jedna zwisa - to kobitkaCytat:
Zamieszczone przez agapiet
dzięki za odwiedziny i komentarze. Utwierdziliście mnie w moich własnych przekonaniach ;)
Wersja do druku
jedna zwisa - to kobitkaCytat:
Zamieszczone przez agapiet
dzięki za odwiedziny i komentarze. Utwierdziliście mnie w moich własnych przekonaniach ;)
Z tych ostatnich fotek to TĘ opaleniznę (fot. 46) jakbym gdzieś widział... czy to nie nowe wcielenie Andrew Leppers i hasło "Jeszcze o mnie usłyszycie"? Oczywiście nie urażając , broń Boże, Pana z fotografii :mrgreen:
Ze wspinaczek to podchodzi mi najlepiej 47b- ładne BW, przepał po prawej zminimalizowałeś ale rozumiem, że więcej nie chciałeś bo postać jest w tle. Choć teoretycznie najlepsze powinno być 49. bo ekspresja, ruch. Jednak fotki w takich miejscach i na takim tle są niewdzięczne bo te wystające uchwyty/bąble strasznie dezorganizują tło. Chyba, że będzie to duże zbliżenie, ukazanie wysiłku na twarzy itp.
Pozdrawiam ;)
46- dałem maksa w galerii bo jest to zdjęcie które będę pamiętał dłuższy czas tę fizjonomię i ubranko gdzie wszystko świetnie się harmonizuje. Oprócz tego spróbowałbym ciaśniejszy kadr prawie w kwadrat tak aby prawa i lewa krawędź zdjęcia niemal przylegała do postaci. Wspinaczkowe tutaj priorytet dla 47b nastepnie 50 lecz tam jest za jasny lewy dół. Pozdrawiam.
szczerze powiedziawszy nie o przepał mi chodziło, ale o kompozycję i ułożenie postaci w kadrze - okrutnie ciężkie warunki do focenia tam panują. Co do innych ujęć - będzie jeszcze nie jedna okazja ;)Cytat:
Zamieszczone przez bit4
Wiejo - zapraszam do wcześniejszych kart - tam ten portret w kwadracie i w kolorzeCytat:
Oprócz tego spróbowałbym ciaśniejszy kadr prawie w kwadrat tak aby prawa i lewa krawędź zdjęcia niemal przylegała do postaci.
dzięki wszystkim za odwiedziny ;)
Usunąłbym maskę samochodu z prawej. Ale może byłoby zbyt "czysto" :-).
Tytuł: "Starczy na litra?" ;)Cytat:
Zamieszczone przez radlakos
Fajnie, może ciut więcej kontrastu?
Tu już się nie da podnieść bezkarnie kontrastu. Już i tak jest przepalona i niedoświetlona.Cytat:
Zamieszczone przez rocco
Pozwoliłem sobie obrobić po swojemu Twoją fotę. Jeśli Cię to wkurza napisz, usunę fotę momentalnie.
Bardzo mi się podoba ta scenka. Ale obciąłem wszystko co IMHO zbędne. Podostrzyłem, podciągnąłem kontrast, a przepalone niebo zamaskowałem delikatną winietą.
Trzeba kliknąć w fotę, wtedy się powiększy.
O coś takiego mi chodziło, oczywiście z obrobką, cięcia są już typowo "Rafałowe" ale dobre :)
Stefan, da się ;)