Misię 1 i 4. Widzę, że aparat Ci nie potrzebny.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Misię 1 i 4. Widzę, że aparat Ci nie potrzebny.
Pozdrawiam.
oj dawno mnie tu nie było, nadrabiam więc swoje zaległości
opinie o tym zdjęciu były różne - a mnie się podoba
można odetchnąć i nacieszyć się szerokością kadru. A to interesujące ze wzlędu na minę mostu w zestawieniu z tym mazajem na dole :)
Pierwsze podejście do obiektu jak najbardziej miodnie pokazane..
spokojnej miłej i słonecznej niedzieli :)
pozdrawiam
Helmuth - a może zainteresowałbyś się XZ-2? Małe, do kieszeni wsadzisz, a możliwości spore. Coś kojarzę że namawiano Cię ostatnio do zmiany sprzętu. A z tym kompakcikiem nie musiałbyś komórką focić.
Nawiasem mówiąc nieźle Ci to wyszło.
Nie sądzę, że jest to dobre rozwiązanie. Fotograf z Twoimi umiejętnościami będzie wymagał więcej od swoich zdjęć , ale natenczas do wymiany sprzętu XZ-2 zmniejszy zapotrzebowanie na kasę potrzebną do takiej wymiany .
Używka E-M5 czy choćby E-PM2 z którąś Sigmą systemową da na pewno o niebo lepszy obrazek.
Bardzo podoba mi się jak kadrujesz. Ostatnie dwa zdjęcia najładniejsze z wrzuty ostatniej.
A ja myślę, że helmuth ze swoimi umiejętnościami potrafiłby wyczarować z XZ-2 cuda. A aparat jest mały i naprawdę bardzo sympatyczny. Tak naprawdę, to chciałbym by w m4/3 było kilka rozwiązań zastosowanych w tym kompakciku.
To może być taki przykład, że widziałem gorsze zdjęcia (od strony technicznej ma się rozumieć) od tych zrobionych luszczanką:wink: (niekoniecznie tu na forum), o czym tam kiedyś pisałem i ktoś tam odpisał, że to niemożliwe... W obu przypadkach mam na myśli już te pomniejszone zdjęcia, wstawione do netu. Dla mnie nie jest tu za bardzo istotne, że ktoś tam przy obróbce dodatkowo jeszcze popsuł te z lustrzanki, a z komórki dobrze obrobił.(co zreszta podkreślałem przy swojej wypowiedzi) Liczy się fakt, efekt końcowy:)
Możliwe, ale sądzę, że nieustająco walcząc z szumem, a gdyby potrzebował odrobinę wyższego ISO, szybko ta zabawa by mu zbrzydła. W jego fotografii najważniejsze są kadrowanie i szczegół, a to drugie zwłaszcza nie idzie w parze z malutką matrycą. Pomagałby za to bardzo dobry obiektyw.
Kurna, ale zamotałeś!
Trzy razy czytałem ten tekst i dalej nie mogę zrozumieć o co chodzi. Zdaje mi się, że o efekt końcowy :roll:
Więc jaki on jest tym razem?
Pewnie nigdy się o tym nie przekonam. Jeśli już mam się przesiadać na coś innego, to niech to ma podobną matrycę a nie mniejszą.
Pewnie dałbym radę, przecież zaczynałem od kompakta (SP550UZ) z matrycą 7Mpx ale przesiadłem się na większą matrycę i niech tak zostanie.
Możliwość wymiany obiektywu, też ma dla mnie duże znaczenie.
helmuth - może poproś o możliwość przetestowania XZ-2 w ramach OlyTest? Myślę że efekty mogłyby być zaskakujące.
Helmuth - zyjesz ty? Pokaz jakies zdjecia z "imprezy".
Otwarcie EBC :)
Ale się narobiło! :shock:
Załącznik 143856
Dobry zakup, będzie pan zadowolony :) Gratulacje.
Gratulacje :D
Na razie uczę się trzymać "toto", żeby nie popsuć.
Jakieś takie małe, delikatne ale zdjęcia (na razie w pokoju) robi całkiem, całkiem :-P
Helmuth przyjmij ode mnie uścisk prawicy i gratulację za zakup:grin: Foć na chwałę swoją i Olka.
Noooo, Heniu zaszalał. :mrgreen:
Teraz czekamy na produkcje pionów, poziomów i innych geometrycznych przekształceń wertykalnych. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pamiętam :grin:, ale inny sprzęt, to inne podejście do starych tematów, inne ich odwzorowanie. :mrgreen: