10 załącznik(ów)
Odp: Wedrowki z moim μ 7010
Bez wdrapywania sie na Hrebienok,spotkalo mnie mile zaskoczenie dzieki wiatrowi halnemu,ktory powalajac drzewa zrobil ladne widoki na doliny:Starolesna i Mala Studena Doline.Ja wybralem sie w Studena.
L1
Załącznik 130621
L2
Załącznik 130622
L3
Załącznik 130623
Hrebienok jest dobrym miejscem wypadowym na dlugie wielogodzinne wedrowki.Szczegolnie polecam do Skalnatego Plesa i dalej przez Swistowa Czube do Chaty przy Zielonym Stawie by po ok. 1godz. byc w Dol. Bialych Stawow,ktora juz znamy.
Bez pospiech idziemy w kierunku Pieciu Stawow Spiskich.Na trasie troch wodospadow,potokow gorski schronisk np:Chata Bielikowa,Reinerova-najstarsze schronisko w Tatrach Wysokich czy Chata Zamkovskiego,ktora kiedy jak pamietam nazywala si kpt Jana Nalepku.
L4
Załącznik 130624
L5
Załącznik 130625
L6
Załącznik 130626
Widac,ze przygotowani sa na ziem.
L7
Załącznik 130627
Doline Studena z prawj strony otacza gran biegnaca z Lomnicy w kierunku poludniowym,ktora odziela Skalnate Pleso.
Idzie sie swietnie,pogoda sprzyja/pozniej sie okaze,ze jeszcze sprzyja/granie i turnie pokazuja swoje "ostrze:
L8
Załącznik 130628
L9
Załącznik 130629
L9
Załącznik 130630
Troche sie zmeczylem trzeba odpoczac.
Cytat:
Zamieszczone przez
kon
Bez wdrapywania sie na Hrebienok spotkalo mnie mile zaskoczenie dzieki wiatrowi halnemu,ktory powalajac drzewa zrobil ladne widoki na doliny:Starolesna i Mala Studena Doline.Ja wybralem sie w Studena.
L1
L2
L3
Piękne widoczki ci się trafiły :)
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Piękne widoczki ci się trafiły :)
Jak spiewala artysyka-trzeba trafic w czas.
Dzieki,ze sie ze mna wybrales.
Cytat:
Zamieszczone przez
kon
Szczegolnie polecam do Skalnatego Plesa i dalej przez Swistowa Czube do Chaty przy Zielonym Stawie by po ok. 1godz. byc w Dol. Bialych Stawow,ktora juz znamy.
Po tym co widzę mam wielką ochotę wybrać się tam, choć na te wszystkie polecenia to chyba życia braknie :???:
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Po tym co widzę mam wielką ochotę wybrać się tam, choć na te wszystkie polecenia to chyba życia braknie :???:
Nie braknie,jestem tego przykladem.
---------- Post dodany o 22:10 ---------- Poprzedni post był o 22:08 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
kolba
Ładne widoczki.
Jak to w Studena Dolina.
Potężnie te góry wyglądają.
Na L9 świetnie widać proporcję ludzi i skał :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Na L9 świetnie widać proporcję ludzi i skał :)
Wyglądają jak paprochy na kamieniach. :)
L9 samo wystarcza by zapisać sobie trasę jako konieczną do przejścia. Piękne miejsce, fajne foto, dobrze że z ludziami :)