Nie obsłuży. Najwięcej to 1GB!Cytat:
Zamieszczone przez djstrobo
Wersja do druku
Nie obsłuży. Najwięcej to 1GB!Cytat:
Zamieszczone przez djstrobo
Mam pytanie do osób zorientowanych
Czy jest jakaś znacząca różnica między
SanDisk ULTRA II a SanDisk Extreme III
potrzebuje zakupić dodatkową kartę i nie wiem na którą zwrócić uwagę, a nie chce wydawać na darmo pieniędzy ;)
Drugie pytanie: brać 2x1GB czy 1x2GB ?
Dzięki
Pozdrawiam
f.
Nie wiem czy Ci pomogę, bo podobno c-8080 nie może wykożystać pełnej prędkości nagrywania na kartach szybkich. Mam oba wspomniane przez Ciebie ale 1 GB i nie zauważyłem żadnej różnicy na obu zapis rawa jest strasznie długi, ale jakoś tak zawsze używam Extrema.
wezmę dziś stoper i sprawdzę dokładnie.
Napisze wieczorem.
Jeśli chodzi o drugie pytanie to nie wiem jaka jest różnica w cenie. Do pracy w jpg 1 GB w zypełności wystarczy (u mnie w lepszej jakości 256 zdjęć) ale już np. rawów tylko 56.
Więc na wyjazd z rawami trochę za mało.
Jeśli robisz w rawach i proporcja wielkość/cena jest lepsza na rzecz 2 GB to może jednak 2 GB.
Jak różnica w cenie nie jest duża to bierz III no i 2GB przy RAWach jest za dużo żąglowania, ja kolejną na pewno kupię 2 GBCytat:
Zamieszczone przez fotomic
pozdrawiam
ja używam 1,5 roku a kupiłem użuwane wraz z aparatem - jak narazie bez żadnych problemów, głownie używam extrime III.
Kupiłem kilka mies temu 4 gb (Pretex 80x) i dopiero to jest komfort :D
1gb poleciała do palma, ale awaryjnie jes... tak, ze weekendowe wypady mogę obskoczyć bez fotobanku :D
w sumie to macie racje, chyba zacznę się skłaniać ku 2GB (nad firmą pomyślę), narazie mam PRETECA i jestem bardzo zadowolony.
Moze sie ktoś jeszcze wypowie ?
niedawno kupiłem Extreme III 2 GB za 143 zł i jestem bardzo zadowolony.
pozdr
Zacznij sie raczej skłaniać ku 4gb :D
Też tak myślałem ale kupiłem Data Bank i stwierdziłem, że 2 GB + 1 GB wystarczy :).Cytat:
Zamieszczone przez grizz