Jak kazda pora roku ma swoje kolory, to jesien w obiektywie prezentuje sie najbardziej okazale co widac na fotkach.
Wersja do druku
Jak kazda pora roku ma swoje kolory, to jesien w obiektywie prezentuje sie najbardziej okazale co widac na fotkach.
Przyjemne jesienne widoki ze wskazaniem na 272 które kompozycyjnie jest lepsze. Przychylam sie do zwiększenia nasycenia kolorów.
Dziękuję wszystkim za odzew na ostatnie zdjęcia.
Jeśli chodzi o zwiększenie nasycenia i kontrastu to spróbuję, choć powiem szczerze, że w trakcie obróbki (bardzo podstawowej z resztą) bałem się by właśnie z kontrastem i kolorami nie przesadzić. Widać byłem przesadnie ostrożny :).
Pozdrawiam
Ostatnie dobre, choć faktycznie możesz je jeszcze dopracować.
Czekam na wersje2.
Ja też za 272 :) + troszkę kontrastu :)
Raz jeszcze dziękuję za odwiedziny i opinie. Zamiast wersji 2, trzy zimowe kadry. Nie wiem czy w ich przypadku nie przesadziłem z kontrastem.
273.
http://gbylicki.republika.pl/olympus...00778_zima.jpg
274.
http://gbylicki.republika.pl/olympus...00811_zima.jpg
275.
http://gbylicki.republika.pl/olympus...00806_zima.jpg
Pozdrawiam
274. jak dla mnie..( snieg spadajacy, fajny efekt)
J/w
Na 273 padający gęsty śnieg, trochę zamazał obraz. Podobnie na 275, spadający trochę zbyt blisko śnieg również trochę zamazał obraz.
Najlepiej spadający z drzew śnieg, wyszedł na 274.
Przyznam, że i ja podobnie myślę. Dodam jeszcze tylko, że tradycyjnie (przynajmniej w moim przypadku) zdjęcie nie dorównuje naturze.
Dzięki za poświęcony czas.
Mimo tego śniegu spadającego :) 275 jak dla mnie najładniejsza
II wersja zdjęcia nr 272. Nie wiem na ile sensownie udało mi się wprowadzić sugerowane zmiany.
272. wersja II
http://gbylicki.republika.pl/olympus...as_jesien2.jpg
Pozdrawiam
Było ładnie ale teraz jest bardzo ładnie. Fajną jesień uchwyciłeś. Jeśli chodzi o zimowe to też 274. A inne w galerii też ekstra.:grin:
Mnie się widzi :)
Mnie tez sie widzi..!
mnie sie tak te 272 by widzialo
Witam.
272 by Mirek54, oj widzi mi się, oj.
Witam
Dzięki za nawiedzenie wątku i każde "3 grosze" do niego dorzucone.
Mirek54,
jak dla mnie Twoja wersja 272 jest zdecydowanie za ciemna i zbyt różna od tego co zarejestrowałem gołym okiem. Ale to tylko moje skromne zdanie.
Pozdrawiam
Witam
Niedawno przechodząc obok cmentarza, zdecydowałem się tam wstąpić. Skuszony zachodzącym słońcem i chmurami na niebie zrobiłem kilka zdjęć. Przyznam, że nie przepadam za taką tematyką i sam nigdy wcześniej takich zdjęć nie wykonywałem.
273.
273a.
Pozdrawiam
Przeszkadza mi bałagan w tle.
Wiem, że nie można było rozmyć tła, ze względu na niebo, które Cię zainspirowało. Niby wszystko w porządku w kadrze- krzyż w LD, drzewo (jego konary) w PG, ładne niebo ale tło... :roll:
Ja rozumiem, że to cmentarz ale w tym zdjęciu, groby i krzyże w tle przeszkadzają. Przynajmniej mnie :wink:
Nie da się ukryć, że z dziełem sztuki tutaj do czynienia nie mamy :).
Dziękuję za odwiedziny, a przede wszystkim za rzeczowy komentarz.
Mi się kadr podoba, przeszkadza jedynie kawał prostokątnego budynku w tle.
Grzesiek budź sie z zimowego snu, czekamy na foty! :wink::grin:
Dziękuję Wam bardzo za wizytę.
Z tym "przebudzeniem", to może być ciężko. Śpioch ze mnie okrutny.
274. Kolejny "debiut", czyli coś a'la High Key (mam nadzieję, że dobrze to nazwałem).
275.
Pozdrawiam
Portrecik podoba sie..
Portrecik przyjemny, choć może troszkę za bardzo high. Natomiast co przeszkadza,to taki układ rączek. Nie wygląda to dobrze.
Witam
Dziękuję za uwagi na temat portretu. Wszystko, co może przyczynić się do tego, by następny był lepszy jest mile widziane, a wręcz pożądane.
Co do liści, to zasłaniały one słońce. Nie chciałem żeby górna połowa zdjęcia była wypalona i schowałem się za liśćmi. Mam jeszcze wersję poziomą tego widoku ale także z liśćmi.
Pozdrawiam
Witam
Krajobraz przemysłowy.
276.
Pozdrawiam
Bardzo klimatyczne foto... choć razi mnie to centralne kadrowanie.. niby jest łądna naturalna ramka, ale mimo wszystko...
Bardzo udane msz :) Great
Mi również się podoba.
A w przeciwieństwie do Grizza centralny kadr w tym wypadku mi nie przeszkadza.
Dziękuję bardzo za odwiedziny i komentarze.
Odnośnie centralnego kadru, szczerze mówiąc zbyt wiele czasu na kadrowanie nie miałem, a zależało mi na uchwyceniu oddechu pana z łopatą. Musiał więc zostać "trafiony" pomiędzy dwoma obłokami pary.
Fajne to ostatnie, nie mam uwag co do kadru, fajna ramka, no i przede wszystkim "dymy".
Co do dwóch wcześniejszych - zgadzam się z przedmówczyniami - portret ładny ale ciut za bardzo high ;) W pejzażu faktycznie trochę te liście za bardzo dominują ale rozumiem zamysł.
No i fajnie, że słońca trochę wpuszczasz na forum :)
Ostatnie kapitalne. IMHO robotnicy wylaniajacy sie z dymu rownowaza kadr. Swiatlo i naturalna ramka wypelniaja obraz.
O portrecie i plenerku powiedziano wszystko i przyłączam się do tego. Ostatnie świetne i ładnie to oddałeś.
Krajobraz przemysłowy ladne swiatlo...podoba sie.
Dziękuję serdecznie za odwiedziny i opinie.
Cieszę się, że zdjęcie jest pozytywnie odbierane. Znaczy to, że w jakimś stopniu, udało mi się być w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu. Do tego ze sprawnym aparatem :).
Niestety nie udało mi się to w przypadku "krajobrazu z liśćmi" (275). Choć chyba była taka szansa. Musiałbym jednak uwolnić aparat z torby, kilkadziesiąt sekund wcześniej niż to uczyniłem. Miałbym wtedy w kadrze sarnę, przeskakującą jednym susem nad oświetloną drogą. Proszę mi wierzyć, wyglądało to znacznie ciekawiej niż sama droga i liście :)
Pozdrawiam
Witam
Taka jedna górska propozycja.
277.
Pozdrawiam
Bardzo przyjemny obrazek. Minimalnie scięłabym dół. Ale to tylko moje wrażenie.
Serdecznie pozdrawiam :grin:
Calkiem fajny widok, ale mam takie samo wrazenie jak Wamilia...troche mniej u dolu byloby lepiej.
Pozdr.