Czasem warto coś wyciągnąc z szuflady :)
Wersja do druku
Czasem warto coś wyciągnąc z szuflady :)
Drugie "takie se" misię.
Pozdrawiam.
A mnie się podoba 1478. Jaki sprzęcik?
[QUOTE=helmuth;1164020]Wybrałem się koło lotniska. Było po południu, mało światła ale ciekaw byłem co da się zarejestrować.
Mała ilość światła, zmusiła mnie do "zjechania" z czasem do 1/40 sek (ISO200).
Oto efekty:
Załącznik 139630Załącznik 139631Załącznik 139632[/QUOTE
Jak na zdjęcia E520 i kitem, to całkiem niezłe, pozdrawiam,
]
Samolociki ok, choć takie szare nieco. Może chociaż podciągnięcie kontrastu/wyrównanie histogramu? Choć istnieje ryzyko, że będą wtedy jak setki innych samolocików w sieci... Tak czy siak, zazdroszczę lotniska na wyciągnięcie ręk... Obiektywu :)
Samoloty ok ale mnie bardziej podoba się poprzednia wrzuta - jest bardzo przyjemna w odbiorze.
Zdjęcia się podobają mimo wszystko trochę bym rozjaśnił, tak o tyle:
Załącznik 139721 Załącznik 139722
Twoje ponizej:
Będzie nowy budynek do focenia. Już kończą nową siedzibę ECB (Europejski Bank Centralny).
Będzie wyglądała tak
Pierwsze moje podejście:
Załącznik 140698
Jakiś... krzywy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
W oczekiwaniu na całkowite oddanie nowego budynku ECB, zdjęcia porannego z lotniska:
Załącznik 140771 Załącznik 140772
Że też ja tego biurowca sfocić nie mogę:grin:
Heniek zazdroszczę modelu. Samoloty zacne. też bym tak chciał.
Jaki problem- przyjedź do Frankfurtu :-P
Jest tam w tle:
Załącznik 140894
Kawał mi się przypomniał. Armia Czerwona wyzwala Polskę. Ruski żołnierz zaciągnął dziewczynę w krzaki, żeby się z nią pokochać. "Rzucił" ją na trawę, a sam ściąga spodnie. A dziewczyna woła: pokrzywy, pokrzywy!!! Ten patrzy, wzrusza ramionami i mówi: Kriwy, nie kriwy, jaki maju, taki pchaju.
Mam mieszane uczucie. Miejsce, pora fotografowania jest OK. Ale IMHO w kadrze za wiele jest elementów przyciągających, albo odwracających uwagę. Mam na mysli budynek z prawej. Jest umieszczony na skraju i jest wielki. Na tyle wielki, że ciągnie pylon mostu i budynek w tle.
Myślę też, że mógłbyś spróbować dać więcej kontrastu.
Chciałem zmieścić cały most w kadrze. Taki jego urok, że jak prawy koniec chcę pokazać, to musi być kawałek budynku. Nie chciałem go ciąć w połowie a jak już ma być w kadrze, to niech nie będzie na samym skraju.
Taka uroda miejskich widoków, że często jest dużo w kadrze.
Co do kontrastu, to pewnie, że mógłbym. Nie chciałem jednak tego robić. Powietrze dziś było mało przejrzyste, jakby lekka mgiełka i chciałem to pokazać.
Ale kładka mostu zlewa się z linią horyzontu i w sumie zdjęcie niezbyt ciekawie wyszło
to niestety trudność często występująca przy fotografowaniu mostów :(
To jest sklejka z trzech klatek :)
Tym razem, nie ma budynków, ktore rozpraszają ani horyzontu, z którym zlewa się linia mostu:
Załącznik 141076
Noooo Panie. Most pokazałeś mniutnie :grin:
Nie bawię się w komercję (no chyba, że za odpowiednie pieniądze) :-P
Jeszcze kilka zdjęć tego mostu, już z jego jezdni:
Załącznik 141166Załącznik 141167Załącznik 141168Załącznik 141169Załącznik 141170
Heniek most nie tylko okazały, ale i fajnie pokazany. A lampy to.........stara zmora:grin: Skąd ja to znam:grin:
Miło czytać, że komuś się podoba ;)
Jestem "na wyjeździe" i oczywiście bez aparatu. Ale od czego jest komórka :)
Załącznik 142494Załącznik 142495Załącznik 142496Załącznik 142497