Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
a właśnie że nie... :) Najpierw poprawiłam kolory a dopiero później wykonałam konwersje do BW
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
dla mnie uroda tego zdjęcia leży w sentymencie, chwili, tzn. fajnie było, ciepło, córka, miłe wspomnienie. Ale ciasny kadr, cienie na twarzy, spuszczony wzrok i mocno pochylona ku dołowi głowa sprawia, że do mnie, kogoś niezwiązanego emocjonalnie z fotografowaną osobą to zdjęcie nie trafia. Chyba najbardziej brakuje mi oczu, spojrzenia - bez tego ciężko mi "złapać kontakt".
Za to kwiatki coraz lepiej wychodzą. Ze strony na stronę tego wątku widać rozwój i poprawę na zdjęciach.
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
... później wykonałam konwersje do BW
Może "tu jest pies ..." :roll:
Wykonałem prostą konwersję kolorowej wersji w Gimpie: Obraz > Tryb > Odcienie szarości
Porównaj
Twoje Załącznik 115818 moje Załącznik 115817
Podobny do Twojego efekt miałem, gdy konwersja polegała jedynie na wybraniu czerwonego kanału. Policzek, nos i broda są na granicy przepału.
1 załącznik(ów)
A takie coś wyciągnąłem w Gimp -> GMIC. Jest odrobinę delikatniejsze od helmutha
Załącznik 115822
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Jest odrobinę delikatniejsze od helmutha ...
Też coś! Jest wiele rzeczy, delikatniejszych ode mnie :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Też coś! Wiele rzeczy jest delikatniejsze ode mnie :-P
Ludzie !!! dajcie Mu plusa bo ja nie mogę :mrgreen:
Za brak delikatności? :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
dla mnie uroda tego zdjęcia leży w sentymencie, chwili, tzn. fajnie było, ciepło, córka, miłe wspomnienie. Ale ciasny kadr, cienie na twarzy, spuszczony wzrok i mocno pochylona ku dołowi głowa sprawia, że do mnie, kogoś niezwiązanego emocjonalnie z fotografowaną osobą to zdjęcie nie trafia. Chyba najbardziej brakuje mi oczu, spojrzenia - bez tego ciężko mi "złapać kontakt".
Też tak uważam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ludzie !!! dajcie Mu plusa bo ja nie mogę :mrgreen:
No właśnie "oberwał" nie dawno i nie da rady.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
No właśnie "oberwał" nie dawno i nie da rady.
Dało rade :grin: