To jest szmatka, którą starannie wycierają wszelkie przecieki :grin:
Wersja do druku
Nie.... Tą szmatka zetrą resztki, które pozostana po upadku 4/3.
Ale offtop;)
Szmatka szmatką ;) A co to jest to na dole? To "coś" przytwierdzone do LCD?
jaki wziernik abo cuś...
Ale to raczej nie dotyczy tej torebeczki i u43?
Body, do ktorego to cos jest zamontowane, to chyba jakis E, wiec moze dotyczy? Ja tych krzaczkow rozszyfrowac nie umiem ;p Google Translate tez nie ;p
Edit: dobra, error, nie pytalam ;) To nie jest E ;) NVM.
To na dole to już kiedyś widziałem na jakiejś stronie, ale chyba ktoś zrobił sobie takie samemu (z urządzenia do oglądania slajdów) - służy do obserwowania LCD w mocnym świetle.
Aha, dzieki :)
To coś na LCD to dodatkowy wziernik o powiększeniu 3x ( tak mi się wydaje :-) )
na drugiej i trzeciej stronie chińskiego wątku są też w skórze...
pewnie fake, ale mogłyby tak wyglądać.
na tym drugim obrazeczku widać, że problem: jaki wizjer może w ogóle nie istnieć. :-) gdyby tak miało być w rzeczywistości, że tylko LCD to mnie się ten pomysł nie podoba.
Nie wiem czy zauważyliście, ale to coś ma kwadratową matrycę i tą wajchą przy spuście migawki zmienia się kadr z poziomego na pionowy :)
Zoomowanie na zwykłym "dzynksie", a nie na pierścieniu?? - Fuj!
A tak na marginesie - pierścień z programami PASM zbyt utopiony. Oznaczenia C1 C2? Jak dla mnie 'fake', a w zasadzie 'wyobrażenie', jak to widać przy tłumaczeniu (choć należy je traktować z przymrużeniem oka) ;)
http://translate.google.com/translat...sl=zh-CN&tl=pl
To chyba nie zoomowanie...
to na pewno jest radosna twórczość. ale lupka, jeśli już, to chyba powiększenia w trybie przeglądania fotek się tyczy.
To grafika 3D. Być może radosna twórczość a może model koncepcyjny.Dla mnie neistety brak wizjera optycznego (nawet w wersji tunelu) jak na razie skutecznie zniechęca do hurraoptymistycznego nastawienia.
To jest kompakt - nie musi mieć wizjera optycznego. Zresztą jak widzę jakie wizjery mają małpy, to nawet lepiej, żeby ten takiego nie miał. Elektroniczny wizjer podpinany w sanki rozwiązałby sprawę dla chętnych, a większość obeszłaby się nawet bez niego.
Te styki to mogą być do EVF. Oczywiście jeśli przyjmiemy, że te modele mają cokolwiek wspólnego z rzeczywistością i nie są jedynie czyimś wytworem wyobraźni.
A na górnej ściance jest taki mały napis Panasonic :-P
Z boku ponoszona lampa - tak ma jakistam LX-cos Panasonica, wiec stawiam, ze to fake...
Ale juz niedlugo, zobaczymy ;)
Genialna sprawa. Niech dadzą fajny wizjer na sanki i jasne szkła i bankowo sobie kupię.
Do tego gustowny skórzany futeralik.
No i oczywiście pogoni za pikselami ciąg dalszy. Drobnym druczkiem widać, że ma więcej niż e-3 - 12MP.
Jest w tym i dobra i zła wiadomość... zła bo więcej MP → teoretycznie większe szumy, a dobra, że pewnie wyjdzie nowa matryca ... także do nowego 4/3 :cool:
Nie wiem jak Wam, ale mnie się od razu skojarzył z beznadziejnym Panasonic'em DMC-tz1. Dobrze że ma "M" i stopkę chociaż.
Nie widać także dla mnie bardzo ważnego drobiazgu poza wizjerem- pokrętła do zmian czasu/przysłony.
Manualne pokrętło do czasu i przesłony musi być. W końcu to "lustrzanka bez lustra".
render renderem, ale takie male moga byc body u4/3 ... - zachowano proporcje bagnetu do reszty.
nie zdziwilbym sie, ze bedzie to "leicowate", wiekszosc tych lepszych wynalazkow panasa bylo markowane przez leice, sadze, ze oni sa glownym zleceniodawca ....
EDIT:
tych renderow jest wiecej:
http://www.dpnet.com.cn/html/2008-8/20080822_39658.html
http://www.dpnet.com.cn/html/2008-8/20080822_39657.html
panowie z obiektywem:)
oczywiście render
http://zuiko.exblog.jp/i0/
Panie i panowie - ale czad - mi się podoba. Obiektywy są nawet dwa. Elektroniczny wizjer. Nie mogę się dopatrzyć ogniskowych i jasności szkieł. Styków na stopce jest więcej ale Flki powinny chyba pasować. Pewnie ten dodatkowy styk pod wizjer. Hmmm - czyżby zoomowanie miało być wajchą - widoczne przy niej literki W i T...?
Napisy C1, C2 mogą oznaczać - Custom (ustawienia użytkownika) czy coś innego? 12 mpix - pewnie i taka matryca będize w nowej puszce 4/3...
Tanie to IMHO nie będzie - high-tech i szkła Leici dobrze wyglądają ale niedobrze wróżą dla kieszeni...
O ile oczywiście te obrazki to nie jakiś fake albo niewiele znaczące "gdybania" inżynierów...
Nagrywanie filmów, nowy kit 12-42mm :grin:
Ja widzę ogniskową - krótki zoom ma 12-42 :)
Jeśli to będzie KIT to rewelacja :)
A ten naleśnik Leici ma 21mm.
No i nie widzę pokrętła do zmiany czasu, przysłony. Chyba, że do tego będzie służył ten dzyngiel, który w kompaktach służy do zoomowania.
Niestety tak jak się obawiałem body jest bez gripa.
jest pokrętło... dookoła przycisku OK.
Gripa miałem w Canonie PowerShot A60 i G6.
Autor bloga potwierdził, że to są fake'i.