Od 554 nie mogę oczu oderwać, mistrzowski kadr, kolory :)
Wersja do druku
Od 554 nie mogę oczu oderwać, mistrzowski kadr, kolory :)
Bardzo mi miło czytając takie opinie :), dzięki.
560
Załącznik 223212
561
Załącznik 223214
562
Załącznik 223213
....
561 - kadr "pocisk". Gdyby nie ten kamień w lewym dolnym rogu, byłby dyplom z paskiem ;)
No widzisz @NimnuL .... Wstałem wcześnie rano. Zapewne za wcześnie. I zanim krew osiągnęła odpowiednie stężenie w kofeinie, zabrałem się za te fotki. Poprawiając co nieco zapomniałem, że mam dużo lepsze "ujęcie". Takie na dyplom z paskiem...:mrgreen:.
Mam tylko w skrytości serca nadzieję, że ten pasek to nie rekwizyt do codziennego wydzielania trzech "gorących" na d...e, za wspomniany dyplom :lol:.
561 bis
Załącznik 223217
...
Będziesz wyczytany na apelu za taką ładną pracę :)
561 bis bez kamienia faktycznie lepsze - zasługuje na dyplom z paskiem. Ale oba sąsiednie - 560 i 562 też bardzo przyjemne. Ciekawy efekt dał układ poziomych linii na 562 - jedynie ta na granicy wody i brzegu chyba nieco zbyt intensywna.
Szacun za odkrycie samoklonującej się trawy ;)
O la la :).... Super.
Bardzo lubię to miejsce. Nie dość, że fajny artefakt, to widok też ciekawy . Bonus to to że pogoda zawsze trochę inna :). Ale nie trafiłem tam jeszcze na słoneczny dzień z błękitnym niebem. :lol:
Jeśli chodzi zaś o cienką czer... upssss białą linię :mrgreen:. Robiłem parę podejść. W zależności od intensywności oświetlenia zewnętrznego jest ona bardziej lub mniej "rzucająca się w oczy". Ostatecznie została taka wersja.
Dwie wagi.... Na pewno nie samo klonującej. Wyraźnie czuję w tym swój udział :mrgreen:. Poza tym to magiczna trawa. Nie zaistniałaby gdyby nie życzliwość dobrego "ludzia", który mnie trzepnął na opamiętanie. :lol:
Ale swoją drogą prawdą jest, że z powodu pośpiechu zapomniałem o tym kamyku podczas sprzątania bałaganu w tym malowniczym zakątku. :)
...cd
563
Załącznik 223247
564
Załącznik 223242
565
Załącznik 223240
566
Załącznik 223241
....
No, Panie....chyba kupię większy monitor do tych zdjęć ...
566 wysuwa się na prowadzenie ... a gdyby to tak pozbawić kolorów ... B&W też miewa potencjał w pejzażach ... tak tylko mówię.
Miejsce rewelacyjne fotograficznie. Na 563 chyba wrak jakiejś łodzi widać?
Dogasający dzień...
567
Załącznik 223305
568
Załącznik 223306
569
Załącznik 223307
570
Załącznik 223308
....
Ta seria jest the best.
568 - paskudny kamień na pierwszym planie ... musiałem! ;)
570 robi robotę, tuż za nim 567 ...
Mieszkasz w tamtych okolicach czy tylko przejazdem?
Dziękuję Bogdan :). Światło zachodzącego słońca kapitalne, jesienne rude trawy, jagody i odrobina zieleniny w tym świetle to była magia. Największy ubaw maiła moja towarzyszka małżonka, patrząc jak dosłownie biegam z aparatami i łapie ostatnie minuty i sekundy dnia. :) Niestety słońce tam już zachodzi :lol:, a tym bardziej w górach i jesienią. Nie ma już "wiecznego sansetu"
Kamień jest specjalnie dla Ciebie , miłośnika kamyków. :lol:.
Skoro co nie co się podoba, jestem bardzo zadowolony.... dzięki :).
Nie nie mieszkam tam. Jeżdżę jak tylko mam czas :).... i wychodzi na to że jestem przejezdny :mrgreen:
Na marginesie dodam, bo nie napisałem, Są to góry Telemark. To był tam, ostatni piękny dzień zeszłej jesieni. Tej nocy przyszła fala chłodów, mrozu i opadów śniegu.
Zdjęcie dedykuję największemu miłośnikowi kamyków wszelkiej maści i wielkości :mrgreen:
Jak mu się nie spodoba, załączam "maszynkę" do zrobienia z tym porządku :lol:
571
Załącznik 223404
572
Załącznik 223412
...
Dogasający dzień z pięknym światełkiem i ładnymi kadrami, szczególnie na 570 :)
Hehe nagi głaz, cały dla mnie :-)
Moje na wierzchu :) -> jeden sztylet, jeden kamień.Cytat:
Zasługa cicha od niegodnych łotrów,
Gdyby uwolnić się mógł sam od tego
Nagim sztyletem? Któżby niósł ów ciężar
I dźwigał życie swoje udręczone,
Panowie, nie kłóćcie się, naga jest tylko prawda. :wink:
A miecz to był jeden i tkwił w kamieniu, a zwał się Ekskalibur. :-P
Nieprawda - Yoshi Toranaga :mrgreen:.
Dzień bez kamienia to dzień stracony, paparapa dawaj kolejne ujęcie głaza, żebym miał co wyszydzić do porannej kawy.
Ja Ci dam wyszydzać .... :lol:
A czy w ferworze dyskusji zauważyliście, że ten kamień komuś chciało się podnieść i ustawić na mniejszych? Zastanawiam się, ile on ważył, bo ze zdjęcia wydaje mi się że był całkiem spory.
paparapa podniósł(a?) i poukładał te kamienie w photoshopie :D
@wyszomir Też tak myślałem... Tylko problem polega na tym, że niemal każdy kamień jest popodpierany innymi mniejszymi. Komu się chce to robić w całej Norwegi? I na dodatek z dala od szlaków turystycznych.
Musi być inne wytłumaczenie. Mógłby robić to mróz i woda rozkruszając pod wpływem ciężaru głazu jego dolne części.... Innego wytłumaczenia nie widzę.
Upsssss problem ..... Nie używam PSa :lol:. I nie podniosła..... :mrgreen:
Tym razem bez kamienia :lol:
573
Załącznik 223486
....