Nie ma sprawy, ponarzekam na kółko :wink: Jest frajerskie, bo nie można mu przypisać własnych ustawień, a'la canonierskie C1, C2. Bardzo na to liczyłem, bo w E510 ciągle wchodzę do menu, by robić Custom Reset Setting.
Wersja do druku
To bardzo proste
Rozni se tym samym co forum od subforum.
Co do wlosa i jego niejednorodnej struktury to tez jest sprawa prosta.
Poddajac wlos obrobce termicznej i podgrzewajac go powyzej lini AC3,wlosy z zawartoscia wegla(jasne od koloru bialego do ciemnego rudego) ponizej 0,008% zmieniaja swoja strukture w ten sposob,ze austenit w nich zawarty zmienia sie w perlit.Kiedy wlos ostudzimy w wodzie do temperatury pokojowej,perlit zmienia swoje strukture na wielorodna.W tym przypadku struktura wielorodna rozni sie od struktury jednorodnej zmienionymi wlasnosciami austenitu,ktory nie salkowicie zmienil sie w perlit.Dlatego tez mozna uznac,ze wlos posiada strukture niejednorodna,czyli potocznie wielorodna.Uzywanie tych obu zwrotow jest jak najbardziej prawidlowe.
Mysle,ze teraz wszystko jasne.
Oooo, to Ty tez fryzjer:grin:.Kiedys dyskutowalem z kosmetyczka na temat wlosow.Podobny tekst jej przedstawilem,ale odpowiedziala,ze ona tylko po kursie i tak naprawde to nie studiowala fryzjerstwa.
Dodaj rysunek techniczny do tego wykresu i to jest Biblia w zawodzie.
Sprzedaz E-30 rozpocznie sie 20 grudnia wiec sa szanse na wczesniejsze sample.
Cena to 200.000jenow za kit (z 14-54II) i 150.000jenow za body, dla porownania cena E-3 to ok 160.000jenow za body.
Dane z: http://journal.mycom.co.jp/news/2008/11/05/025/
Oferta: http://www.biccamera.com/bicbic/jsp/.../e30/index.jsp
Czy to jest cena OP ? (oprócz ceny w ojro podałeś cene 4700 w Polsce - czy OP podało cene ? ) to po pierwsze, po drugie - czy coś pisałęm o pukaniu się w czoło ? hmmm.... (ewidentnie szukasz zaczepki - może warto w ciemnej uliczce sprawdzić ?) Na koniec nie pozwalaj sobie na za dużo i zmień ton wypowiedzi.
Ale o co wy się przegadujecie. Że nowy aparat w momencie premiery będzie droższy, niż jego docelowa cena? No pewnie, że będzie. Zawsze za ciepłe bułeczki płaci się więcej. Dla mnie nie ma znaczenia, czy po wprowadzeniu na rynek to będzie 1300 czy 1600 euro. Mnie interesuje, jaką cenę korpusu zakłada Olympus i do jakiej nominalnej ceny takie body zejdzie po pół roku bytności na rynku. Patrząc na historię ceny E-3, jestem optymistą :)
Niepotrzebnie kierujesz te słowa pod moim cytatem, nie zacząłem żadnego gdybania dotyczącego ceny. Twoje pytanie jest błędne(to z pierwszej liniki), źle zrozumiełeś to co jest napisane powyżej. I nie chodzi o cene ale o zwroty jakich używa klubowicz Koriolan.
Koniec OT.
Fotomic, przepraszam jeśli poczułeś się w jakiś sposób dotknięty.
Kwota w PLN to jak zaznaczyłem -proste przeliczenie kwoty 1300 EUR na PLN po obecnym kursie.
W przytoczonym przez Lucca liście jest nawet 1349 EUR.
A oberszefostwo na Polskę nie jest właśnie w Niemczech?