I git. Tak ma być! Walizka rulez! Mnie się podoba. A kolorek jakby wyglądał?
pozdrawiam
vG
Wersja do druku
I git. Tak ma być! Walizka rulez! Mnie się podoba. A kolorek jakby wyglądał?
pozdrawiam
vG
eee - fota stworzona pod BW, ale niestety mz BW niedomaga - okrutnie płaskie i nieczytelne choć kadr fajoski. Aga popracuj nad nim jeszcze ;)
Z budy do budy- kadr o refleksyjnym brzmieniu ilustrujący szarą dziecięcą codzienność na drodze obowiązkowa szkoła w której panuje przekonanie aby uczeń był cicho i się nauczył zadanego tematu a pytanie dlaczego jest niestosowne i dom być może też pomimo starań rodziców pogrążony w marazmie codzienności.
Gru03 – obrazek miejski różowo – szary klimatyczny kadr z dobrze dobraną miną dziecka. W tym zdjęciu pozostawiłbym troszkę więcej obrazu po prawej stronie gdyż ta kamienica swoją elewacją nie odbiega od panującego na nim nastroju.
Nekro- moim zdaniem na zdjęciu jest bardziej uwydatniona scena jak kobieta w stosownym berecie czyta plakat może też stosownego radia, to bardziej do mnie mówi ponieważ nekrologi znajdują się po lewej.
Sniegovo- ponury obraz miasteczka gdzie nawet nie wszystkie kominy dymią jakby życie w nim zamarło. Podoba się i kadr i tonacja która to podkreśla.
Slonko01- zaduma przed schodami do nikąd a może przed bólem po zderzeniu się za ścianą na ich szczycie. Niby nie ciekawe miejsce a jak pomysłowo podane.
Wdol- z ponurego miejsca do jeszcze gorszego? Tak bym to zinterpretował ale to IMHO dolno średni kadr. Na razie starczy bo się rozpisałem a czuję się zobowiązany gdyż już wiele razy oglądałem Twój wątek i pamiętam zdjęcia więc jest w nich jakiś przekaz który skromnie przez powyższe staram się uhonorować. Pozdrawiam.
Dziękuję bardzo, szczególnie Wiejo za wnikliwą analizę :)
Radlakos, to z walizką - trochę poprawiłam kontrast ale już tu nie wstawiam, jest u mnie na blogu.
Aga, musisz popracować nad robieniem BW. IMHO Twoje zdjęcia są za mało kontrastowe.
Wiem, coś mi się ostatnio kaszani... i chyba wiem w czym problem - B&W robię w RSE i tam się wydaje ok, a potem po przeniesieniu do innego programu robi się taka mamałyga... Popracuję, dzięki.
Ciekawe klimaty na Twoich zdjęciach. Przypominają mi peryferia miast znane z filmów Jarmuscha. Lubię oglądać takie kadry, bardziej lub mniej statyczne, reportażowe ale z fotograficznym wdziękiem. Faktycznie, więcej kontrastu pomogłoby w odbiorze.
Kolorki świetne! No i sytuacja też :)
wszystkie kolory rzeczywiste?
bardzo sympatyczne zdjęcie.