Czernica samiecZałącznik 231766
Wersja do druku
Czernica samiecZałącznik 231766
Sezon na ciekawe kaczory, ten ma fajne brwi :)
hmm:wink:
Pavarotti też się znalazł:mrgreen:
Załącznik 231767
Cudeńko, gratuluje
Pięknie tutaj jest!
Aleksandretta obrożna
Załącznik 231805
Pekińska, ale nie sałata:-P
Załącznik 231819
:mrgreen:
Załącznik 231854
Piękny klejnocik i ten pisk na końcu :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Dzisiaj raniuszki bardzo chętnie pozowały, trafiła się również modraszka i grzywacz.
Załącznik 232124
Załącznik 232125
Załącznik 232126
Załącznik 232132
Raniuszki bardzo lubię:grin:
https://youtu.be/a5x5lltUsUQ
Zaszedł mnie od tyłu i nie zmiescił się w kadrze
Załącznik 232177
Szpak pięknie mieni się kolorami. Światło zrobiło tu swoją robotę, ale nic by z tego nie było gdyby nie wprawne oko i kunszt fotografa.
Sikora czarnogłówka [lub uboga].
Załącznik 232380
Kowalik.
Załącznik 232485
Zalew fajnych zdjęć, ale bez numeracji trudno komentować, nie zawsze chce się pisać o najnowszym.
Pewnie masz rację, ale cytowanie wpisu z cytowaniem zdjęcia jest moim zdaniem bez sensu, w każdym razie mnie takie akcje zniechęcają do przeglądania wątku, a np. Camilo wstawia fajne foty bez opisu, do którego można się odnieść. Chętnie bym zobaczył jakieś sensowne reguły pozwalające komentować konkretne zdjęcie. Np.fotka + minimum 6 znaków i nie ważne, czy te znaki, to będzie opis, czy jakiś abstrakcyjny kod.
W takiej sytuacji może po prostu zacząć teraz numerować? Dla starszych zdjęć to nic nie da, ale komentować te nowo wstawiane będzie łatwiej.
Można by oznaczać je datą a pierwsze zdjęcie w danym dniu oznaczyć literą "A", następne "B" i tak dalej, np. 21.04.09 A. Następne zdjęcie w tym dniu będzie miało nr 21.04.09 B. Była by w tym jakaś logika ale każdy zamieszczający tu zdjęcie musiałby przeczytać ten post i stosować się do niego, a z tym już będzie gorzej.
Pierwszy i najmniejszy :grin:
1. Mysikrólik?Załącznik 232489
Tak oto historia zaczęła pisać się od nowa. Mysikrólik całkiem fajny, jeszcze nie spotkałem w realu.
Dzięki, to moje pierwsze spotkanie z tym strasznie ruchliwym maluchem :grin:
2. Rudzik :)Załącznik 232491
Fajny rudzik. Przymierzam się do niego od jakiegoś czasu i nie mogę go zwabić. Na śpiew nie chcę [brzydko śpiewam:grin:]. Na słonecznik ani na smalec z orzechami i słonecznikiem nie chce przylatywać. Dziś kupiłem suszone larwy mącznika i przez kilka dni będę próbował. W naturze rudzik żywi się właśnie owadami i ich larwami tylko czy zasmakuje w takich "czipsach" to nie wiem ale próbować trzeba.
Niestety rudzik nie zasmakował w suszonych larwach. Nie skosztowały tego sikory, kowaliki ani nawet polne myszy. Pomysł upadł. Tymczasem w oczekiwaniu na rudzika.............
5
Załącznik 232572
6
Załącznik 232573
Świetny Kowalik ( ale ten regulamin...)
Moje rudziki są strasznie płochliwe, może dlatego, że są koty :roll: W ubiegłym roku ani razu nie udało mi się sfotografować rudzika z przyzwoitej odległości. Powiem Ci w sekrecie, że teraz robię zdjęcia przykryty siatką maskującą :grin: Piękne zdjęcia kowalika, brawo! :) U mnie kowalików nie widać, ale sikorek w bród :grin:
7.
Załącznik 232582
Wspaniałe fotografie Koledzy prezentujecie. Wprost napatrzyć się nie można. Kolego trykand idź do sklepu dla wędkarzy i kup paczkę białych robaków to powinno zadziałać.
@lisiajamka1 - czytałem, że rudziki są bardzo ciekawe i towarzyskie, mnie chyba jednak nie polubiły:cry:. Kowaliki przylatują na półtora metra a nawet bliżej prawie od razu jak tylko przyjdę na stanowisko. Rudziki są w pobliżu ale nie podlecą na patyk. @Wiejo - z białymi robakami już kiedyś próbowałem, co prawda nie na rudziku. Zimą jak wsypałem białe larwy muchy obok słonecznika to nie miały prawie żadnego zainteresowania. Trochę mnie to zdziwiło bo myślałem, że o tej porze roku będzie to dla ptaków rarytas. Kilka lat wcześniej, latem na białe robaki fotografowałem wróble. Może masz rację i pora powrócić do tego pomysłu.
Ależ tu się uzbierało pierzastego dobra. Ciężko wyróżnić konkretne zdjęcia dlatego gratulacje dla wszystkich - świetne zdjęcia.
8. Pąki na czereśni już pękają :)Załącznik 232658
9.:)Załącznik 232688
na co wabisz, ze takie ciekawskie? Na zegarek?
Na oczko wodne :grin:
10.Załącznik 232724