Olek też takie robi. Byłem uczestnikiem premiery E500. Wyżerki pod sufit, przy okazji możliwość fotografowania "modelki z Wackiem" i inne atrakcje jakie oferowała Luksfera.Cytat:
Zamieszczone przez RobertW3D
Pozdrawiam
Wersja do druku
Olek też takie robi. Byłem uczestnikiem premiery E500. Wyżerki pod sufit, przy okazji możliwość fotografowania "modelki z Wackiem" i inne atrakcje jakie oferowała Luksfera.Cytat:
Pozdrawiam
Tak, praca dziennikarza jest bardzo trudno - jak tu obiektywnie ocenić aparat i wybrać ten najlepszy po takich wyżerkach ... :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
Ciekawe jak będzie krajowa prezentacja E-400 i czy OP da parę wejściówek dla Jedi z OC? :D
Eeeee, weź przestań!!!! Modelka w wackiem? Fuj!!!!!!!! ;)Cytat:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Tak seee dzisiałł polukałem w empiku w różnych gazetkach na obudowę tego E400 ma jakoś nieproporcjonalnie dobraną fakture powierzchni matriału na body . Masakrycznie to wygląda. Wzorki po prostu za duże do tej obudowy. No nic, ale trza obmacać w realu jak to się reki ima.
Obmacamy, obmacamy, ja proponuje zakład o kszynkę kiedy kupisz E-400 :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez robin102
Ja mam lepszy zakład - kiedy Robin kupi a potem sprzeda E400 (tak jak pogonił do Żyda E-1 :mrgreen: )Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Kupię Kupię ale pewnie Nastepce E330 bo mi zaczyna się podobać taki myk z LV - mialbym do szpiegowskich fotek. Ale musa go wsadzić w jakąś ładniejszą obudowę, a nie podobną do E300.
W moim E500 brakuje tak naprawdę dwóch rzeczy. Jednej dużej (przyzwoitego wizjera) i drugiej małej (LV do fotek street). A problem szumu to dla mnie pikuś.Cytat:
A od kiedy nie podoba się Tobie E-300? Zawsze myślałem, że podoba się Tobie ten kształt naleśnika :DCytat:
kształt nalesnika odchodzi po nałozeniu na stałe gripa....hehehehee
a spróbujcie nałozyc grip do e500 ;) ;) ;) :razz:
Jaki grip do E500??? Co wy Kluźniak pierdzielicie????Cytat:
Zamieszczone przez Davnes
Hehehe ... chyba nie szczaiłeś jego joke'a ;)Cytat:
A gdyby był grip do E-500 to wtedy by wyglądał prawie jak profesjonalny aparat ;)
Podoba i podobał się przy zakupie nawet bardzo się ,ale coraz mniej .Cytat:
Cytat:
Prawie... ;)
Było "macanie" ... po którym nastąpiło rozczarowanie - po pracy
przez dłuższy czas E-1 oraz E-500.
http://www.lechfoto.pl/plener_stf/index.html
Według mej oceny - doskonały sprzet dla kobiety, o małych dłoniach.
Lekki - cudowne obiektywy nowej generacji Olympusa.
Miło Cię znowu widzieć Lechu :)Cytat:
Zamieszczone przez lech2
Jak możesz, to powiedz coś więcej o jakości zdjęć (kolory, szumy) i obiektywach. Czy wg. Ciebie warto wymieniać 14-45 i co ważniejsze 40-150 na nowsze wersje?
/EDIT - A tak swoją drogą, to na fajnej konferencji byliście .... Radku, a jak się sprawdzała Sigma?
A jakieś ORFy :>Cytat:
Zamieszczone przez lech2
Nie ma i NIE będzie ... !
Jutro jeszcze zoo i będzie komplet. Do zdjęć księżyca się nadaje ;-).Cytat:
Pozdrawiam
To już widzieliśmy :-)Cytat:
Oprócz "portetówek" strzel trochę zwierzątek w ruchu - jestem ciekaw jak będzie sobie dawała z tym radę :-)
A co do E-400 i obiektywów - czy moglibyście napisać coś więcej o jakości zdjęć z nich?
Co mówił Wacek Wantuch o tym nowym cacku - do aktów się to to nadaje ? :)
mnie bardziej interesuje, czy ta gestsza matryca polozy na plecy niektore szkielka Zuiko, czy raczej dadza jej rade :-)
Z wymianą obiektywów bym się jeszcze wstrzymał ... o samym sprzęcie niewieleCytat:
mogę powiedzieć ... model który "macałem" był egzemplarzem przedprodukcyjnym,
zatem też nie w pełni miarodajne mogą być oceny ... Ja pozostaję przy tym co mam
- jeszcze czas na zmiany dla mnie NIE nastąpił !
P.S.
Jeżeli nie będę dla moderatorów "zawadą" zajrzę częściej na forum.
Zapraszam na Jubileuszowy PIKNIK 18 - 19 listopada u Kudłaczy/Pcimia
wiecej ... :
http://www.ggf.malopolska.pl/propozycje.html
wowczas już o E-400 będzie można więcej powiedzić !
Myślisz, że nagie panienki mogą zwiewać sprzed obiektywy tak szybko, że AF nie nadąży? :D Do aktów nadaje się każdy aparat. Wypowiadam się, choć mam marne doświadczenie w tym temacie. Ale zamierzam to wkrótce zmienić. ;) :razz:Cytat:
Czyli nie widać jakiegoś szczególnego wpływu szkła ED na jakość? O ile do starego 40-150 nie mam jakiś szczególnych zarzutów (a raczej same za) o tyle bardzo bym się ucieszył gdyby 14-42 miało mniejsze CA i lepszą ostrość (szkoda, że na długim końcu nie rozjaśnili go trochę ... )Cytat:
Zamieszczone przez lech2
Hehe ... uzasadnienie ciekawe, ale mi chodziło o przejścia tonalne, które kiedyś Wacław bardzo zachwalał mówiąc o E-1 w Chipie F-V :)Cytat:
połaziłem po stronce Lecha i wykopałem to... kompakt SP-xxx OLKA z FL-50 na plecach... jajca, co? skoro kompakt dał radę, to E-400 też pewnie dźwignie (ciekawe jak przy kadrze pionowym - trzymać lampę czy aparat?).
Hehehe ... co by nie było OT - zabawniej już tylko może wyglądać E-400 z ZD300 i FL50 :DCytat:
Zamieszczone przez KaarooL
Trzeba trzymać za lampę, czekam tylko jak olek wypuści gripa do FL-50 z powodu E-400... :razz:Cytat:
skoro kompakt dał radę, to E-400 też pewnie dźwignie (ciekawe jak przy kadrze pionowym - trzymać lampę czy aparat?).
Jednak ten E400 jest zdecydowanie za duży. Powinien się mieścic w pojemniku na aku w FL50.
Eee ... wystarczy do gniazda statywu przykręcić sznurek z cegłą ;)Cytat:
Zamieszczone przez blady
A co do rozmiaru, to wydaje mi się idealny do zdjęć podróżniczych i rodzinnych - lekki i całkiem zgrabnie wygląda. Super ergonomii bym się nie spodziewał - grunt, żeby jakość zdjęć była OK.
hej ;-) fajnie ze wpadles i mam nadzieje ze bedziesz teraz czesciej odwiedzal nasze forum.Cytat:
Zamieszczone przez lech2
pozdrawiam
Jezeli Waszmość nie będziesz mnie "ganiał" jak PIS ... Samoobronę -Cytat:
fajnie ze wpadles i mam nadzieje ze bedziesz teraz czesciej odwiedzal nasze forum.
to pozostanę dłużej w tym Klubie ... koalicja bez określania zobowiązań.
ja tu cie serdecznie witam... prosze nie psuc klimatu i nie mowic o polityce ;) ;) ;)Cytat:
Zamieszczone przez lech2
EOT pozdro :olekrulez:
znalazłem na dpreview:
bardzo ciekawe porównanie ISO
i gdzie jest ten postęp mój ulubiony producencie aparatów dslr???
Bardzo niefortunne porównania. Przy ISO 800 na E-500 było światło dzienne.
Zdjęcia z E-400 znamy , przy bardzo słabym oświetleniu i beż NR. :) wzieli najgorsze próbki.
Poza tym, naweyt jeśli poziom szumów jest taki sam, to już jest postęp, matryca jest większa. Zobacz co mówią 350D vs 400D. Ponoć szumy wzrosły dwókrotnie
Wszystkie drogi prowadzą do szumu :D
Zeby test był wiarygodny, to powinny być fotografowane te same motywy przy tych samych ustawieniach.
Nic z tego nie wynika poza tym że wszystkie cyfry szumią :razz:
Olympus idzie ostro w stronę LiveView
Displaytech Microdisplay Selected For New Olympus SP-510UZ
http://www.steves-digicams.com/
http://www.displaytech.com/technolog...comparison.htm
ciekawe, czy E-400 tez to będzie miał. Wyświetlacz zarąbisty. Już sobie wyobrażam jaki będzie miał E-X :). Pewnie top......
To nie LV tylko LightView :DCytat:
Zamieszczone przez zibi1303
A z tego co wiedziałem, to oni produkują tylko mikor-wyświetlacze z przznaczeniem do EVF w kompaktach. Zastosowanie tego w lustrzankach raczej nie ma sensu ..
Postęp postępem, ale kiedy to wszystko przestanie żreć tyle prądu. ;)