Ach, te spojrzenie!
Wersja do druku
Ach, te spojrzenie!
Same wspaniałości dla oczu.
Dziękować!!!
155. Orzeł wylądował.... tzn. nie orzeł a Pelikan kędzierzawy.
Załącznik 215695
Bajeczne!
no więc odświeżam sobie ciekawe wątki. skłamałbym gdybym powiedział, że przejrzałem cały wątek. z ostatnich stron oczywiście nie ma zdjęcia, które nie jest ciekawe. Te z Hameryki są wspaniałe, ten kraj dużo dostał od natury w gratisie.
Aaaaaaale afrykańskie kadry zwierząt są hipnotyzujące. wielkie gratulacje za zdjęcie nr 143 - słoń, 145 - migracja i moja faworyta 154 - gepard. ręce same składają się do braw:)
@wyszomir, @abir Miło czytać, dziękuję!
156. Kotawiec sawannowy vel koczkodan tumbili vel werweta (Chlorocebus pygerythrus rufoviridis) czyli małpa o wielu twarzach tfu.... imionach.
Załącznik 215744
Genialny ten "Orzeł" :wink::grin:.
koczkodan - wiele razy słyszałem to słowo kierowane w moją stronę od małżonki. "Ty koczkodanie,,,,to i tamto....jeszcze tego nie zrobiłeś.....":roll:
teraz wiem co widzi małżonka gdy na mnie patrzy:mrgreen:
Orzeł, koczkodan - kapitalne zdjęcia :)
Dzięki Pany!
Na pewno mówiła to wyłącznie z sympatii, bo ten akurat koczkodan wielce sympatyczny jest :D
157. Potężny słoń afrykański próbuje nas przestraszyć, co poniekąd mu się udało...
Załącznik 215774
mocarny, i po przejściach.
poniekąd powiadasz. mnie przestraszył na monitorze. gdybym był na miejscu chyba potrzebowałbym zmiany bielizny:grin:
ale przygoda w tej Fafryce
Nie dziwię się, że mu się udało. Też by mi się adrenalina w takiej sytuacji podniosła:-)
Piękny kadr.
Jak zwykle piękne ujęcia . Podoba mi się zwłaszcza koczkodan , te kolory nieba , zieleń .
Dziękuję za odwiedziny :)
Dlatego zawsze wożę ze sobą kilka par na takie przypadki :lol:
158. Toko plamoskrzydły (Tockus monteiri)
Załącznik 215793
Pełna egzotyka w najlepszym wydaniu :)
Że też przyroda potrafi takie cudeńko zrobić :shock: no no no :)
Ależ dziwoląg, może to "dziabąg" :shock::eek::mrgreen:.
158 trafione potrójnie - w pozycję ptaka - ujęcie od ogona i rozwarty dziób, w tło - naturalne otoczenie, fantastyczny splot kształtów i światło penetrujące listowie oraz trafione kompozycyjnie.
Pzdr, TJ
Moje gratulacje :)
https://www.national-geographic.pl/g...tujacy-pelikan
Ojej nie byłem tu gdzieś od zdjęcia z kanionem.
Oglądam z przyjemnością.
Bardzo dziękuje wszystkim za miłe słowa.
Dzięki @Muminek!
Jestem niezmiernie zadowolony, że jury WKF NatGeo zauważyło moją fotkę. Jaram się jak małe dziecko bo to moje pierwsze pierwsze miejsce w większym konkursie :)
Jurorom spodobała się poniższa fotografia, już publikowana na tym forum:
Załącznik 215904
Ode mnie również gratulacje zwycięstwa w konkursie NG.
@Lilen – serdeczne gratulacje! Bardzo się cieszę z Twojego sukcesu :):):)
Pierwsze miejsce w konkursie NG, na który w sumie nadesłano ponad 13 tys zdjęć to powód do dużej satysfakcji. Mam nadzieję, że wygrana zachęci Cię do wysyłania swoich pięknych zdjęć na inne konkursy foto w przyszłości. Twoje egzotyczne podróże na pewno stworzą Ci taką możliwość jeszcze nie jeden raz.
czapki z głów
szczęki na ziemię
ręce do oklasków
brawo:)
@Lilen - Gratulacje! :)
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. To między innym dzięki Wam dalej chce mi się robić zdjęcia i podnosić swoje umiejętności - dziękuję jeszcze raz!
159. Zimorodek malachitowy (Corythornis cristatus), Nkhotakota Wildlife Reserve, Malawi.
Załącznik 216488
159. Coś pięknego :)
Faktycznie zimek pierwsza klasa :)
Gratulacje, WIELKIE:grin: gratulacje.:!::!::!:
Byłem na NG i widziałem.
Gratuluje zdjęcie mega a i Zimek pięknie za pozował
Zimorodek piękny.
Zimorodek cudny, nie bez powodu w nazwie ma malachitowy :)
Gdzie są takie ptaki ??? :shock:
U mnie tylko te, co balkony "przyozdabiają", pozbyć się ich nie można, namolne potwory. :evil:
Nawet wróble i sikorki zniknęły, nieraz te duże czarne co skrzeczą się pojawią i tyle. :cry:
A Twój zimorodek super, gratulacje ! :mrgreen:
Dziękować, dziękować... jesteście bardzo mili :)
Dzięki, byłeś na gali? Nagrodę też odbierałeś?
160. I kolejne zdjęcie z migracją tym razem pod nadzorem samej Jej Wysokości Królowej Sawanny.
Załącznik 216534
Super foteczka! Zbłądzona żyrafa oczekuje na okazję, a tam tłok, przepychanki, kurz, tętent i dudnienie.
Pzdr, TJ
Niesamowite zdjęcie. Rewelacja.
Klejnocik też piękny.
Nie da się ukryć, fota wyborna.