-
Bardzo podoba mi się że nie boisz się zatrzymywać na zdjęciach tego co widzi każdy, a mało kto poświęci chodź chwilę aby popatrzeć.
Każde ma coś w sobie, ostatnie szczególnie bo temat na zdjęcie świetny, ale trzeba by więcej popracować- w plenerze bo tylko kolejny pstryk może tu przynieść poprawę.
Pozdrawiam
-
3 załącznik(ów)
Ostatnie przebłyski jesieni jakie zrobiłem. Dzięki za opinie i proszę o nastepne.
-
co jedno to bardziej kolorowe.. a kolorów bardzo dziś brakuje.
-
Bardzo ładne, jesienne kolory na 221. Na 222 chyba za bardzo szukałeś światła, chyba niepotrzebnie i trochę przeostrzyłeś. Temat mi się podoba, ma klimat.
-
Ale przyjemnie, cieplutko u Ciebie w wątku :) Najbardziej podoba mi się to brzozowe, zgadzam się z Helmuthem, że ma klimat. Natomiast, co do ostrości, to bardziej mam do niej obiekcje na 221, niż 222, ale niczego nie daje sobie uciąć ;), oczy mam już dzisiaj zmęczone.
-
brzozki sie podobaja. moze dlatego, ze przypominaja swojskie klimaty... w okolicy takich nie ma...
-
Ostatnie przebłyski jesieni bardzo mi się podobają a już fot.222 - brzózki po prostu piękne!
Zauważyłem na tej fotografii zupełnie coś nowego u Ciebie,coś co zupełnie zmienia oblicze fotografii.To coś zupełnie nowego u Ciebie Wiejo i życzę Ci abyś szedł tym tropem dalej i nie zbaczał z tego kierunku ani milimetr.Mówię o obróbce - gdyby nie była w Twoim wątku ta fotografia,nigdy bym się nie domyślił,że to Wiejo tak pięknie wywołał. :)
Koniecznie ale to koniecznie pracuj dalej nad tym a zobaczysz,że nawet z bardzo banalnego motywu,dzięki odp.obróbce można otrzymać zaskakująco piękną,atrakcyjną fotografię!
Prawda jest taka - na sukces zdjęcia składa się kilka elementów,oto one w dowolnej kolejności:talent czy też wrażliwość fotografującego,motyw fotografowany,techniczna jakość fotografowanego motywu (naświetlenie,ostrość,kompozycja) i obróbka czyli cała ta kreatywna zabawa suwaczkami. :)
Pozdrawiam serdecznie Wiejo Ciebie i Twoich czytelników.
-
Trochę cieplej się zrobiło od tych fotek. Podoba mi się 222 las brzozowy. Kiedyś napisałeś pod moim zdjęciem: "Las jest piekny ale wydobycie z niego tej magii która nas zachwyca jest niezwykle ciężkie". Faktycznie Twój las nie jest takim zwykłym zbiorem brzózek, jest w tym zdjęciu coś więcej. Cała seria bardzo ładna.:grin:
-
Ładne listki skąpane w jesiennym słońcu,lecz czegoś mi w nich brakuje. Brzózki świetne :)
-
Brzózki wyszły fantastycznie. Od razu to zdjęcie przyciąga wzrok i naprawdę jest się czym zachwycać. Świetne zdjęcie.
-
Ładna ta ostatnia trójeczka. Wyrazista i taka... optymistyczna :)
-
Od ostatniej serii aż mi się cieplej na duszy zrobiło. Brzózka krzepi.
Pozdrawiam
-
Brzózki baaaardzo! Niesamowity klimat udało Ci się uchwycić. Ale listki nie przemawiają do mnie :( Nie umiem ocenić.
-
Wszystko napisane, potwierdzam, że się podobają ;)
pzdr
-
222 - podoba mi się to zdjęcie, bo jest proste. Bez zbędnych udziwnień.
-
Kolezanki i koledzy juz wyczerpali temat, ale przede wszystkim chce podkresli to co powiedzial e-510, Wiejo widac u Ciebie bardzo duze zmiany na lepsze w obrobce (alez Ci tego zazdroszcze...:oops:) bo wrazliwosci masz w nadmiarze. Brzozki rewelacja i na pozostale rowniez nie mozna spojrzec obojetnie.
Pozdr.
-
brzozowisko na fototapete :)
-
Listki i brzozy bardzo udane.
-
3 załącznik(ów)
Dzięki za opinie i cieszę się z przychylnego przyjecia ostatnich zdjęć. Obecne powstały podczas niedawnych srogich mrozów na spacerku w lesie i jego obrzeżach. Korzystając z okazji Wszystkim Forumowiczom składam życzenia wesołych Świąt Bożego Narodzenia i spełnienia marzeń w Nowym Roku.
-
Wiejo, również wszystkiego najlepszego Ci życzę. Zdrowia, wszelkiej pomyślności i spełnienia marzeń.
-
Zimno się robi jak się patrzy :) Ostatnie podoba mi się najbardziej :) Dzięki :) Tobie Wiejo Również wesołych pogodnych spokojnych i ciepłych świąt :)
-
taka ładna zima u Ciebie na fotkach a za oknem błoto. Najserdeczniejsze życzenia Świąteczno-Noworoczne.
-
Dla Ciebie również zdrowych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i udanego 2010 roku :)
-
Przepiękne! Szczególnie ostatnia - ściana lasu ma jakby trzy różne faktury - genialnie chwycone. Nie wiem tylko czy śnieg nie ma jakiegoś fałszywego odcienia - u mnie trochę niebieskiego dużo.
-
Trzecia fotka fajna z serii..! Pogody ducha i spokojnych radosnych Swiat Bozego Narodzenia!
-
Trochę mnie nie bylo więc na Świąteczne życzenia już za późno ale...
Wiejo, przyjacielu wszystkich :roll: Wszystkiego dobrego w Nowym 2010 roku, zdrowia dużo oraz mnóstwo udanych zdjęć :grin:
-
2 załącznik(ów)
Dziękuję za życzenia i z okazji Nowego Roku wszystkim odwiedzającym i nie odwiedzającym składam życzenia spełnienia marzeń. Na załączonych zdjęciach motywy na tle pierwszego opadu śniegu w tym roku.
-
Dzięki za życzenia. Tobie również Najlepsze życzenia, spełnienia marzeń i wszystkiego dobrego. Z ostatnich spodobała mi się druga. :grin:
-
Bardzo przyjemne kadry. Miło zobaczyć coś kolorowego w ten niezbyt przyjazny okres. :grin:
Wiejo, Tobie również wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, spełnienia marzeń i wspaniałych zdjęć.
-
Dzięki Wiejo :) Tobie również wszystkiego Naj :)!!
-
Przylaczam sie i ja do zyczen.. Wszystkiego naj.. w tym nadchodzacym Nowym Roku 2010.
Ps.Fajny klimat fotek!
-
3 załącznik(ów)
Trochę ostatnio pogoda nie sprzyja i ciągnie sie tak od ostatniego dnia starego roku z którego aury kilka fotek zamieszczam. Prawdę też mówiąc chciałbym zasiegnąć porady czy użycie kolorowej parasolki to dobry czy zły pomysł.
-
Ładne zdjęcia,mają klimat.Wg mnie parasolka jest zbędna.
-
ładne te mgliste widoczki, parasolka jakoś mi nie pasuje, może lepiej gdyby była na styku widoczności, we mgle
pozdrawiam
-
ta parasolka, to jakiś motyw od bufetowej ;)
-
Kasprzyk, właśnie weszłam i chciałam napisać, że moim zdaniem parasolka fajnie zdjęcie ożywia i sprawia, że nie jest kolejnym mglistym widoczkiem.
I co mam teraz napisać? :lol:
To może pomilczę.
-
A mnie, parasolka się podoba. Właśnie przez te kolory. Ożywia tą mglistą szarość :)
Pozostałe MZ, lepsze byłyby bez koloru :roll:
-
parasolka robi fote.swietny pomysl.pokrecil bym tonacje.ja lubie krecic
-
Odnośnie parasolki nie ukrywam, że widziałem w necie zdjecia z takim akcentem i dawno temu kupiłem wrzucajac do bagażnika. Ta ciężka od wilgoci mgła przypomniała mi o niej dlatego ta próba. Helmuth zostałem przy kolorze bo zieleń rzepaku bardzo ciemna i w bw dawało mi za mocny czarny akcent. Jak próbowałem z zielonym filtrem to wydawało mi sie wyprane dlatego zostawiłem kolor.
-
Fotka z parasolka na tak, troszke bym nasycił kolorki . Albo mi się wydaje ale jakbyś za bardzo wyostrzył?
Pozdrawiam