciekawe :)
-
a za co ja mam zabic bodzipie im wiecej tu po uszach oberwe tym wiecej wnioskow wyciagne i sie cos moze naumiem, co do swiatla to fakt , srodek dnia byl i cokin-y w roch poszly , ale swiatlo nie te , to przyznaje ,pzdr i dzieki.
-
9 załącznik(ów)
-
No i fajnie. Ta ostatnia fota z Latarnią fajnie wyszła.
-
I mi ta ostatnia z latarnią się podoba....tylko ta kompresja...brrr na niebie kwadratowe bloki pikseli widać
Przy tym rozmiarze zdjęcie raczej powinno mieć 800KB, a nie 80
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Przy tym rozmiarze zdjęcie raczej powinno mieć 800KB, a nie 80
To fakt, jest stanowczo za "lekkie".
Ciekawe jak by wyglądało z "ludzką" kompresją bo jest naprawdę świetne.
-
2 załącznik(ów)
dzieki ludziska za odwiedziny, nie wiem co z ta kapresja sie stanelo :) wrzuce tu z lepsza i surowego rawa tylko przekonwertowany do jpeg,pzdr.Załącznik 66758Załącznik 66759
-
3 załącznik(ów)
Załącznik 66768Załącznik 66769Załącznik 66770a tu tylko taka ciekawostka , jak by ktos kiedys sie chcial zapytac ile olek e520 moze zniesc ciezkich sytuacji, to deszcz nie ( kapusniaczek ) i woda morska , ps. nie pierwszy raz tak sie nim bawie i nie ostatni:) bo wciaz zyje i sie dobrze ma , jak sa jakies pytania ,pytajcie,pzdr.
-
Mi jakoś bardziej te BW podchodzą.
-
Jak wyzej latarnia niezla tylko wciaz za ciemna
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
judasz
za ciemna ?
Tak jak w rawie,tylko balans zrob uczciwy.Przecie tam byla noc.Na kiego grzyba wyciagac z cieni .W sumie tu co innego ma byc widac,a nie czy kamienie jeza,czy trawa czy ktos kiepa na trawe rzucil.
Tak bym zrobil z rawa.Tobie to wyjdzie o niebo lepiejZałącznik 66779
-
Cytat:
Zamieszczone przez
judasz
... wrzuce tu z lepsza i surowego rawa tylko przekonwertowany do jpeg ...
Oryginał za ciemny, za bardzo wyciągałaś w cieniach. Stąd marna jakość a szkoda, bo motyw fajny.
Mogłeś zrobić kilka kroków w lewo, mógłbyś wtedy pozbyć się tego budynku po prawej.
-
LM w B&W jak dla mnie :-)
-
ogladajac 2 zdjecia przed i po obrobce, przyszlo mi do glowy ze autor chcial jak najwiecej pokazac w tym zdjeciu, dlatego wg mnie zbyt ciemna twoja wersja Mirku przedstawia z kolei jakby inna pore dnia/nocy i zdjecie nabiera zupelnie innego klimatu
-
2 załącznik(ów)
tylko i wylacznie dla mirka :)Załącznik 77024Załącznik 77025 przed i po :)
-
-
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tak jak w rawie,tylko balans zrob uczciwy.Przecie tam byla noc.Na kiego grzyba wyciagac z cieni .W sumie tu co innego ma byc widac,a nie czy kamienie jeza,czy trawa czy ktos kiepa na trawe rzucil.
Tak bym zrobil z rawa.Tobie to wyjdzie o niebo lepiej
Załącznik 66779
przyłączam się do zdania Mirka w 100%