nawet zacytuję jednego:
Cytat:
Widać wyraźną przewagę Samsunga nad innymi bez lustra; coraz więcej obiektywów w ofercie i coraz ciekwsze.
Wersja do druku
Źle się wyraziłem. Chodziło mi o samą jakość sensora, lepsze obrazowanie. Gdyby taki CMOS 4/3 wsadzili do PENa... Ale jestem świadom, że by to wszystko dobrze gadało to trzeba odpowiedni soft, a tutaj śmiem twierdzić że programiści z Nikona to magicy, wyciskają ostanie soki z krzemu... :)
Mimo to sprzedaje się całkiem nieźle. Przynajmniej na zachodzie..
http://www.photographyblog.com/news/...lar_csc_in_uk/
Sprzedaje się wszystko to, co jest reklamowane.
Przyznam że aparacik dużo zyskuje po wzięciu do ręki. Na fotkach jak dla mnie prezentuje się tak jakoś klockowato.
Guzikologia fatalna. Ale ... Jeżeli będzie AF dobrze działał z "dużymi" szkłami Nikona to może to być niezły TC. Podepniemy takie 200/2.8 do tego maleństwa i robi się niezła lufa ze światłem 2.8 :-) za niewielkie stosunkowo pieniądze.
Wysłane z SGS-Tapatalk
Chyba lepszy byłby Nikkor 180/2.8 Miałem go, świetne szkło :)
Zły przykład, tak dokładnie, to wychodzi obrazek jak z 200x2,7/2,8x2,7. 540/f8 już nie kosztuje fortuny :)
Kiedyś zastanawiałem się nad tymi przelicznikami. Nie jest przypadkiem tak, że ilość światła docierającego do matrycy nie zależy od jej wielkości tylko od obiektywu. Czyli można powiedzieć, że pod tym względem (czasy ustawiane przez aparat) będzie tu 540/2,8. Z drugiej strony jak napisał fret, obrazek będzie wyglądał (dokładniej głębia ostrości) jak zrobiony na przysłonie ok. f8. Wielkość matrycy ma wpływ jak wiadomo na zakres GO. Czy to dobry tok rozumowania:?::)