Odp: Fotografie ze szlaków i nie tylko
Ładne kadry ze Stołowych. Szkoda ze nie było lepszych warunków świetlnych. Panoramki jak zwykle - super.
Świetne kadry, panoramki super - świetne foto.
Pozdrawiam.
bardzo fajne 262, 266 i z ostatniego 269.
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
Większość zdjęć robionych jest z filtrem połówkowym szarym Cokina. Dlatego wiele skał udało się sfocić bez przepałów i rozjaśnić te zacienione.
domyślam się więc że to jest odpowiedź na moje pytanie jak żeś to Piekło sfotografował z tak ładnym niebem - mowa o Y260
podobne pytanie dotyczy Y263 - ale tej skały już nie pamiętam z mych wędrówek...
rozumiem że głównie szara połówka plus wyciąganie z cieni ??
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
domyślam się więc że to jest odpowiedź na moje pytanie jak żeś to Piekło sfotografował z tak ładnym niebem - mowa o Y260
podobne pytanie dotyczy Y263 - ale tej skały już nie pamiętam z mych wędrówek...
rozumiem że głównie szara połówka plus wyciąganie z cieni ??
Ulcia, na dole tego konkretnego postu jest załączony RAW i JPG. Ściągnij sobie i zobacz ile można z tego RAW-a wyciągnąć. Robert ma tę samą matrycę co u mnie.
https://forum.olympusclub.pl/threads...=1#post1101000
Chyba już wiem gdzie na jeden z wakacyjnych weekendów wyskoczę :D
faworyt 269, jak zawsze dobre zdjęcia
Kolejna ładne wrzuty.
Najbardziej podobają mi się panoramy 244, 250. oraz zdjęcie 269. rewelacyjne ukazałeś schody kamienne na zdjęciu 262 i to jest najlepsze zdjęcie w mojej ocenie.
Byłem w ten weekend też w szczelińcu i błędnych skałach i wiem jak trudno tam zrobić dobre zdjęcie z uwagi na światło i głębokie cienie. Nie wspomnę o ludziach wchodzących w kadr. Poradziłeś sobie z tym rewelacyjnie. Po obejrzeniu Twoich zdjęć boję się pokazać moje wypociny.
Pozdrawiam.
Lubię Góry Stołowe, ich inność. Niepowtarzalność skał. Chce się tam wracać.
A na grzybach byliście? (oczywiście skalnych) :)
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
Dzieki Panowie za odwiedziny i komentarze. Co do HDR-ów to nie robię ich, nie ma tu ani jednego HDR-a. Większość zdjęć robionych jest z filtrem połówkowym szarym Cokina. Dlatego wiele skał udało się sfocić bez przepałów i rozjaśnić te zacienione.
Widzę, że używamy podobnych, sredniowiecznych ;-) metod, dobrze, że zdjecia nam zupełnie różne wychodzą (choć kilka lat temu zrobiłem chyba identyczne zdjęcie kurzej stopki jak Ty - Y269).