A da się zrobić jakiś głębszy reset niż ten dostępny w pierwszej zakładce menu, Reset/Moje Ust / Kasowanie pełne ?
Nic innego nie mogę znaleźć, a nawet ten reset zostawia wiele ustawień nietkniętych, więc raczej musi być jeszcze głębszy reset.
Wersja do druku
A da się zrobić jakiś głębszy reset niż ten dostępny w pierwszej zakładce menu, Reset/Moje Ust / Kasowanie pełne ?
Nic innego nie mogę znaleźć, a nawet ten reset zostawia wiele ustawień nietkniętych, więc raczej musi być jeszcze głębszy reset.
Jeśli to trybiki->D->Frame Rate to mogę przestawić Normal<->High.
Co ciekawe upgrade na 2.2 nie zresetował mi ustawień w aparacie
- Turn on your Olympus OM-D E-M1
- Press [MENU] button
- Select “Reset/Myset” in Shooting Menu 1
- Highlight “Reset” and then press >
- Select “Full” and press OK
Zaznaczylem najwazniejsza rzecz.
I twardy reset:
http://www.dpreview.com/forums/post/41521416
pozdro
Dzięki za wskazówki
Taki reset właśnie robiłem, ale nic nie zmienił :-(
Przed aktualizacją miałem tą opcję dostępną i były do wyboru ustawienia, o których wspomniał droplet, teraz mam tam ustawione tylko normal i opcja ta jest nieaktywna/niepodświetlona
Jak się odważę to może później zrobię jeszcze ten twardy reset.
Masz wyłączoną opcję symulacji ekspozycji?
Jeszcze przychodzi na myśl to, że być może to, że robiłem skok z 1,1 do 2,2 mógł mieć wpływ na to co sie dzieje, ale program aktualizacyjny nie wykrył mi poprzednich aktualizacji możliwych do zainstalowania, więc pewnie 2,2 zawiera te które były wcześniej..
---------- Post dodany o 11:16 ---------- Poprzedni post był o 11:12 ----------
a co to i gdzie tego szukać ?
To się chyba nazywa "Nocne kadry".
Niestety nie ma ona wpływu na opcję odświeżania :-(
przez chwilę myślałem że menu mi się całkiem już posypało, bo po naszemu to właśnie "Nocne Kadry" :-) kto to tłumaczył :-)
no nic może telefon do serwisu z prośbą o pomoc coś wskóra
Qurczątko naprawdę jest coś nie tak z tym aparatem po aktualizacji.
W CAF w słabszych warunkach (pokój, sporo światła przez okno, włączone światło) przy pierwszych kilku, kilkunastu sekundach trzymania spustu, obraz w wizjerze tak szarpie, rwie, że jest praktycznie nieużywalny (wizjer/wyświetlacz)
Nie chodzi o smużenie, tylko skokowy, szarpany obraz.
Na zewnątrz jest lepiej, ale nadal CAF jakby zaczynał prawidłowo działać dopiero po kilku sekundach pracy.
---------- Post dodany o 12:42 ---------- Poprzedni post był o 11:31 ----------
Dobra, odzyskałem już tą opcję :-)
Wstyd mi się przyznać do swojej głupoty więc może nie będę dalej ciągnął tego tematu :oops: :lol:
Dzięki wszystkim za próby pomocy, można też usunąć moje ostatnie posty w wątku :mrgreen:
zmieniając temat - taka ciekawostka o tytułowym aparacie - właśnie nim redakcja optyczne.pl robi zdjęcia relacjonując targi CP+
Optyczne nigdy nie słynęło z dobrych zdjęć, ale tym razem jest spora kicha. Mam wrażenie że aparat zupełnie sobie nie radzi z trudnym oświetleniem targowym.