Mi chyba najbardziej do gustu przypadło 48. Szablonowe trochę, ale elegancko wykonane. Solidnie, że tak powiem :-) Widać cały zamek, światła dodają nastroju. Jest ok.
Wersja do druku
Mi chyba najbardziej do gustu przypadło 48. Szablonowe trochę, ale elegancko wykonane. Solidnie, że tak powiem :-) Widać cały zamek, światła dodają nastroju. Jest ok.
Mi podoba się 47. Fajnie komponują się światła z domów i latarń z całością. Bardzo fajnie to wyszło. Natomiast 48 jestem na nie. Nie podoba mi się kadr lecący na lewo. Ogólnie bardzo udane początki. Oby tak dalej:)
Dopiero teraz trafiłem na ten wątek i nie będę oryginalny pisząc że postępy widać jak na dłoni...:wink:
Generalnie z całego wątku najbardziej mi pasuje fotka 48 - światła, niebo, cały zamek - fajna kompozycja i "ma klimat". Panorama też całkiem ciekawa. Tak trzymać...
Na koniec tej serii nocnej
Byłem w pobliżu lotniska, na ścieżce podejściowej, maszyny jak widać już z wysuniętym podwoziem i klapami. Strasznie trudno złapać samolot na całej klatce, moim SP550 na max. wyciągniętym zoomie. Jeszcze na dodatek aparat ma chwilę zwłoki między "pstryknięciem" a faktycznym zarejestrowaniem obrazu. Oto jedno ze zdjęć.
Następny samolot podchodzący do lądowania. Pełna klatka, niewielka obróbka- trochę gamma i kontrast i zmniejszenie.
A teraz "obiekty" nieco wolniejsze :D
Czyżby nie było żadnych uwag? Niemożliwe :)
Zastanawiam się nad tytułem tego zdjęcia- "Zieleń miejska" czy po prostu "zieleń" :roll:
Zieleń miejska! Choć elementy roślinne nie rzucają się w zdjęciu od razu - ciekawsze są kształty budynku, jego faktura etc.
Wydaje mi się, że faktura i roślinność są tu ze sobą ściśle powiązane- nie byłoby jej (roślinności) gdyby nie faktura (stan) budynku.