Jeszcze troche a bedziecie na mnie mowic Stachu.Dobrze,ze juz niedlugo 21 12 ......:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wersja do druku
21.12. ma się ku końcowi, to może pora na coś nowego?
Na przykład obrazki znad Wisły:
22.Załącznik 77013
23.Załącznik 77014
A rozważania o rytmie/rytmu braku bardzo mi się :mrgreen:.
W wolnej chwili chciałabym poddać Waszej ocenie dwie fotografie z ulubionego przeze mnie tematu sztuki sakralnej. Zdaję sobie sprawę, że prezentowane poniżej mogą wydać się kontrowersyjne, ale.... :)
24.Załącznik 77115 25.Załącznik 77116
Raz jeszcze pozdrawiam Wszystkich świątecznie :)
Dla mnie zdecydowanie ciekawsza jedynka. Rozłożenie elementów kadru jest bardziej równomierne co mi się bardziej podoba. Podoba mi się w tym przypadku wygładzona obróbka.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę.
Dziękuję za opinię. To prawda, że pierwsze ze zdjęć jest bardziej zrównoważone, ale w drugim z tej równowagi zrezygnowałam z premedytacją ;)
A życzenia odwzajemniam oczywiście :)
Moją uwagę przykuwa perspektywa. Próbowałem fotografii cmentarnej i wiem z jakimi kłopotami można się spotkać w trakcie jej uprawiania. Strona techniczna w tym przypadku jest dla mnie sprawą drugorzędną. Jestem zaskoczony spojrzeniem Autorki. Oryginalne kadry, które być może nie wszystkim przypadną do gustu. I jeszcze jedno co zwraca szczególnie moja uwagę. To dialog "głów", rozmowa spojrzeniem. Sądzę, że takie kadry nie są dziełem przypadku.
Zdecydowanie, fotografia "sakralno/nekropolijna" jest bardzo wymagająca. Jedynka jednak wcale nie jest typowa czy sztampowa, a jednocześnie bardziej zrównoważona co mi odpowiada.
Pozdr
---------- Post dodany o 21:53 ---------- Poprzedni post był o 21:52 ----------
Tutaj część zasługi oddałbym autorowi rzeźb jednak - bez deprecjonowania wkładu PaniNikt oczywiście :)
Pozdr