No to dziś "ornitologicznie", testowałem sobie Sigmę 50-500. Ciężkie bydle do robienia z ręki, a do tego żeby jakość była dobra trzeba przymykać długi koniec do co najmniej f/8 a optymalnie do f/11...
Wersja do druku
No to dziś "ornitologicznie", testowałem sobie Sigmę 50-500. Ciężkie bydle do robienia z ręki, a do tego żeby jakość była dobra trzeba przymykać długi koniec do co najmniej f/8 a optymalnie do f/11...
Bardzo przyjemne kolorystycznie zdjecia. Relaksujace rzekl bym. Niewykluczone, ze i pod wzgledem ornitologicznym ciekawe, ale ptaszki mnie nie ruszaja wiec tego nie ocenie. Ogolna stylistyka bardzo na +. Miekkie swiatlo i kolorystyka zgraly sie z tematem zdjec. Z ostatnim moznaby moze pokusic sie o kwadratowe kadrowanie... W trzecim troszke szkoda, ze w kadr wlazl jakis badyl na blizszym planie i choc rozmyty, to jednak deczko przeszkadza.
Tomek
Nie powiem całą seria mi przypadła do gustu.
pozwolę sobie coś napisać
na ocenianiu się nie znam
seria ornitologiczna bardzo fajna dla mnie
pozdrawiam
No, mnie się ta seria podoba : )
1. Za klimat i kadrowanie : ) Delikatna tonacja, udana GO i + za ptaszka b. fajnie umieszczonego w kadrze : )
2. Bardzo podoba mi się tu światło i kompozycja : )
3. Kolejny raz za klimat, cudne światełko i uroczego szczygła dopełniającego kompozycje : )
Pozdrawiam : )
Cieszą oko takie strzały :wink:
No, tym razem Sigma w roli mało typowej dla siebie (chyba) - bynajmniej nie na długim końcu. Dziwne to szkło, ciekawe jakby się sprawowało na FF (winietę pomijam), bo na 4/3 ostrością otwarte nie grzeszy (choć po domknięciu do f/11 jest pięknie) za to "całokształt" mi się spodobał mimo że niektórzy narzekają na bokeh w tym szkle. W załączeniu mój ulubiony widok z okna, w dwóch wersjach.
Dwie ostatnie foty bardzo ładne. Zwlaszcza druga.
Bardzo ładny widok z okna. :grin:
Mnie bardziej podoba się wersja druga.
jeju!!! pięknie :) a mnie jakby wersja jeden, choć obie zacne :grin: