Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Orfa zabrałem.
Będzie w następnej edycji popRAWki.
Dobra, też zabrałem orfa. Myślę że będzie fajna zabawa :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Dobra, też zabrałem orfa. Myślę że będzie fajna zabawa :D
Będzie, zwłaszcza że każdy będzie mógł się zmierzyć z tajemniczym Niutkiem - mistrzem przeprostów. :-D
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Jest krzywa i paskudnie ciachnięta. Pokazałeś sporo nieciekawego muru a zupełnie zlekceważyłeś ciekawy ażur bramy.
Ciekawe jakiego obiektywu użyłeś, bo EXIF o tym milczy ;)
Mnie Exif pokazuje: Olympus 14-42 Lens. Fajne malowidło na ścianie. 5 (ta druga) też niezła.
Heniu uległem iluzji i tyle. Ta iluzja to pręt pokrywający się pionowo z latarnią i skrajem muru. Tyle że mnie zwiodło bo fota faktycznie "trochę" leci, kadr to mój własny wybór. Boguś to fajnie na rawie tej cerkwi pokazał.
Dzięki za miłe słowa, ale zabawa i nauka patrzenia trwa nadal, to i frycowe być musi.:grin:
A co do prostowania większości fotek, używam na razie Mirkowego ShiftN- a i niemal wszystkie położone budynki ładnie mi prostuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Nie jestem Andrzejem, ale się domyślam :wink: Tak na mój rozum - brama jest ciachnięta ... hmmm, paskudnie. Trzeba było się cofnąć. Dużo cofnąć. Z exifa widzę, że robiłeś na 14 mm, a 14 mm prawie nie gnie, więc prostowania było niewiele. Do wyboru - albo się cofnąć aby mieć zapas na kadrowanie i prostowanie, albo użyć szerszego obiektywu. A jeśli już nie dasz rady, to patrz na szczegół. Ten motyw kwiatowy w kształcie róży wiatrów na dole bramy jest wart uwiecznienia. Bardzo wart.
A szczegół ? - popatrz.
Swietne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
... wstrzymajcie się, zrobimy konkurs, na mistrza perspektywy i prostowania fot.
No to poczekam!
Załącznik 80790
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Mnie Exif pokazuje: Olympus 14-42 Lens.
Chodzi mi o obiektyw jakim Bodzip zrobił swoje zdjęcia :)
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Jak znam Bodzia to iso 200 epl3 35-100 i mieszane w gimpie i nie na Windowsie(Marysia dyktowala jak obrabiac)
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
ZD 9-18 podpięte do E-PL3. Dokładnie 9 mm.
---------- Post dodany o 21:28 ---------- Poprzedni post był o 21:25 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Jak znam Bodzia to iso 200 epl3 35-100 i mieszane w gimpie i nie na Windowsie(Marysia dyktowala jak obrabiac)
:mrgreen:
He, Marysia - wiadomo :D
35-100 jest raczej studyjny, chyba go nie kupię. Natomiast 7-14 pewnie tak.
Pięknie zrobił i będzie co naśladować:grin:.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Pięknie zrobił i będzie co naśladować:grin:.
A mogl lepiej.Ostatnio leniwy jakis i o mikro kontrastach zapomina.A zelazo kute lubi jak widac,gdzie i jak mlotkim bylo bite