Dwójka z Nowej Woli fajny klimat :).
Wersja do druku
Dwójka z Nowej Woli fajny klimat :).
Domek w czerni i bieli super.
ostatnie jak z "U Pana Boga za Piecem" fajne - sielankowy nastrój z nich bije
kajakowe totalnei zarąbiste, naprawdę poprzez takie zdjęcia chce mi się na spływ popłynąć...
co do wrzuconego filmiku - świetne to jest, ciekawe czy trudno czyms takim się operuje... jak robił salta to jakby nie patrzeć trochę energii w nie wkładał..
interesujące naprawdę, bo nie widziałam chyba nigdy wcześniej tego cuda
Dziękuję wszystkim za komentarze i zapraszam do rzucenia okiem na kolejną wrzutkę. Tym razem troszkę cienowania z Warszawy.
1,2,3,4
Jeszcze kilka kolorowych strzałów z miasta. Wszystkie zdjęcia zrobione klasyczną optyką OM
5,6,7,8,9,10,11
Cieniowanie <3, z drugiej wrzutki pierwsze też mi się bardzo podoba.
Tym razem kilka strzałów rodzinnych z nad jeziora Wigry ;)
1,2,3,4
Jeszcze jedno zdjęcie z zeszłotygodniowego spaceru po mieście. Gdzieś mi się posiało i zapomniałem wrzucić ;)
12
No i lepiej :)
Przynajmniej moim zdaniem :wink:
Kilka zdjęć z kajaków po Czarnej Hańczy. Mam nadzieję, że Wam się spodobają :)
Tym razem był to spływ rodzinny. Troszkę inaczej niż zwykle, ale też było fajnie. Jeśli fotografujecie ptaszyska to polecam Wam odcinek z Dworczyska do Mikaszówki. Spotkanie z orłami, zimoradokami i innym ptactwem gwarantowane. Nie bierzcie tylko kumpli z browarami bo nic nie zobaczycie ;)
1,2,3,4,5
Ładne są fotki Twe.
1-klasyka
2-rewelacja, (też mam takie dziadek z wnukiem i pagajem)
5-były wysokie przenioski widzę:grin:
Na zdjęciu z łódką "wifi" brakuje mi troszke "powietrza" przestrzeni po prawej. Moim zdaniem zbyt centralnie.
Dzięki serdecznie za komentarze. Przy łódce faktycznie mogło by być więcej powietrza, ale fotografuję stałką i nie było jak zejść z ogniskowej a centralnie faktycznie jest ;)
Niezła zajafka. Chętnie bym kajaczkiem przez taką śluzę się przepłynął :) Dlatego z tej wrzuty śluzową fotę wybieram.
No to masz jeszcze troszkę czasu by zaliczyć jeden z fajniejszych spływów. Śluzy są dwie a jednorazowa przeprawa kosztuje z tego co pamiętam 4,8zł. Do połowy października działają normalnie a potem jakoś do 16.00. W sieci można wyszukać dokładne informacje na ten temat. Jeśli mogę polecić termin to najlepiej połowa października będzie najbardziej urodziwa. Start w Maćkowej Rudzie i nocleg w leśniczówce w Głębokim Brodzie. Wczesnym rankiem pobudka i spływ do Mikaszówki ;)
Kilka przedpołudniowych strzałów ze spaceru po lesie Kabackim. Wszystko oczywiście szkiełko OM
1,2,3,4,5,6
Splywowe fotki swietne . Sluzowanie płatne jest ? Byłem 30 lat temu Na Czarnej Hanczy.
Z co tego pamiętam to 4,80zl, ale moge się mylić. Płaciłem w biegu a pamięć ludzka jest zawodna ;)
Na Czarnej Hańczy jako dziecko byłem wielokrotnie. Jeździłem też z bratem i kolegami na obozy wędkarskie na Jezioro Mikaszewo. Teraz z sentymentu często tam wracam. Ojca wożę z kuzynem do Bryzgla nad Wigrami, tam sobie chłopaki spiningują a ja kręcę się po okolicy ;)
W ostatni weekend zaliczyliśmy kajakiem uroczą (i odkładaną od dłuższego czasu) Marózkę. Gdybym miał wybrać najpiękniejszą trasę kajakową to bez wątpienia ta się plasuje w pierwszej trójce. Rzeczka jest momentami wymagająca, ale okoliczna przyroda rekompensuje wszystkie utrudnienia ;)
Wybraliśmy trudniejszą trasę z Mielna, przez Waplewo do Kurek. Jeśli komuś nie widzi się udręka szarpania kajaku po płyciznach to polecam 8km odcinek ze Swaderek na Jezioro Święte.
Dzień Pierwszy
1,2,3,4,5,6
Dzień drugi
7,8,9,10
Kilka zdjęć samej Marózki bez pleców kolegów ;)
11,12,13
fajne hobby, mój brat swego czasu kajakował, ja jakoś się nie wciągnąłem :) zapowiada się fajna relacja, 4 super
---------- Post dodany o 22:11 ---------- Poprzedni post był o 22:08 ----------
9, 10 i 11, rzeczywiście piękny szlak wodny i te 3 zdjęcia świetne.
Świetne. Spodobały mi się m.innymi 5, 9, 13.
świetne propagowanie spływów.
podoba mi się
Pierwsze to właśnie OM 50 f 1.4 a reszta OM 135 f2.8. Właściwie to nimi fotografuje na codzień. Czasem używam ZD 9-18, ale najcześciej mam podpięte wlaśnie manuale.
---------- Post dodany o 09:20 ---------- Poprzedni post był o 09:10 ----------
Jakoś tak wyszło. Kiedyś wiecej łaziłem po górach, ale aktualnie moich kumpli cieżko zmotywować do wyprawy. Troszkę jest to też trudniejsze logistycznie bo raz, że daleko a dwa na krótko się jechać nie opłaca. A kajaki można zorganizować zawsze i praktycznie wszędzie ;)
Jak zwykle jestem zachwycony.
12, 13 podoba mi sie.