Jak zwykle u vodnika, zdjęcia starannie skomponowane i opracowane w "ciemni". Wydaje mi się, że pierwsze zdjęcie mogłoby być odrobinę ciemniejsze. Ale jak już kiedyś zauważyłem u każdego na monitorze wygląda to inaczej.
Wersja do druku
Jak zwykle u vodnika, zdjęcia starannie skomponowane i opracowane w "ciemni". Wydaje mi się, że pierwsze zdjęcie mogłoby być odrobinę ciemniejsze. Ale jak już kiedyś zauważyłem u każdego na monitorze wygląda to inaczej.
Dzieki wszyskim za komentarze - to miod na moje uszy.
Co do filtra, to byl filtr Monday Morning bo jak zobaczylem zdjecia na monitorze to nie bylem z nich bardzo zadowolony.
I o to chodzi, jak nie kijem go to pałką :lol: Zawsze jest szansa na to, że nawet nieudane zdjęcie można tak obrobić, żeby zyskało to coś, co sprawi że będzie ciekawe.Cytat:
Zamieszczone przez vodnik
Pozdrawiam
Jeszcze trza tak umiec :-) Szkoda ze na forum nie ma działu : Photoshop, gdzie moznaby zapodawac rozne wskazowki do przerobionych ciekawie zdjęc...Cytat:
Zamieszczone przez No-shadow Kick
Nowe foto (brak pomyslu na tytul.) - nieaktualne
Krakowski zaczek - THX to Wiedźma.
ExposureTime - 10/5000 seconds
FNumber - 3.20
ExposureProgram - Aperture priority
ISOSpeedRatings - 100
MeteringMode - Spot
Edit: Nadanie tytulu - THX to Wiedźma
Pomysłu na tytuł nie mam, bo nie wiem co to jest :wink:
Podoba mi się boczne oświetlenie i oddzielenie ostrością od tła.
I nastala cisza :( .....
Dzisiaj do oceny krakowscy artysci...
1. Biala Dama w moim wykonaniu
ExposureTime - 10/10000 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 100
MeteringMode - Spot
LightSource - Fine weather
FocalLength - 43.00 mm
WhiteBalance - Manual
2. Biala Dama, wcale nie taka "biala" 8)
ExposureTime - 10/4000 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 100
MeteringMode - Multi-segment
LightSource - Fine weather
FocalLength - 41.40 mm
WhiteBalance - Manual
@vodnik:
bez tytułu - przez chwilę zastanawiałem się pod co podciągnąć to zdjęcie architekturę czy formę portretu :) . Jednak architektura bardziej pasuje. Dobre.
biała dama- gdzieś czytałem że jest to aktorka krakowska (dobrze mówię, czy coś pomerdałem?). Z dwóch dam wybieram pierwszą - jest bardziej wyrazista. Natomiast druga.... jest to jakiś pomysł z tą ręką, może jakaś seria?
Arram: może tu czytałeś http://forum.olympus.hat.pl/viewtopi...ghlight=#11088 ? :D
No, chyba podpadlem forumowiczom :oops: tylko nie wiem czym ? Zadnych opinii, zadnych komentarzy.... ehh