Odp: Fotografia IR - InfraRed (W Podczerwieni)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Jak kto był na zlocie i słyszał moje użalania na temat wredności losu i utracie mojej IRki, to może się cieszyć razem ze mną:-) Jednak są anioły stróże! Właśnie "się okazało", że "aparat pozostawiłem na parapecie za zasłoną i ekipa sprzątająca to odkryła" :wink::wink::wink: Aparat jest już w drodze do mnie. Nie komentuję i nie zastanawiam się, co by było, gdyby aparat nie był "popsuty" (czyli robiący zdjęcia tylko na czerwono). Bardzo się cieszę!!!!!
Też się z Tobą cieszę!
to czekamy na efekty fotograficzne z odzysku ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Jak kto był na zlocie i słyszał moje użalania na temat wredności losu i utracie mojej IRki, to może się cieszyć razem ze mną:-) Jednak są anioły stróże! Właśnie "się okazało", że "aparat pozostawiłem na parapecie za zasłoną i ekipa sprzątająca to odkryła" :wink::wink::wink: Aparat jest już w drodze do mnie.
Początek tygodnia i dobre wiadomości :).
Ja myślę że obsługa jest ok. Jak wiecie zostałem z Marysią na poniedziałek. Rano wstajemy, a pani pyta czy na śniadanie mamy ochotę. Ja oczy w słup :shock:
Oczywiście za odpłatnością, ale wyżerka potężna i w sumie za psie pieniądze.
Więc Jacku, cieszę się razem z Tobą :D
Cieszę się, że udało Ci się odzyskać aparat :)
Nie ma to jak miły początek tygodnia.
BTW, nie wiecie może gdzie można by przerobić E-PL1 na podczerwień?
Dodam, że jestem w tym temacie zielony jak szczypiorek na wiosnę.
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Cieszę się, że udało Ci się odzyskać aparat :)
Nie ma to jak miły początek tygodnia.
BTW, nie wiecie może gdzie można by przerobić E-PL1 na podczerwień?
Dodam, że jestem w tym temacie zielony jak szczypiorek na wiosnę.
Na dzień dzisiejszy jest z tym problem, panowie z O.K Serwisu w Gdańsku nad tym pracują.
PS
Cieszę się bardzo, że aparat Jacka się znalazł.
przerabianie aparatów na IR
Sprawdźcie tam mi 510 robił może i pena da radę. Wiem, że kompakty na pewno robił.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
To tylko kwestia kosztów. Filtr w Optelu kosztuje 140,- w pełnym wyborze - szkło Schott od 615 do 1000 nm, a przekładankę zrobi najbliższy zakład usługowy zajmujący się naprawą aparatów cyfrowych za umiarkowaną opłata (wersja dla mało odważnych), bądź za friko - samemu (to już poniekąd hardcore). Jedyny kłopot, to zwymiarować filtr od PENa (nie mam dostępu do dokumentacji konstrukcyjnej, więc trzeba zdjąć wymiar z natury).
2 załącznik(ów)
Dwa zdjęcia z poniedziałku:
E, fajne. Jedynka za dobry kadr a dwójka za dramatyczne niebo.
Chciało by się powiedzieć, że ciekawe światło miałeś ale chyba lepiej zabrzmi - piękne promieniowanie elektromagnetyczne Ci się trafiło :mrgreen: