Chodzi o GO ? Sądzę, że przeciętny odbiorca to kocha to skoro jest popyt to jest podaż ;)
Wersja do druku
Ja też lubię małą GO, ale tam, gdzie jest potrzebna, a nie tam, gdzie chcę zobaczyć ostre zdjęcie produktu :-)
Dzięki premierze E-P5 zbliża się mój czas na zaposiadanie E-M5. Myślę, że w ciągu 2-3 miesięcy zrobi się dla M5 świetna cena.
Sam E-P5 oprócz nawet fajnego wyglądu - nie zachwyca, a sugerowana cena wręcz onieśmiela.
Po dłuższych przemyśleniach uważam, że e-p5 i jego kampania cenowa będzie dla Olympusa sromotną porażką.
Nie widzę żadnago uzasadnienia dla zakupu tego aparatu w tak wygórowanej cenie wobec istnienia E-M5. Tworzenie dwóch aparatów o identycznych możliwościach w tej samej cenie nie może się zakończyć sukcesem dla producenta.
themoth,
sromotna porazka? a co my pepek swiata i wszyscy patrza na eu jak sie sprzedaje olympus?
Olek rzadzi w Japonii, tam ludziuf jak mrufkuf i chyba to napedza im sprzedaz, tam nie mysla o tym kupic czy nie kupic, bo nie ma co do gara wlozyc:)
pozdrowionka
A co to OMD to jakiś bożek?
Nadal twierdzę, że wszelkie posty o charaktererze ujmijmy to finansowym powinny być bardzo mocno moderowane czytaj wycinane.
To, że nas (mnie też; kijowy tryb wideo) nie stać na taki wydatek na zabawkę to jedno, gdzie indziej to upgrade i to nie mojego PL1 tylko P3 lub poprostu docenienie projektantów! PEN-5 jest prześliczny i to jest fakt.
Teraz konkret:
- dla samego (krótszego) opóźnienia migawki warto
- 1/8000 to naprawdę daje kolejne 1EV
- 1/320 przy lampie wbudowanej; mega fajny temat na plaży, w południe, itp itd.
Bożkowi zostają uszelki, evf, urok i przyciski pod palce dziecka.
Gdyby... choć trochę poprawili bitrate (28-38) i dali 50p to bym już płacił a tak czekam spokojnie - obecnie - na GX2/7, ewentualnie OMD 2.
BTW. Ile według was teraz jest wart Bożek, $750 to dobra cena? Tylko korpus resztę mam :)
Zobaczymy jak będzie. Dobrym wyznacznikiem powinna być cena, jeśli E-P5 będzie trzymał cenę to znaczy że się raczej sprzedaje.
Co do samego aparatu to podoba mi się on, co prawda ma swoje wady, ale myślę że może kiedyś go sobie kupię, ale na pewno nie w premierowej cenie, może jak się ukaże E-P6...
Na razie E-PL jest więcej niż wystarczający.
Na opóźnienie migawki nie narzekałem przy żadnym Penie.
Jednak uważam, że E-P5 wystarczająco się wyróżnia od poprzedników żeby warto było go nabyć.
Jak ktoś woli korpus o kształcie nawiązującym do kompakta, to nie ma lepszego wyboru u Olympusa.